پرشین خودرو: مجری طرح توسعه فرودگاه امام با اشاره به نیاز ۳۰ هزار میلیارد تومانی به سرمایهگذاری از دریافت ۱۱ پیشنهاد از سوی سرمایهگذاران داخلی و خارجی خبر داد و گفت: خودروسازان داخلی پیشنهاد ایجاد قطب خودروسازی در شهر فرودگاهی امام را دادهاند.
به گزارش «پرشین خودرو»، سید غلامرضا شیرازیان با اشاره به اینکه پروژه هتل فرودگاه امام(ره) در حال اتمام است، اظهار کرد: از آن جا که سرمایهگذار زمان بهرهبرداری را اواخر ماه جاری اعلام کرده سعی کردیم همه خدمات زیربنایی مورد نیاز آن را تا چند روز پیش آماده کنیم و تحویل دهیم.
وی در خصوص انتقال پروازهای حجاج از فرودگاه مهرآباد به فرودگاه امام خمینی(ره) گفت: با توجه به موقعیت فرودگاه امام چه به لحاظ پروازهای خروجی و ورودی و حتی پروازهای ترانزیتی، بیشترین پروازها در شب انجام میشود و پرواز حجاج در طول 24 ساعت توزیع میشود. امیدواریم برنامهریزی مطلوبی که برای پروازها توسط فرودگاه انجام خواهد شد، ترافیک پروازی حجاج و سایر پروازهای بینالمللی بتوانند از همه ساعات و زمانهای فرودگاه استفاده کنند و تراکم ایجاد نشود.
او با تاکید بر اینکه ترمینال زیارتی فرودگاه امام در قالب یک پروژه عمومی-خصوصی ( PPP ) اجرا میشود از امضای تفاهم نامهای در این زمینه خبر داد که بهزودی به قرارداد تبدیل خواهد شد.
به گزارش تسنیم، مجری طرح توسعه فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه توسعه فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) یک پروژه عظیم و فراملی است، افزود: شرایط جهانی در حال حاضر برای توسعه این فرودگاه بسیار خوب است و اگر نتوانیم از این موقعیت بهرهبرداری کنیم، این شرایط را از دست خواهیم داد. در دهه 60 وقتی موضوع فرودگاه حضرت امام را مطرح میکردیم و پیگیر توسعه آن بودیم نه فرودگاه دبی وجود داشت و نه اثری از آثار فرودگاه آتاتورک استانبول بود. آن روزها ما حدود 6 میلیون مسافر در کشور جابجا میکردیم و دبی هم همین حدود مسافر جابجا میکرد.
شیرازیان ادامه داد: اما امروز ما در فرودگاه امام حدود 5 میلیون مسافر بینالمللی جابجا میکنیم و دبی حدود 66.4 میلیون مسافر و فرودگاه آتاتورک 44.5 میلیون مسافر. در حالیکه موقعیت سوقالجیشی فرودگاه امامبه عنوان یک فرودگاه ارتباط دهنده دنیای غرب به دنیای شرق، بهترین، مناسبترین، کم دغدغهترین و امنترین مسیر پروازی برای هواپیماهای عبوری است.
وی از دریافت 11 پیشنهاد از طرف سرمایه گذاران و بنگاه های اقتصادی داخلی و خارجی برای حضور در توسعه فرودگاه امام خبر داد و گفت: این پیشنهادات را به طور رسمی دریافت کرده ایم که همه آنها در حال بررسی هستند. گرچه بیشتر این درخواست ها از سوی منابع داخلی است اما برخی سرمایه گذاران اروپایی هم برای در پروژه ها ابزار علاقه کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: موضوعات درخواست برای سرمایهگذاری هم متنوع است مثلاً تکمیل ترمینال سیاحتی – زیارتی، ساخت ترمینال مسافری شماره 2، ترمینال حمل و نقل بار، درخواست سرمایه گذاری در حوزه زیربنایی شهر فرودگاهی، پیشنهاداتی از طرف صنایع خودروسازی کشور برای حضور در منطقه ویژه اقتصادی و ایجاد یک قطب خودروسازی، چند تقاضا برای تکمیل سازههای داخل فرودگاه مثل رستوران ها، تکمیل مرکز نیمه ساخته آموزشی، فرهنگی و مذهبی، آماده سازی اراضی منطقه آزاد و ویژه اقتصادی، احداث فضای سبز در قالب باغ های مثمر و مناسب برای محوطه شهر فرودگاهی.
به گفته شیرازیان، در مورد میزان سرمایه گذاری مورد نیاز، برآورد تقریبی حجم سرمایه برای تکمیل 14 هزار هکتار فعالیت های طراحی شده توسط مجموعه ای از مشاوران ژاپنی – ایرانی رقمی حدود 26 تا 30 هزار میلیارد تومان و تقریباً 7 تا 8 میلیارد دلار است.
مجری طرح توسعه فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) بیان کرد: سیاست کلی این است که همه فعالیت های عمرانی و ساخت و سازها توسط بخش خصوصی انجام شود و در قالب مشارکت باشد. به عبارتی نظارت، زمین و مجوز با ما و سرمایه از طرف مقابل (PPP)، یا در قالب BOT یعنی ساخت – بهره برداری – انتقال یا در قالب BLT ساخت – اجاره – انتقال و یا سایر اشکال قانونی که این قالب ها توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری به طور رسمی به عنوان قالب های مجاز همکاری با بخش خصوصی اعلام شده است.
شیرازیان تاکید کرد: شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) میتواند بهعنوان یک پروژه عظیم ملی، مسیر مناسبی برای رونق اقتصادی ایران باشد. این پروژه با پتانسیل جذب سرمایه حدود 10 میلیارد دلار و ایجاد اشتغال حدود 430 هزار نفر و ارائه خدمات نوینی مثل گردشگری پزشکی، پارک های صنایع نوین فناوری، ارائه خدمات به مسافرین و کالاهای عبوری بین شرق و غرب جهان به عنوان هاب منطقه خاورمیانه و ارائه تسهیلات ترانزیتی مناسب می تواند و باید ساخته و فعال شود.
کد خبر 35575
نظر شما