کد خبر 26471
۱۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۷
پشت پرده‌ به تعویق افتادن اجرای ایربگ

پرشین خودرو: از شکستن مهر سکوت رئیس سازمان استاندارد که بگذریم، افشاگری‌های برزگری درباره لابی‌های پشت پرده به شدت نگران کننده و قابل پیگیری می‌نماید چراکه ثابت می‌کند جان مردم کمترین اهمیتی برای لابی‌گران نداشته و کل ماجرا بر دروغی بزرگ استوار بوده است؛ بهانه قرار دادن تحریم ها علیه کشورمان برای شانه خالی کردن از بار مسئولیت!

به گزارش «پرشین خودرو»، از شکستن عجیب مهر سکوت رئیس سازمان استاندارد -که حتی در مقطعی توسط رئیس جمهور سابق از کار کنار گذاشته شد ولی سکوتش را نشکست،- که بگذریم، افشاگری‌های برزگری درباره لابی‌های پشت پرده به شدت نگران کننده و قابل پیگیری می‌نماید چراکه ثابت می‌کند جان مردم کمترین اهمیتی برای لابی‌گران نداشته است!
کیسه هوا یا همان ایربگ اگرچه مقوله مدرنی حساب می‌شود که تا همین اواخر خودروسازان داخلی از آن به عنوان آپشنی اختیاری (می‌تواند باشد ولی الزامی نیست) یاد می‌کردند، اما سالها پیش با تصویب در شورای عالی استاندارد نصب آن به صورت استاندارد اجباری در تمامی خودروهای تولید داخل الزامی شد تا با تعیین سررسید اجرای این قانون، ظاهرا همه چیز به روال طبیعی پیش رفته باشد، ولی این گونه نشد.
بدین ترتیب که هر بار فرصت خودروسازان برای اجرای این استاندارد به اتمام نزدیک شده و موعد اجرای تمام و کمال قانون و شماره گذاری نشدن خودروهای فاقد کیسه هوا از راه می‌رسید، خودروسازان تحریم ها و کمبود کیسه هوا را دست آویز ارائه درخواست تمدید مهلت قرار می‌دادند و به رغم مخالفتی که با این درخواست مطرح می‌شد، به ناگاه و در دقیقه نود باز این تولید کنندگان بهانه گیر بودند که کسب پیروزی می‌کردند.
این ماجرای دنباله دار تا اواخر عمر دولت سابق ادامه داشت تا ماحصل همکاری طولانی مدت خودروسازان و دولت دهم که بارها در قالب تعویق اجرای قانون و مهلت دادن به خودروسازان متجلی شده بود، این بار -به لحاظ آنکه دولت در حال تغییر بود و ممکن بود دیگر کسی نباشد برای خودروسازان مهلت در نظر بگیرد،- به شکلی عجیب تر از همیشه بروز کند؛ در حالی که سال 91 سررسید اجرای این استاندارد اجباری تا پایان سال تمدید شده و کمی به انتهای مهلت مانده، تا پایان تیرماه 92 تمدید شده بود، به یکباره هیات دولت دهم، به دور از ضوابط و روال قانونی، موعد اجرای قانون را یک سال بعد مصوب کرد!

ایربگ قابل تامین بود ولی خودروسازان لابی می‌کردند و دولت موافقت!

به گزارش تابناک، یکی از معترضان این مصوبه هیات دولتِ وقت، نظام الدین برزگری، رئیس سازمان استاندارد و دبیر شورای عالی استاندارد بود که اعتقاد داشت تمام پیشنهاد‌های ارائه شده به هیأت دولت درباره استاندارد، می‌بایست از راه دبیرخانه شورای عالی استاندارد مطرح شود که چون این روال قانونی پیموده نشده، مصوبه هیأت دولت قابل قبول نخواهد بود.
این در حالی است که اعتراض برزگری به رغم آنکه مبتنی بر قانون بود، نمی‌توانست مصوبه هیات دولت را مهر ابطال بزند تا این گونه به نظر برسد که تنها می‌توان به چشم گلایه‌ای گذرا به آن نگریست ولی رویکرد دولت یازدهم نشان داد که این گونه نیست؛ پس از آنکه نامه معاون اول دکتر روحانی درباره مصوبات سه ماه آخر دولت قبل جنجالهای زیادی به همراه داشت، دولت از توقف آن دسته از مصوبات خبر داد که روال قانونی در تصویبشان رعایت نشده است؛ مثل همین مصوبه.
بدین ترتیب نه تنها اجرای قانونی که خود دولت تدوین و تصویب کرده بود به شکلی عجیب به تعویق می‌افتاد، بلکه در نحوه تعامل دولت با استاندارد هم تعارضی آشکار به چشم می‌خورد چراکه از یک سو موسسه ملی استاندارد در همین دولت به سازمان ارتقا یافته و با خروج از زیرمجموعه یک وزارت‌خانه، نقش فرابخشی و حاکمیتی یافته بود و از سوی دیگر عملا کسی به این نهاد وقعی نمی‌گذاشت تا جایی که ساختاری برای کنار گذاشته شدن آن به کار گرفته شده بود.
برزگری در این باره به روزنامه اعتماد می‌گوید: در دو، سه سال اخیر، با توجه به مباحث تحریم ستادی تحت عنوان «تدابیر ویژه» در ریاست جمهوری تشكیل شد كه بعضا بر اساس نظر رییس‌جمهور و در برخی موارد بدون حضور ما می‌رفتند مصوبه‌یی را در آنجا تصویب می‌كردند كه اجرای مثلا فلان استاندارد خودرو شش ماه به تعویق بیفتد. بر اساس قانون مصوبات آن ستاد هم برای تمام دستگاه‌ها لازم الاجرا بود و ما نمی‌توانستیم بگوییم اجرا نمی‌كنیم. مثلا در رابطه با كیسه هوا ما اعلام كرده بودیم كه شهریور پارسال آخرین مهلت برای خودروسازان است و بعد از آن شماره‌گذاری نخواهد شد ولی باز دیدیم ستاد تدابیر ویژه اقتصادی مهلت شش ماه دیگری را برای خودروسازان تمدید كرد؛ یعنی تا ابتدای سال 92.
رئیس سازمان استاندارد می‌افزاید: اول سال 92 بنده به عنوان رییس استاندارد اعلام كردم كه دیگر پلیس راهور هیچ خودرو بدون كیسه هوا را شماره‌گذاری نكند؛ باز دیدیم كه بدون حضور ما، وزیر صنعت وقت (غضنفری) به همراه خودروسازان موضوع نصب ایربگ را به كارگروه حمایت از تولید داخل برده و گفته‌اند كه در شرایط تحریم هستیم و نمی‌توانیم كیسه هوا تامین كنیم و خواستند كه باز مصوبه نصب ایربگ را به تعویق بیندازند. بعد كه من خبر‌دار شدم، با معاون اول رییس‌جمهور رایزنی كردم و گفتم چه كسی گفته كیسه هوا قابل تامین نیست؟ در جلسه‌‌ای كه با ایربگ‌سازان داخلی داشتیم و حتی از ریاست‌جمهوری هم برای شركت در آن دعوت كرده بودیم، آنها اعلام كردند می‌توانند تمام نیاز داخل به كیسه هوا را تامین كنند؛ حالا چرا می‌خواهید باز این مصوبه را به تعویق بیندازید؟
 

