پرشین خودرو: معاون کیفیت گروه خودروسازی سایپا از طراحی دو پلتفرم جدید خودرو خبر داد و گفت: تلاش داریم برخی تغییرات را بر روی ظاهر پلتفرم های فعلی انجام دهیم تا بتوانیم با به روز رسانی پلتفرم های خودرو فروش بیشتری داشته باشیم.
به گزارش «پرشین خودرو»، فرزاد غزایی در نشست خبری خود با خبرنگاران با تاکید بر اینکه قطعه سازان نیاز به حمایت بیشتری از سوی دولت دارند، گفت: اگرچه قطعه سازان در شرایط فعلی نیازمند حمایت همه جانبه دولت برای تداوم کار و تولید قطعات باکیفیت هستند اما همه نگاه ها به خودروسازان است و در این میان تلاش ما این است که بیشترین درآمد خود را صرف پرداخت قطعه سازان کنیم تا آنها قطعات را به موقع به دست ما برساند.
وی افزود: در حال حاضر هر روز درگیر افزایش قیمت قطعه هستیم و این افزایش قیمت قطعات است که قیمت خودرو را بالا می برد و قطعه سازان نیز می گویند اگر منابع مالی کافی به آنها نرسد، تولید قطعات را متوقف می کنند؛ بنابراین به جای طراحی و اجرای طرحهای متعدد نجات صنعت خودرو باید به عواملی همچون نجات صنعت قطعه سازی متمرکز شد و دولت، مجلس و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز باید به همراه بانکها پشتیبان صنعت خودرو کشور شوند.
وی تصریح کرد: علاوه بر این، در بخش طراحی نیاز به کار بیشتری داریم و اعتقاد سایپا این است که پلتفرمهای خود را داشته باشد و وابسته به پلتفرمهای کره، اروپا و چین نباشد.
غزایی خاطرنشان کرد: ایران باید مطابق با اهداف سند چشم انداز 20 ساله پایگاه طراحی و آزمون منطقه در صنعت خودرو شود در حالی که این کار سرمایه گذاری زیادی را طلب می کند، بنابراین دولت باید خود وارد عمل شده و در این رابطه سرمایه گذاری کرده و بعد از راه اندازی آن را به بخش خصوصی واگذار کند.
معاون کیفیت گروه خودروسازی سایپا اظهار کرد: انتقادات زیادی که به کیفیت خودروها مطرح است، صحت ندارد و با توجه به بازار مناسب صادراتی محصولات، باید اجازه داد که سایپا صادرات خود را داشته باشد، این در شرایطی است که پنج میلیون خودرو از گروه پراید وجود دارد و از زمانی که پراید به X100 تبدیل شده، ایمنی و نقص ندارد و 100 درصد منطبق با استانداردهای مدنظر سازمان ملی استاندارد است.
غزایی اظهار داشت: هم اکنون صادرات محصولات سایپا علاوه بر عراق به ونزوئلا و آفریقا نیز صورت می گیرد و در پلتفرم X200 که محصولات تیبا و ساینا را شامل می شود، صادرات به روسیه شروع شده است و می توانیم فروش بیشتری داشته باشیم.
وی گفت: در حوزه پلت فرم X200 که تیبا و تیبا 2 را شامل می شود برنامه افزایش تولید تا 1200 دستگاه پیش بینی شده و از سال 96 تیراژ تولید محصولات ایکس 100 را کاهش خواهیم داد. البته تولید خودروهای جدیدتری را نیز در دستور کار داریم اما به صورت کلی حداقل دو پلتفرم در این زمینه طراحی شده است.
معاون کیفیت سایپا خاطرنشان کرد: تا پایان سال جاری یا اوایل سال بعد خودرو ساینا را وارد بازار خواهیم کرد.
غزایی ادامه داد: برنامه ایران برای مشارکت با خودروسازان چینی بسیار جزئی است و سایپا تلاش دارد پلتفرمهای خود را داشته باشد و کمتر از 10 درصد برنامه تولید سایپا به مشارکت با چینیها اختصاص دارد.
