پرشین خودرو: بعد از افزایش ناگهانی نرخ ارز در کشور و تحریم هایی که توسط کشورهای غربی علیه اقتصاد کشورمان اعمال شد. سبب شد تا بخش های مختلف اقتصادی بخصوص در زمینه تولید، در کشور با مشکلاتی روبرو شوند. یکی از صنایعی که به نوعی با بحران روبرو شد، صنعت خودروسازی کشورمان بود.
به گزارش «پرشین خودرو»، از آنجایی که صنعت خودروسازی و صنایع مرتبط با آن از جمله قطعه سازی در مجموع حدود 25 درصد از اشتغال صنعتی در کشورمان را شامل می شوند، نیاز بود تا هر چه زودتر از طرف دولتمردان برای حل کردن بحران صنعت خودرو سازی چاره اندیشی شود. متاسفانه در دولت دهم سیاست های چندانی برای حل بحران خودرو سازان بکار گرفته نشد.
آن تعداد اندک هم هیچگاه به مرحله عمل نرسید. حتی در مقاطع دولتمردا دهم به جای اینکه برای خودروسازان یار شاطر باشند، بار خاطر بودند. به طور مثال، دولت دهم از تخصیص ارز مرجع یا همان ارز 1226 تومانی به صنعت خودرو سازی کشور خودداری کرد و همین سیاست سبب شد تا صنعت خودروسازی کشور بیشتر در بحران فرو برود. اما در چند وقت اخیر قیمت خودرو در بازار تا حدودی با کاهش روبرو شده است. به راستی علت این مسئله چیست؟
بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در کشور و روی کار آمدن دولت یازدهم، با توجه به شعارهایی که در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری از سوی رییس دولت یازدهم مطرح شده بود. این امیدواری برای صنعت خودروسازی کشور و صنایع وابسته آن بوجود آمد تا بتوانند بحران های پیش روی را با کمک تدبیر و امید دولت یازدهم از سر راه بردارند.
دولت یازدهم در همان ماه اول بعد از تشکیل شدن به سراغ صنعت خودرو سازی رفت. اولین اقدامی که در دستورکار دولت یازدهم در زمینه صنعت خودروسازی کشور قرار گرفت، اصلاحات مدیریتی در سطح مدیریت کلان دو شرکت بزرگ خودروسازی کشور بود. این اصلاحات مدیریتی خود را در قالب افزایش تیراژ دو خودروساز بزرگ کشور نشان داد.
این مسئله سبب شد تا قیمت خودرو در بازار تا حدودی با کاهش روبرو شود. بی تردید اولین دلیلی که سبب شد تا منحنی قیمت خودرو در بازار نزولی شود، ابتدا اصلاحات مدیریتی و به تبع آن افزایش تیراژ دو خودروساز بزرگ کشور بود. در کنار این عوامل انتظار تورمی هم در بازار رو به کاهش نهاد. کاهش انتظار تورمی، نه در بازار خودرو بلکه در سایر بازارها هم قابل مشاهده است. این امر در کنار کاهش آهنگ رشد نقدینگی به نصف، سبب می شود تا وضعیت عرضه و تقاضا به سمت تعادل پیش برود.
البته نباید این مسئله را هم از نظر دور داشت که هنوز آثار توافقات ژنو آن طور که باید و شاید خود را در بازار خودرو کشور نشان نداده است. بی شک تاثیراتی که توافقات ژنو می تواند بر بازار خودرو کشور بگذارد، این امکان را فراهم می کند تا باز هم منحنی قیمت در بازار نزولی تر شود. در کنار این عوامل که سبب شده است تا بازار خودرو در چند وقت اخیر با کاهش قیمت روبرو شود، باید به این مسئله هم توجه داشته باشیم که جدی ترین چالش پیش روی خودروسازان، مسئله بازار است. متاسفانه سیاست های اشتباهی که در سالیان گذشته در کشور از سوی دولتمردان اتخاذ شده است، به این زودی آثارش زدوده نخواهد شد. بی تردید افزایش ناگهانی نرخ ارز در کشور سبب شد تا قدرت خرید جامعه به شدت کاهش یابد.
بنابراین خودرو سازان برای غلبه بر این چالش بیش از گذشته باید توجه خود را معطوف به افزایش تولید کنند تا بتوانند از این رهگذر قیمت خودرو را در بازار کاهش دهند و در بدترین حالت اجازه ندهند تا قیمت خودرو افزایش یابد. زیرا افزایش قیمت خودرو سبب می شود تا خودروسازان بیش از پیش با چالش روبرو شوند.
منبع: خبرآنلاین
کد خبر 28564
نظر شما