مشارکت با خارجی‌ها فقط با هدف صادرات موفق است

پرشین خودرو: مشاور انجمن خودروسازان اعلام کرد: با توجه به اینکه خودروسازان بزرگ دنیا بیشتر علاقه مند به صادرات خودرو آماده (سی.بی.یو) هستند، باید تلاش کنیم که با استفاده از ابزار بازار، آنها را نسبت به سرمایه‌گذاری در صنعت خودرو ایران ترغیب کنیم.

داوود میرخانی رشتی در گفت و گو با خبرنگار «پرشین خودرو»، ضمن بیان این مطلب افزود: با توجه به اینکه مزیت های موجود در بازار ایران و منطقه خاورمیانه به طور حتم سودآوری مورد نظر خودروسازان خارجی را تامین می‌کند، می‌توان شرایطی را فراهم کرد تا قراردادهای آتی با انتقال تکنولوژی طراحی و تولید قطعات همراه باشد. وی با بیان اینکه از25 سال پیش تا کنون ، گنجاندن شرط صادرات در قراردادها همیشه برای خودروسازان ایرانی یکی از الزامات همکاری با خارجی ها بوده است ، افزود: شرکت پژو و رنو هردو شرکت‌هایی بودند که شرط صادرات را پذیرفتند، اما درعمل شرکت پژو تعامل مناسبی با خودروسازان و قطعه سازان داخلی نداشته و همواره تلاش کرده است سیاست مونتاژ را در ایران دنبال کند. میرخانی افزود: شرکت پژو همواره سیاست های ممانعت گرانه‌ای را در مواجهه با قطعه سازان ایرانی دنبال می‌کرد و کیفیت قطعات تولید داخل به سختی مورد تایید قرار می‌گرفت، در حالی که شرکت رنو کارشناسان شرکتهای قطعه ساز خود را به ایران می آورد تا مشکلات قطعه سازان ایرانی را برطرف کنند. وی اشاره کرد: با توجه به اینکه شرکت پژو از سرمایه گذاری در صنعت خودرو ایران امتناع می کرد، شرکت ایران خودرو مجبور بود تولید پیکان را ادامه داد که البته این امر مانع افزایش تولید پژو می‌شد بطوری که تیراژ تولید این خودرو بعد از گذشت 7سال به 100هزار دستگاه رسید. مشاور انجمن خودروسازان افزود:پس از آنکه تعدادی از قطعه سازان ایرانی به واسطه مشارکت و همکاری با قطعه سازان معتبر دنیا ارتقا تکنولوژیکی و کیفی را تجربه کردند تحولات مهمی در صنعت خودرو ایران شکل گرفت که از آن جمله می‌توان به پروژه‌های تولید پژو پارس، سمند، سورن و 206 سدان اشاره کرد. وی در ادامه بیان کرد: بر خلاف سیاست‌های پژو، رنو رقیب هموطن این شرکت، سیاست‌ سرمایه گذاری مشترک را برای حضور در بازار ایران اتخاذ کرد که متاسفانه به دلیل تندروی برخی از نمایندگان وقت مجلس و وزیراسبق صنایع و معادن، اجرای قرارداد پلاتفرم مشترک که بین شرکت رنو با خودروسازان ایرانی منعقد شده بود برای مدتی طولانی به تعویق افتاد. میرخانی مشکل عمده صنعت خودروی ایران راعدم شکل گیری مجموعه سازان بزرگ (رده اول ـ تیر وان) برای دستیابی به تکنولوژی طراحی و تولید مجموعه های خودرو ذکر کرد و افزود: تولید قطعات با تیراژ کم نه برای قطعه ساز و نه برای خودروساز توجیه اقتصادی ندارد. و به همین دلیل طراحی و تولید یک خودرو داخلی باید با اولویت صادرات همراه باشد.
کد خبر 28495

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهرداد ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۲
    2 0
    آره دیگه مردم ایران که لیاقت ندارند سوار ماشین های با کیفیت بشند پس بهتره صادر کنید
  • راستگو ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    2 0
    اگر خودروئی تولید کردیم که از نظر کیفی نمره خوبی داشت خیلی خوب چرا صادر نشود تتیانا خودرو ژاپنی جند شماره منفی دارد مربوط به چیست همین مشکل برطرف نشود بیشتر میشود مگر با این مشکل از ژاپن امد اگر این بوده که بابا کیفیت ژاپن؟؟