وی درباره نظارت بر روی کیفیت خودروهای تولیدی سایپا خاطرنشان کرد: نظارتهای پررنگی بر روی کیفیت قطعات تولیدی محصولات سایپا صورت می گیرد و حتی اگر در نمایندگی نیز نقصی بر روی قطعات وجود داشته باشد، آن خودرو را بلوکه می کنیم و حساسیت ما در این زمینه بسیار بالا است، ضمن اینکه نگاه ما این است که نقص ایمنی خودروهای سایپا صفر باشد.
وی خاطرنشان کرد: کیفیت کلاف سردرگم نیست بلکه یک کار فنی است که باید بهبود داشته باشد ضمن این که ما همواره تلاش می کنیم کیفیت تولیدات خود را بالا برده تا مشتریان محصولات ما را انتخاب کنند.
غزایی خواستار ورود پررنگ تر سازمان ملی استاندارد در حوزه قطعات یدکی شد و گفت: چنانچه برخی قطعات یدکی از بازارهای متفرقه تامین شود، به طور قطع ممکن است آسیبهای فنی جدی را به دنبال داشته باشد.
معاون کیفیت گروه خودروسازی سایپا خواستار کمک مسوولان اقتصادی کشور برای تسریع در روند احداث مرکز آزمون تست جادهای خودرو شد و گفت: با توجه به مشکلات موجود در زمینه ارسال خودروهای جدید تولید داخل برای انجام تست تصادف، امیدواریم که مرکز آزمون تست جادهای هرچه زودتر در کشور راهاندازی شود.
وی ادامه داد: توجه به تحقیق و توسعه برای ارتقای صنعت خودروی داخلی بسیار ضروری است اما در شرایطی که صنعت خودرو زیان ده است امکان سرمایهگذاری در این حوزه به میزان لازم وجود ندارد که امیدواریم در این زمینه سیاستگذاران اقتصادی کشور از منابع عمومی بودجهای را تامین کنند زیرا برکات آن به کل کشور خواهد رسید.
وی در پاسخ به سوالی درباره متغیر بودن کیفیت برخی خودروهای تولید داخل، اظهار کرد: خودروسازان معتبر جهانی تضمین یکنواختی تولید را ارائه میدهند ما نیز در سایپا به دنبال جذب مشاور خارجی در این حوزه هستیم و با شرکتهای مختلف خارجی مذاکره داشتهایم تا دانشمان را در این حوزه ارتقا دهیم.
غزائی ادامه داد: سایپا برای افزایش صادرات خود مجبور است که به کیفیت بیش از پیش توجه کند به همین دلیل در حال بازنگری در زیرساختهای کیفی و ارتقای آنها هستیم به عنوان مثال فرآیندهای مربوط به تامین قطعات در حال بازنگری است.
معاون کیفیت گروه خودروسازی سایپا با بیان اینکه خودروهای ایکس 100 قیمتی معادل حدود 6000 دلار در جهان دارند و باید کیفیت آن با یک خودروی 6000 دلاری مقایسه شوند، خاطرنشان کرد: متاسفانه در ایران خودروی 6000 دلاری را با خودرو 20 هزار دلاری مقایسه میکنند و بعد نتیجه میگیرند که محصول سایپا بیکیفیت است.
وی افزود: این در حالی است که صندلی که هماکنون در خودروی X100 استفاده میشود گرانتر از صندلی به کار رفته در تولید یک خودروی 40 میلیون تومانی داخلی است. با این حال بدون توجه به این موارد از کیفیت این خودرو انتقاد میشود.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته مجموعا 2400 شکایت از مشتریان دریافت شد که این تعداد در سال جاری تاکنون با وجود رشد تولید، به 1100 شکایت کاهش یافته است ضمن این که بسیاری از شکایات مربوط به موارد غیر فنی و غیر کیفی بوده است.
معاون کیفیت گروه خودروسازی سایپا در خاتمه توجه به تحقیق و توسعه و پرداختن به مباحث طراحی خودروهای جدید را نیازمند کمک های دولتی دانست و گفت: امیدواریم مسئولین دولتی در این زمینه بودجه های لازم را برای تولید علم و استفاده از دانش روز فراهم کرده و امکان الگوبرداری خودروسازان داخلی از فناوری های نوین را ایجاد کنند.
کد خبر 37596
نظر شما