به گزارش «پرشین خودرو»، بدون شک متعاقب شنیدن اسم خودروهای آزاد اولین نکتهای که به یاد خواهید آورد قیمت ارزان این نوع خودروهاست.
یکی از دلایل قیمت پایین کاهش عوارض این خودروها از 20 تا 30 درصد بوده که از این لحاظ با قیمتهای تولید داخل بسیار متفاوت بوده است.
از طرفی دیگر استیل و نوع ساخت این نوع خودروها وجه ممیزی است که باعث تفاوت این نوع خودروها از خودروهای داخلی میشود.
تردد این خودروها در منطقه آزاد بلامانع است اما برای تردد در خارج از منطقه آزاد با محدودیت همراه میشود و به این صورت است که تنها سالی یکبار و به مدت یک ماه از شعاع چهل کیلومتری منطقه آزاد مجاز به تردد هستند.
به گزارش بازار خبر، برای خرید این خودروها نمایندگانی از شرکتهای سازنده مثل تویوتا، هیوندای، بامو، مرسدس بنز و غیره در منطقه مستقر هستند.
شرایط ورود این خودروها چیست؟
کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی برای واردات خودرو باید ضمن تکمیل فرم درخواست ورود خودرو، از سازمان مجوز ورود دریافت نمایند. در مجوز صادره ضوابط سازمان برای ورود خودرو و اسناد موردنیاز قید خواهد شد و اعتبار مجوز ورود خودرو حداکثر 6 ماه از تاریخ صدور است.
در ماده 4 قانون مربوط به واردات این نوع خودروها اینگونه درج شده که نمایندگیهای مجاز شرکتهای خودروساز خارجی که از سازمان مجوز فعالیت اخذ نمودهاند با رعایت ضوابط مربوط میتوانند مبادرت به ورود خودرو نمایند و همچنین 1-4-شرکتهای نمایندگی مجاز فعال در منطقه، مکلف به ایجاد نمایشگاه و تعمیرگاه بهمنظور ارائه خدمات پس از فروش بر اساس ضوابط سازمان میباشند.
اخذ عوارض از این نوع خودروها به شرح زیر است:
اول: به خودروهایی که اسناد و مدارک آنها حاکی از واردات از کشور مبدأ است تا بیست درصد (20%) عوارض متعلق تخفیف داده میشود.
دوم: به خودروهایی که دارای نمایندگی و خدمات بعد از فروش در منطقه باشد معادل ده درصد (10%) عوارض متعلق تخفیف داده میشود.
سوم: به عوارض ورود خودروهای فاقد نمایندگی که توسط اشخاص حقیقی و حقوقی وارد میشود، معادل 5 درصد اضافه میشود.
خودروهای منطقه آزاد چگونه شمارهگذاری میشوند؟
طبق ماده 14 قانون مربوط به این خودروها واردکننده موظف است پس از پرداخت عوارض و اخذ گواهی از گمرک، به همراه خودرو و اسناد مربوط به واحد راهنمایی و رانندگی مستقر در منطقه جهت شمارهگذاری مراجعه کنند.
تعیین مشخصات پلاکهای مورداستفاده در منطقه اعم از نوع، رنگ و ابعاد آن بر اساس مفاد ماده 10 آئیننامه راهنمایی و رانندگی بوده واحد راهنمایی و رانندگی مستقر در منطقه پس از نصب پلاک و صدور کارت شناسایی برای خودرو مراتب را به گمرک سازمان اعلام خواهد کرد.
گمرک سازمان ضمن صدور اجازه تردد در محدوده قانونی تعیینشده، نسبت به ثبت شماره پلاک و دیگر مشخصات در سوابق اقدام خواهد کرد.
گمرک سازمان شماره پلاک و مشخصات هر خودرو را بر اساس آمار ورود خودروها، به گمرک منطقه اعلام خواهد نمود.
نظر شما