پرشین خودرو: عضو هیئت علمی پژوهشكده بیوتكنولوژی كشاورزی با بیان اینكه از پسماند روغنها سوخت بایودیزل درست میشود، گفت: اگر 2 درصد سوختهای مورد استفاده در موتورها "بایودیزل " باشد موجب بهسوزی، كم شدن آلایندگی و افزایش عمر موتور میشود.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از فارس، میثم طباطبایی اظهار داشت: سیاست پژوهشكده، استفاده از روغنهای گیاهی برای تولید سوخت بایودیزل نیست زیرا معتقد است با ایجاد رقابت موجب افزایش قیمت روغن نباتی مصرفی مردم میشود.
طباطبایی افزود: در حال حاضر این پژوهشكده برای استحصال سوخت بایودیزل از ضایعات روغنها تمركز دارد تا ضمن استفاده به عنوان سوخت از عواقب پسماندی آن هم جلوگیری شود.
وی گفت: در رستورانی كه ماهی سرو میشود روزانه 100 الی 200 تن روغن پسماند انباشته میشود كه از آنها میتوان سوخت بایودیزل مناسبی تولید كرد.
طباطبایی گفت: از سوی دیگر اگر این پسماندها استفاده نشود و همینطور در فاضلابها رها شود موجب تجمع و قطع مسیر فاضلابها شده و مشكلات زیادی هم ایجاد خواهد كرد.
وی افزود: اگر جداسازی زبالهها در كشور به خوبی انجام شود در آینده تولید سوخت بایو دیزل از زبالهها هم عملی خواهد شد.
وی افزود: سوخت بیودیزل از چربیهای مرغ، ماهی، چربی گوشت و هر نوع منبع گیاهی و از جمله پساب روغنها قابل استحصال است.
وی در پاسخ به اینكه آیا در برنامه شما كشت "جاتروفا " برای استحصال بیودیزل هست، گفت: حالت بهینه رشد جاتروفا در 900 میلیمتر بارندگی است به طوری كه دما هم در طول سال نباید كمتر از 5 درجه سانتیگراد باشد و مشكل دیگر این است كه برداشت جاتروفا به صورت دستی بوده و همزمانی رسیدگی هم ندارد.
وی در مور چشمانداز تولید سوخت بایودیزل در كشور گفت: برخی میگویند سوختهای فسیلی در دنیا رو به اتمام است در حالی كه هنوز 800 الی یكهزار سال دخایر اثبات شده زغال سنگ داریم یعنی امروز هم اگر تمام نفت و گاز ما تمام شود تا یك هزار سال دیگر میتوانیم مثل قبل روی زغال سنگ زندگی كنیم.
وی افزود: اما چیزی كه افراد توجه نمیكنند آلودگی محیط زیست است كه تغییرات آب و هوایی با نتایج اسفبارش حاصل همین آلودگیهای زیست محیطی است.
طباطبایی گفت: گسترش استفاده از سوخت بایودیزل نه به دلیل اتمام سوخت فسیلی بلكه به دلیل اهمیت آن در كاهش آلودگی محیط زیست و كاهش بیماری بین مردم و كاهش هزینههای بهداشت است.
کد خبر 3478
نظر شما