پرشین خودرو: تلاش خودروسازان داخلی برای افزایش كیفیت تولیدات خود در سالهای اخیر برخی از قطعهسازان را از تیغ گذرانده و برخی را نیز در لبه تیغ قرار داده است!
به گزارش «پرشین خودرو»، با توجه به حساسیت قطعات خودرویی در صحت عملكرد خودرو و بهویژه حفظ سلامت سرنشینان، خودروسازان مطرح جهان سال به سال ضوابط سختگیرانهتری را در زمینه استانداردهای كیفی قطعات اعمال میكنند. در ایران نیز خودروسازان داخلی چند سالی است كه سیاست ارتقای كیفیت قطعات داخلی را دنبال میكنند.
اجرای همین سیاست ارتقای كیفی قطعات داخلی و در نهایت خودروهای تولید داخل بود كه در ابتدای سال جاری سر تعدادی از قطعهسازان كشور را به باد داد. از ابتدای امسال سرانجام هشدار سال گذشته خودروسازان اجرایی شده و تمام قطعهسازان سطح D از زنجیره تامین قطعات خودروسازان حذف شدند. اگرچه آمار دقیقی در خصوص تعداد قطعهسازان سطح D در كشور وجود ندارد، اما با توجه به آنكه اكثریت نزدیك به مطلق قطعهسازان كشور را واحدهای كوچك به خود اختصاص دادهاند، میتوان حدس زد كه تعداد آنها قابل توجه بوده است.
به هر حال سیاستهای حذفی خودروسازان در این زمینه در سال جاری نیز ادامه داشته و طبق اخبار از ابتدای سال 1391 هیچ خودروسازی با قطعهساز سطح C قرارداد تامین قطعات امضا نخواهد كرد.
به گفته محمدرضا نجفیمنش دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو، در راستای افزایش كیفیت خودروهای داخلی، طبق برنامهریزی صورت گرفته سطح كیفی قطعهسازان داخلی افزایش مییابد. طبق برنامه در دست اجرا قطعهسازان رتبه4 (D) از ابتدای امسال از زنجیره تامین قطعات خودروسازان حذف شدهاند. قطعهسازان رتبه C نیز تا پایان امسال برای ارتقا به رتبه2 (B) فرصت داشته و در غیر این صورت از ابتدای سال 1391 از زنجیره تامین قطعات خودروسازان حذف خواهند شد.
در چنین شرایطی به گوش میرسد كه قطعهسازان سطح C به شدت در تكاپوی ارتقای فرآیندهای تولید خود و صعود به سطح B صنعت قطعه هستند.
به گفته دبیر انجمن قطعهسازان، طبق اطلاعات موجود بسیاری از این قطعهسازان تا پایان امسال با موفقیت به رتبه B ارتقاء خواهند یافت.
ساسان قربانی كارشناس صنعت خودرو و قطعهسازی، نیز در این زمینه معتقد است كه در ایران روند ارتقای كیفی خودروهای تولیدی روند رو به جلویی بوده است؛ بهگونهای كه تاكنون شركتهای خودروساز و قطعهساز تقریبا نیمی از گواهینامههای صادره در حوزه استانداردهای مدیریت كیفیت را به خود اختصاص دادهاند؛ بنابراین میتوان گفت تمام قطعهسازان سطح C با موفقیت به سطح B ارتقا خواهند یافت.
اما در مجموع در حال حاضر شركتهای قطعهساز در چهار سطح كیفی طبقهبندی میشوند. شركت سطح A شركتی است كه میتواند تمام نیازهای خودروساز را به لحاظ كیفی تامین كند. سطح B نیز مربوط به قطعهسازانی است كه میتوانند تا حدود 80 درصد نیازهای كیفی خودروسازان را پاسخگو باشند و پس از آن نیز سطوح C و D قرار دارند.
طبق عرف جاری تمام قطعهسازان خودرویی موظفند گواهینامه استانداردهای مدیریت كیفیت در حوزه قطعات خودرویی (iso ts) را از موسسههای معتبر بینالمللی دریافت كنند. علاوه بر آن شركتهای خودروساز نیز استانداردهای خاص خود را كه به نام استانداردهای كارخانهای معروف شده، در تحویل قطعات اعمال میكنند. در این استاندارد هر خودروساز براساس نیازهای كیفی خود استانداردهای مضاعفی را نسبت به استاندارد iso ts از قطعهسازان درخواست میكند.
همین استانداردهای مضاعف است كه تفاوت سطح كیفی و عملكردی خودروهای تولیدی شركتهای مختلف را معنادار كرده و به نوعی برگ برنده آنها در كسب سهم بازار بیشتر محسوب میشود.
کد خبر 3680
نظر شما