به گزارش «پرشین خودرو»، پلهای معمولی، مانند سقف ساخته میشوند. یعنی تمام بار بر روی ستونهایی میرود که در زیر پل قرار دارند. بر حسب اندازه پل، باید ستونهایی در فواصل کوتاهی از یکدیگر در زیر پل قرار گیرند و بار وارده بر پل را تحمل کنند. تقریباً تمام پلهایی که در تقاطع بزرگراهها مشاهده کردهاید از این قبیل پلها هستند.
اما مواقعی هست که نمیتوان به تعداد کافی ستون در زیر پل بکار قرار داد. مثلاً بر روی عرض یک رودخانه عریض و یا بر روی یک دره قطعاً نمیتوان با فواصل کوتاه ستون قرار داد. اینجاست که از پلهای معلق استفاده میشود.
در اینجا قصد شرح کامل سیستم پلهای معلق را نداریم، اما اگر به طور خلاصه، پلهای معلق نیروهای وارده بر پل را از طریق کابل و سازههای دیگر به ستونهای اصلی پل وارد میکنند. شکل ویژه و البته زیبای این پلها به دلیل وجود همین کابلها و سازهها است. فاصله بین دو ستون اصلی کشنده بار، معیار اصلی برای عظیم دانستن پل محسوب میشود.
در ایران نمونه بارز پل معلق، پل جوادیه تهران است که البته فاصله بین دو ستون آن چندان زیاد نیست. نمونه دیگر، پل روی دریاچه ارومیه است که البته به دلیل آنکه به لحاظ مدیریتی (و نه توان مهندسی) امکان ساخت پلی با بلندی عرض دریاچه ارومیه به وجود نیامد، مسئولین امر در اقدامی قابل تامل اقدام به پیشروی ساحل کردند تا فاصله بین دو پایه اصلی را به حداقل برسانند. البته نتیجه این کار دو نیم شدن دریاچه بینوای ارومیه شد. به نظر فارنت و البته بدون غرض ورزی، هر دو پل حداقل به لحاظ کاربری، تا این لحظه پلهای موفقی محسوب نمیشوند.
به گزارش فارنت، در ادامه قصد داریم در فارنت طولانیترین پلهای معلق جهان را به همراه تصویر به شما معرفی کنیم. البته در نظر داشته باشید که در این رده بندی هم، فاصله بین پایههای اصلی مدنظر قرار گرفته است.
ببینید و بخوانید از ۱۰ پل طولانی معلق جهان؛
10. پل هاردانگر، هوردالاند کانتی، نروژ. سال ساخت: ۲۰۰۹، فاصله بین دو پایه اصلی: ۱۳۱۰ متر، طول کل پل: ۱۳۸۰ متر.
9. پل زینگ ما، هنگ کنگ، چین. سال ساخت: 1992، فاصله بین دو پایه اصلی: 1377 متر، طول کل پل: 2160 متر
8. پل جیان ژین، جیانگسو، چین. سال ساخت : 1999، فاصله بین دو پایه اصلی: 1385 متر، طول کل پل: 9843 متر
7. پل هامبر، هسل، انگلستان. سال ساخت: 1981، فاصله بین دو پایه اصلی: 1410 متر، طول کل پل: 220 متر.
6. پل نانجینگ یانگتزه چهارم، جیانگسو، چین. سال ساخت: ۲۰۱۲، فاصله بین دو پایه اصلی: 1418 متر، طول کل پل: 5437 متر.
5. پل رانیانگ، جیانگسو، چین. سال ساخت: 2005، فاصله بین دو پایه اصلی: 1490 متر، طول کل پل: 35660 متر.
4. پل یی سان-سین، گوانگجو، کره جنوبی. سال ساخت: 2012، فاصله بین دو پایه اصلی: 1545، طول کل پل: 7415 متر.
3. پل گریت بلت، زیالند، دانمارک. سال ساخت: 1998، فاصله بین دو پایه اصلی: 1624، طول کل پل: 6790 متر.
2. پل ژیومن، ژجیانگ، چین. سال ساخت: 2009، فاصله بین دو پایه اصلی: 1650 متر، طول کل پل: 5300 متر.
1. پل آکاشی کایکیو، کوبه، ژاپن. سال ساخت: ۱۹۹۸، فاصله بین دو پایه اصلی: 1991 متر، طول کل پل: 12831 متر.
در پایان فارنت پل جوادیه را نیز به شما معرفی بیشتر میکند.
پل جوادیه، تهران، ایران. سال ساخت: 1389، فاصله بین دو پایه اصلی: 104 متر، طول کل پل: 210 متر.
این پل که قرار بود جنوب تهران را به شمال آن وصل کند! با توجه به فاصله کم بین دو پایه (که البته ظاهرا نیازی هم به فاصله بیشتر ندارد) در رتبهبندی پلهای معلق جهان جایی ندارد. درحال حاضر در ۱32 پل رتبهبندی شده در این لیست، فاصله بین دو پایه اصلی در آخرین پل این ردهبندی، 300 متر است. در حال حاضر با توجه به عدم برنامهظ ریزی مناسب ترافیکی برای این پل در حال اصلاح آن به وسیله زیرگذرهای متعدد و احیا پل قدیمی هستند!
نظر شما