پرشین خودرو: حضرات آیات عظام سیستانی ،شبیری زنجانی،موسوی اردبیلی،روحانی ،سید سعید حکیم، مکارم شیرازی، نوری همدانی و جعفر سبحانی، به پرسش شفقنا درباره نسبت فسق دادن به دختران و پسرانی که با هم راه می روند پاسخ گفته اند.
به گزارش «پرشین خودرو»، شفقنا در ادامه نوشت: متن پرسش مطرح شده و پاسخ این مراجع تقلید شیعه بدین شرح است:
دیده می شود برخی از افراد به دلیل مشکلات ناشی از حجم ترافیک خودروها، مانع از پارک کردن خودرو توسط دیگران در بخشی از معابر عمومی مجاور املاک شخصی خود اعم از محل اسکان یا محل کسب میشوند. نظر به اینکه معابر شهری ولو درمجاورت املاک اشخاص متعلق به عموم مردم میباشد. آیا اقدام و ممانعت این افراد شرعا مجاز است یا خیر؟ در صورت منفی بودن پاسخ، وظیفه شرعی دیگران در مقابل اینگونه افراد چیست؟
حضرت آیتالله العظمی سیستانی
بسمه تعالی
پارک کردن، در مکانی که عرفا حریم دیگری است بدون رضایت طرف جایز نیست.
—————————–
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی
باسمه تعالی
کسی که به این مکان «اسبق» بوده، نسبت به آن ذیحق است، مگر این که از نظر عرف آن مکان از توابع و احتیاجات مکان دیگر مثل مغازه محسوب شود به طوری که صاحب مکان نسبت به آن محل، ذیحق محسوب شود، به طور کلی کسی که حق دیگری را رعایت نکند با وجود شرایط نهی از منکر وی واجب است.
————————–
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی
بسم الله الرحمن الرحیم
پارک کردن در معابر عمومی که موجب سد پیاده رو میباشد جایز نیست ولی چنانچه مزاحمتی نباشد مالکین مجاور حق منع ندارند، با اجتماع شرایط امر به معروف شود والله العالم.
——————————-
حضرت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی
بسمه تعالی
اگرمحل مذکور جزء حریم ملک وی محسوب شود به گونهای که پارک کردن ماشین در آن باعث میشود صاحب ملک نتواند انتفاع کامل از ملک خود ببرد (مثل این که مقابل در پارکینگ وی و یا مغازه وی باشد و پارک ماشین رفتوآمد وی را ناممکن یا مشکل نماید) دراین صورت حق ممانعت دارد وگرنه حقی ندارد.
———————–
حضرت آیت الله العظمی سید صادق روحانی
باسمه جلت اسمائه
خیر مجاز نیست،چون معابر شهری متعلق وحق عموم مردم است،وظیفه شرعی دیگران اولا نهی از منکر است وثانیا اقدام بر عمل برحق عمومی است وباید جلوی تجاوز به حقوق مردم گرفته شود.
————————
حضرت آیت الله العظمی سید سعیدحکیم
بسم الله الرحمن الرحیم وله الحمد
این فهم عرفی تاثیری درحکم شرعی ندارد. و فعلا در شهرها چنین حریمی برای منازل و مغازهها وجود ندارد جز در مقابل مغازه که مانع کسب باشد و جلو درب خروج و ورود چه درب گاراژی و چه درب معمولی و وظیفه افراد ارشاد دیگران است و تا جایی که امکان دارد مدارات و مماشات صورت بگیرد تا دلها بهم نزدیکتر و مهربانتر شود.
——————————
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی
بسمه تعالی
از قوانین ومقررات حکومت اسلامی تخلف نکنید
—————————
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی
بسمه تعالی
لازم است بر اساس مقررات عمل شود
————————–
حضرت آیت الله العظمی سبحانی
بسمه تعالی
معابر عمومی برای همه شهروندان است وهرکس دربهره گیری از آن سبقت بگیرد اولویت با اوست بنابراین مجاورت املاک شخصی با معابر عمومی مانع از بهره گیری دیگران نمی باشد مگر اینکه مزاحم کار او باشدمانند پارک کردن جلوی درب خانه افراد.والله العالم
کد خبر 29534
نظر شما