پرشین خودرو: اخیرا قانونی در چین به تصویب رسیده که بر اساس آن خودروسازان خارجی برای حضور در چین و توسعه بازار خود در این کشور حتما باید با شرکت های جوینت ونچری چینی خود یک برند جدید رو توسعه دهند.
به گزارش «پرشین خودرو»، قانونی که با هدف توسعه خودروسازی ملی در چین وضع شده است. موضوعی که دولتمردان چینی برای مشارکت فنی و تکنولوژیک خودروسازان خارجی با داخلی های بازار چین آن را تصویب کرده اند.
با این حال این قانون به اعتقاد بسیاری از کارشناسان حوزه خودرو ممکن است دیری نپاییده به شکست بیانجامد.
اوایل سال جاری بود که دولت چین به فولکس واگن مجوز ساخت یک کارخانه مونتاژ در جنوب چین را بعد از اینکه این شرکت پذیرفت با شرکت FAW یک برند مشترک طراحی کند را اعطا کرد. چیزی که البته به شرکت چینی یاد خواهد داد چگونه به طراحی محصول بپردازد.
این در حالی است که این قانون واکنش بسیاری از کارشناسان حوزه خودرو در چین را در پی داشته است.
کارشناسان منتقد بر این عقیده هستند که این قانون بیش از آنکه به نفع صنعت داخلی خودرو در این کشور باشد به کام خودروسازان خارجی است. این کارشناسان برای عقیده خود دلایلی بیان کرده اند.
خودروهایی که اکنون توسط خودروسازان جهانی در بازار چین عرضه می شوند تماما توسط این شرکت ها در خارج از چین طراحی شده و سپس آن ها را مطابق با ذائقه مشتریان چینی تغییر داده و وارد کشور کرده اند.
و حالا که در چین مونتاژ می شوند شرکت های چینی شیوه طراحی و توسعه این مدل ها را فرا خواهند گرفت. مشکلی که دولت چین در تصویب قانون دارد همین موضوع است. شرکت های چینی همان چیزی را یاد می گیرند که به جز بازار چین در جایی دیگر به کارشان نمی آید و بیشتر از این هم خودروسازان خارجی به آن ها یاد نمی دهند.
مشکلی که در اینجا به وجود می آید این است که اگر یک خودروساز چینی بخواهد فعالیت مشترک با خودروسازان خارجی برای توسعه محصول داشته باشد مدل هایی که برای چینی ها جدید به حساب می آِید همگی بر پلت فرم های قدیمی این خودروسازان ساخته می شوند.
نمونه بارز این موضوع جوینت ونچری هوندا و شرکت خودروسازی گوانگ جو است. مدلی که هوندا با شرکت گوانگجو طراحی و توسعه می دهد بر پایه نسل پیشین خودرو FIT شرکت ژاپنی است. همینطور، تویوتا اخیرا پلت فرم قدیمی Reiz را برای همکاری با شرکت خودروسازی FAW برگزیده.
این در حالی است که این کارشناسان در تحلیل های خود بیان داشته اند خودروهایی که تحت برند مشترک در چین به فروش می رسند اکثرا قیمتی در حدود 15 هزار و 150 دلار داشته اند. با کیفیت نسبتا بالا و قیمت پایین که این خودروها دارند عملا عرصه برای خودروهای داخلی برای عرض اندام از بین می رود اما تکنولوژی روز را هیچ وقت در اختیار خودروسازان چینی قرار نداده اند تا این شرکت ها هم بتوانند با خودروسازان بین المللی رقابت کنند.
البته کارشناسان دلیل دیگری را نیز برای شکست سیاست پکن بیان کرده اند.
این کارشناسان عقیده دارند شرکت های خودروسازی چینی انگیزه و مشوقی برای یادگیری بیشتر از خودروسازان بین المللی ندارند و بیشتر آنان به آنچه که اکنون دارند راضی هستند. این کارشناسان اعلام کرده اند تا زمانی که به راحتی از سرمایه گذاری مشترک با برخی خودروسازان شرکت های چینی سود کلانی به دست می اورند و از طرف دیگر تا زمانی که حمایت های دولتی چین حامی آنان باشد عملا هیچ فشاری برای طراحی و مهندسی مدل های خود نمی بینند.
این در حالی است که همین گزارش می افزاید شرکت های بخش خصوصی چین نظیر جیلی، BYD و گریت وال پیشرفت های عظیمی در توسعه محصولات خود کسب کرده اند.
در حالیکه پکن سخت امیدوار به توسعه خودروسازان دولتی خود است اما به نظر می رسد سیاستی که دولت این کشور در پیش گرفته از هم اکنون محکوم به شکست است.
کد خبر 2711
نظر شما