پرشین خودرو: طی سالهای اخیر موضوع کیفیت سوخت خودروها به چالش اساسی بی خودروسازان، وزارت نفت و سازمان محیط زیست تبدیل شده و هنوز راهکار اساسی برای رفع این معضل ارائه نشده است.
به گزارش «پرشین خودرو»، خودروسازان معتقدند که با کیفیت سوختی که هم اکنون در کشور عرضه می شود نمی توان استاندارد یورو3 را تا پایان امسال پاس کرد. اما در مقابل مسوولان وزارت نفت معتقدند بنزین داخلی کاملا منطبق با استانداردهای روز دنیا تولید می شود.
حال آنکه بر اساس مصوبه سال 1384 هیئت دولت، خودروهای تولید داخل از ابتدای سال 1389 باید به استاندارد یورو 3 مجهز شوند، اما دی ماه 1388 انجمن خودروسازان با استناد به این که وزارت نفت سوخت متناسب با این استاندارد را تهیه و توزیع نکرده است، پیشنهاد تمدید دو ساله استاندارد یورو 2 را به کمیسیون زیربنایی دولت ارائه کرد.
در همین حال پیشنهاد وزارت صنایع در خصوص تعیین جدول استاندارد آلایندگی خودروها، رعایت استاندارد یورو 2 تا انتهای سال90 و اعمال استاندارد یورو 4 از ابتدای سال 91 بود ولی ما معتقدیم شاخص آلایندگی باید برای سال 89 یورو 3 ، سال 91 یورو 4 و از سال 93 نیز استاندارد یورو 5 اعمال شود.در چنین شرایطی یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی معتقد است که بنزینهای تولید داخل از نظر استانداردهای جهانی در حد مطلوبی هستند و هیچ مشکلی برای خودروها و وسائل نقلیه موتوری ایجاد نمیکنند.
به گفته عسگر جلالیان ایران طی سالهای اخیر حجم زیادی از بنزین مورد نیاز داخلی را تولید و تامین کرده است و در تمام این سالها کیفیت بنزین تولید داخل به صورت مداوم از سوی مراکز نظارتی کنترل شده است.در حالی که بیش از سه چهارم از نیاز به بنزین در داخل کشور تولید می شود، پذیرفته نیست که بگوییم در صورت افزایش تولید، کیفیت بنزین کاهش خواهد یافت.این نماینده مجلس تاکید کرد: بنزین تولید داخل از نظر کیفی در سطح استانداردهای جهانی است و حتی از نسبت به بنزین مصرفی بسیاری کشورها، کیفیت بالاتر و مرغوبتری دارد.
از سوی دیگر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینكه جدول استاندارد آلایندگی خودروها در هیئت دولت هنوز نهایی نشده است، می گوید: وزارت صنایع با پیشنهاد ما مبنی بر ارتقاء شاخصهای آلایندگی در هر دو سال یكبار موافق است و امیدواریم این جدول طی دو ماه آینده مصوب شود.محمدجواد محمدی زاده می افزاید:به این ترتیب استاندارد آلایندگی خودروها به صورت پلكانی تعیین میشود و وزارت صنایع نیز متقاعد شد كه این شاخصها هر دو سال یكبار ارتقاء یابد.
وی در توضیح علت تأخیر در نهایی شدن شاخص آلایندگی خودروها را در هیئت دولت می گوید: دلیل این تأخیر آن است كه وقتی خط تولید خودرو اصلاح میشود، باید همزمان سوخت استاندارد نیز تامین شود و این در حالی است كه وزارت نفت توانایی تأمین سوخت مناسب با استاندارد یورو 3 را برای سال جاری ندارد. به گفته او: در حال حاضر میزان آلایندگی فرآوردههای نفتی بیش از حد مجاز است و نیاز خودروهای تولیدی با استاندارد بالا را پاسخگو نیست.
وی با بیان اینكه برای تأمین بخشی از سوخت مورد نیاز كشور با استاندارد یورو 5 در حال رایزنی با وزارت نفت هستیم، معتقد است: مسئولین وزارت نفت در این خصوص اعلام آمادگی كردهاند.
وی با بیان اینكه بخشی از شاخص آلایندگی خودروها از محل تجدیدنظر در خطوط تولید قابل دسترس خواهد بود، می افزاید: در صورتی كه امكان تأمین فرآورده سوختی مطابق با استاندارد یورو 3 برای امسال فراهم شود، مشكلی در خصوص ارتقاء استانداردها نخواهیم داشت. وی اظهار امیدواری كرد: تعیین معیار آلایندگی خودروها طی دو ماه آینده در هیئت دولت نهایی و مشخص شود.
تیرماه امسال محسن صالحی نیا، مدیركل نیرو محركه وزارت صنایع گفته بود: طبق توافق وزارت صنایع و سازمان حفاظت محیط زیست، قرار شد در مورد تولید و آلایندگی خودروها تا انتهای سال 90 بر اساس استاندارد یورو 2 اقدام شود و از ابتدای سال 91 نیز استاندارد آلایندگی یورو 4 اجرایی شود.
به گفته وی در این صورت وزارت نفت فرصت لازم را برای تأمین سوخت استاندارد خواهد داشت و شش ماه قبل از اجرای استاندارد جدید، سوخت مناسب عرضه خواهد شد.
با این حال هنوز مشخص نیست که آیا بنزین تولید داخل مشکل دارد یا کیفیت تولید خودروسازان؟ این در حالی است که خودروسازان معتقدند برخی از محصولات آنها استانداردهای بالاتر از یورو3 را پاس می کند.
کد خبر 272
نظر شما