ایربگ قابل تامین بود ولی خودروسازان لابی می‌کردند و دولت موافقت!


بدین ترتیب با دستور معاون اول رئیس جمهور وقت، موضوع بررسی شده و ثابت می‌شود که کیسه هوای مورد نیاز تولیدکنندگان داخلی قابل تامین است تا در جلسه مشترک مسئولان، اجرای استاندارد تا اول تیرماه برای عقد قرارداد بین خودروسازان و تولید کنندگان کیسه هوا و تامین میزان مورد نیاز به تعویق بیافتد که این تصمیم مورد قبول استاندارد نیز هست، ولی این بار نیز نزدیک شدن به پایان مهلت همان و درخواست تمدید مهلت همان!
برزگری در این باره می‌گوید: اواخر تیر ماه، خودروسازان مجددا می‌روند رایزنی می‌كنند و مصوبه‌ای را به نقل از شورای عالی استاندارد می‌آورند مبنی بر اینكه این شورا تصمیم گرفت موضوع نصب ایربگ به سال 93 موكول شود. من قبلا هم در این مورد گفته بودم و مجددا اعلام كردم كه شورای عالی استاندارد اصلا برگزار نشده و بنده به عنوان دبیر شورای عالی استاندارد می‌گویم بنده هستم، اگر وزیر صنعت پیشنهادی داشت باید به دبیرخانه می‌داد تا در شورا بررسی شود و تصمیم گرفته شود در نتیجه این مصوبه فرآیندهای قانونی را طی نكرده و لازم‌الاجرا نیست؛ به پلیس راهور هم گفتیم كه از ابتدای تیر ماه خودروی بدون ایربگ نباید شماره‌گذاری شود.
وی در ادامه بار دیگر بر توان تامین کیسه هوای مورد نیاز خودروسازان داخلی در داخل کشور تاکید کرد و گفت: الان 5 شركت فعال در زمینه تولید ایربگ در کشور داریم كه ظاهرا یک شركت هم جدیدا قرار است فعالیت خود را آغاز كرده و به جمع ایشان بپیوندد. برخی از این شركت‌ها، شركت‌های بزرگی هستند كه اعلام كرده‌اند به هر تعداد كه خودروسازان اعلام نیاز كنند، آمادگی تولید دارند.
اینجاست که نه تنها تمامی ادعاهای گذشته مدیران صنعت خودروسازی مبنی بر کمبود کیسه هوا رنگ خواهد باخت، بلکه آشکار خواهد شد که تمدید هرباره مهلت خودروسازان در اجرای یک استاندارد اجباری، بر بنیانی از دروغ استوار بوده است؛ دروغی که با جان و مال مردم در ارتباط بوده و چه بسا اگر عزمی برای پیگیری آن وجود داشته باشد، بتوان در قالب پرونده‌ای قضایی به آن نگریست تا معلوم شود که دلیل دروغگویی و لابی گری برای تعویق اجرای یک قانون چه بوده است؟!

کد خبر 26471

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • گرفتار در دام ايران خودرو ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۷
    1 0
    سلام اگر به آقاي نعمت بخش عزيزكرده بگيد حتما مي گويند كه رييس استاندارد دارد حرف بي ربطي مي زند.
  • یک خبرنگار ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۷
    0 0
    سلام باید به تابناک گفت خسته نباشید این گزارش که مصاحبه روزنامه اعتماد با برزگری برداشته به نام خودش کار کرده برای این سایت خبری متاسفم واقعا <b>توضيح پرشين خودرو: مخاطب گرامي، با سپاس از حسن توجه شما بعرض مي رسانيم، رئيس سازمان ملي استاندارد اين اظهارات را در جمع خبرنگاران تمام رسانه ها مطرح کرده اند که خبرنگار پرشين خودرو نيز در آن نشست حضور داشته است.</b>