پرشین خودرو: خودرو سازان در سال گذشته حدود 770 میلیارد تومان زیان دادند که در مورد علل آن فعالان این صنعت هرکدام به مواردی اشاره میکنند.
به گزارش «پرشین خودرو»، روند سودآوری صنایع و شرکتهای بورس نشان میدهد که از میان صنایع حاضر در بورس تنها صنعت خودروسازی با زیان مواجه شده است؛ به طوری که 28 شرکت حاضر در بورس در سال گذشته در مجموع 770 میلیارد تومان زیان کردهاند.
در حالی شاهد زیان خودروسازان هستیم که چند ماه است تحریم خودوسازی ایران به حالت تعلیق درآمده و دولت برنامه افزایش تولید خودرو تا یک میلیون و 200 هزار خودرو را دنبال می کند.
محمدرضا نجفیمنش، دبیرانجمن قطعهسازان درباره زیاندهی خودروسازان اظهار کرد: میزان تولید خودرو کاهش یافته و دلیل اصلی زیان خودروسازان همین است.
وی ادامه داد: علاوه بر آن، موضوع قیمتگذاری خودرو هم مطرح است که به دلیل دستوری بودن آن به خودروسازان ضرر وارد کرده است. قیت تمام شده تولید خودرو افزایش یافته و قیمتگذاریهای دستوری بر روی آن موجب زیاندهی صنعت خودرو شده است.
بهرام شهریاری، دیگر عضو انجمن قطعهسازان در همین زمینه با اشاره به این که اولین موردی که باید بررسی شود قیمت تمام شده تولید خودرو است، گفت: بخش عمده مواد اولیه صنعت خودرو سازی که شامل فولاد، مواد پتروشیمی، روی، آلومینیوم،پلاستیک و غیره میشود همه در اختیار دولت یا نهادهای شبهدولتی است.
وی ادامه داد: دولت با استفاده از از منابع داخلی اقدام به تامین مواد اولیه میکند ولی آنها را بر اساس قیمتهای جهانی به فروش رساند. این در حالی است که دولت باید برای جلوگیری از خام فروشی مواد اولیه را با سود متعارفی در اختیار صنایع پایین دستی قرار دهد.
شهریاری با بیان این که نرخ تسهیل پول و و بهره بانکی از دیگر عوامل تاثیر گزار بر زیاندهی خودوسازان شده است، تصریح کرد: مالیات، تکنولوژی و وابستگی به نرخ ارز نیز از عوامل دیگر است.
این عضو انجمن قطعهسازان با تاکید بر این که بهرهوری و کاهش آن نیز در واحدهای تولیدی خودرو مزید بر علت شده است، بیان کرد: همچنین باید به نقش واسطهها نیز در این بین اشاره کرد. شرکتهای واسطه نباید به عنوان نرخ سود خودروها را به فروش برسانند بلکه باید به عنوان بازوهای خودروسازان عمل کنند.
وی در پایان با اشاره به تاثیر اندازه و سایز اقتصاد در زیاندهی خودروسازی در ایران، بیان کرد: تولید خودرو در ایران به یک میلیون و 500 هزار دستگاه رسیده بود ولی تمام آن ظرفیت اکنون برای تولید 700 هزار دستگاه استفاده میشود و همین موضوع باعث کاهش سطح تکنولوژی و کیفیت و در نهایت ضرر خودروسازان شده است.
کد خبر 36306
نظر شما