پرشین خودرو: چین سعی دارد با سرمایه گذاری كلان، خود را به بزرگترین پایگاه تولید خودروبا مصرف سوخت جدید در جهان تبدیل كند كه در این صورت، چالش صنعت خودروی اروپا تشدید می شود.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایرنا، دولت چین اعلام كرده است برای رسیدن به این هدف تا یك دهه دیگر 15 میلیارد و 280 میلیون دلار در این صنعت سرمایه گذاری كند.
محدودیتهای چین در تامین سوختهای فسیلی و بالا رفتن بهای نفت خام و گاز طبیعی در بازارهای بین المللی چاره ای برای مقامهای چین بجز یافتن منابع جدید انرژی و ساختن كالاها و اقلامی كه از منابع جدید انرژی استفاده می كنند، باقی نگذاشته است.
برنامه توسعه انرژی و صرفه جویی در منابع انرژی با ساخت خودروهای دوگانه سوز یا الكتریكی از امسال به صورت جهشی آغاز خواهد شد.
این در شرایطی است كه هم اكنون در برخی از شهرهای چین ازجمله شانگهای در شرق این كشور از نمونه های خودروهای كاملا الكتریكی پرده برداری شده است.
وزارت صنعت و اطلاع رسانی، وزارت علوم و فنون، وزارت دارایی و كمیسیون توسعه و اصلاحات ارگان هایی هستند كه برنامه ساخت این خودروها را تسلیم شورای دولتی كرده اند و باید به تصویب نهایی دولت برسد تا قابلیت اجرایی بگیرد.
بر اساس پیش نویس این برنامه كه در اختیار دولت قرار گرفته است چین تا سال 2020 میلادی دستكم پنج میلیون دستگاه از این خودروهای دوگانه سوز و الكتریكی تولید خواهد كرد و دولت نیز در فناوریهای كلیدی مرتبط با این خودروها سرمایه گذاری خواهد كرد.
برنامه تنظیم شده چین نشان می دهد كه این كشور بیشتر تلاش خود را در ساخت این خودروها از سال جاری تا سال 2015 میلادی متمركز خواهد كرد و اگر موفقیت بر اساس برنامه حاصل شود تا آن زمان تولید خودروهای با سوخت جدید انرژی این كشور ازجمله خودروهای دوگانه سوز و الكتریكی به یك میلیون دستگاه خواهد رسید.
با این وصف دولت مجبور است برای دستیابی به فناوریهای كلیدی و پیشرفته برای ساخت این خودروها سرمایه گذاری كلانی انجام دهد تا توسعه پایدار این صنایع جدید خودرو را تضمین كند.
از سوی دیگر دولت مركزی باید چندین پایگاه تولید باتری و موتورهای الكتریكی نیز تا سال 2015 میلادی احداث كرده و چرخه های تجاری آن را رونق دهد.
' وانگ شیائو مینگ ' محقق صنایع ذی ربط خودروسازی از مركز تحقیقات توسعه دولت چین در این باره می گوید: ما تصمیم گرفته ایم بهای باتری را كاهش دهیم تا مشتریان خودروهای الكتریكی بیشتر شوند.
وی گفت : بر این اساس هر وات باتری تا سال 2015 میلادی به ارزش دو یوان (هر یوان معادل 170 تومان) و تا سال 2020 میلادی به یك و نیم یوان كاهش خواهد یافت.
'چن چینگ چوان' رییس انجمن خودروهای الكتریكی می گوید: دولت برنامه هایی برای سرمایه گذاری سنگین در این حوزه دارد.
وی افزود: چین می خواهد پیشرو كشورهای دیگر جهان باشد و تا سال 2020 میلادی 15 درصد از سهم خودروهای دوگانه سوز و كاملا الكتریكی جهان را از آن خود كند و در این سال به بزرگترین بازار خودروسازی جهان تبدیل شود.
این در شرایطی است كه چین با تولید و خرید و فروش 13 میلیون دستگاه خودرو، اكنون بزرگترین بازار خودرو جهان است.
در حالی كه كشورهای غربی هنوز قدرت برتر در زمینه تامین فناوریهای خودروهای موجود جهان هستند به نظر می رسد دولتمردان چین در این اندیشه هستند تا صنعت خودرو را از چنگ این كشورها خارج كرده و راهبردی منطقی تر و سودآورتر را برای خود و حضور قویتر در بازار جهانی دنبال كنند.
با این حال چین برای رسیدن به این هدف باید به فناوریهای نوین دست یافته، مراكز ساخت باتری ایجاد كرده، قدرت ساخت موتورهای الكتریكی داشته و مراكز توسعه و تحقیقات كافی نیز در سراسر كشور ایجاد كند تا در آینده شاید به رهبر صنعت خودروی الكتریكی جهان تبدیل شود.
اگر چین بتواند در زمینه تولید باتری كه اساسی ترین بخش از این خودروهاست به قابلیت های كافی دست یابد پیش بینی شده است كه تولید خودروهای جدید این كشور تا سال 2012 میلادی به 100 هزار دستگاه خواهد رسید .
کد خبر 2865
نظر شما