پرشین خودرو: یک کارشناس حمل و نقل کاهش ریسک تصادفات در جادههای جدید نسبت به جادههای موجود را یکی از مزایای ممیزی ایمنی راهها عنوان کرد و گفت: تضمین بیشتر ایمنی برای بهرهبرداران و جلوگیری از بروز تلفات و صدمات جدی تصادفات، از دیگر دستاوردهای اجرای این امر است.
به گزارش «پرشین خودرو»، مسعود گودرزی اظهار داشت: ممیزی ایمنی ابزاری مؤثر در افزایش ایمنی راهها از طریق بررسی و شناسایی رسمی نقاط ضعف و مشکلساز راه و محیط اطراف آن توسط تیمی مستقل و متشکل از کارشناسان تحت عنوان ممیز قبل از وقوع حوادث رانندگی است.
وی ادامه داد: سابقه ممیزی ایمنی راه در کشورهای مختلف حدوداً به 20 سال گذشته بر میگردد و مبدأ آن کشور انگلیس است؛ هماکنون کشورهای زیادی به ویژه دانمارک، فرانسه، نیوزلند، ایالات متحده، کانادا، انگلستان، نروژ و استرالیا در زمره کشورهایی قرار دارند که این مقوله را به طور جدی در دستور کار خود برای ایمنسازی راهها قرار دادهاند.
گودرزی اضافه کرد: مبحث ممیزی ایمنی راه بسیار فراتر از مبحث بازرسی و همین طور تعیین نقاط پرحادثه است، با توجه به موارد فوق، تهیه و ارایه منابع تخصصی مرتبط با ممیزی ایمنی راه جهت آشنایی با مفاهیم، چارچوب اجرا، مزایای اقتصادی و تهیه مقدمات اجرایی کردن آن در کشور ایران با توجه به رشد فزاینده حوادث جادهای امری لازم و غیرقابل اجتناب است.
انجام ممیزی ایمنی راهها به منظور بررسی احتمال بروز تصادف
به گزارش فارس، وی اظهار داشت: آزمایش و کنترل رسمی جادههای موجود یا جادههایی که در آینده ساخته خواهند شد و یا آزمایش روی پروژههای ترافیکی و هر پروژهای که بر ایمنی بهرهبرداران جاده تأثیر میگذارد و نتایج آن به صورت مستقل در گزارش آزمایش کننده در خصوص قابلیت تصادف و موارد لازم جهت اصلاحات ایمنی منعکس میشود،
به معنای کنترل طراحی، اجرا و عملکرد پروژههای راه، به لحاظ رعایت اصول ایمنی منعکس میشود.
گودرزی افزود: اطلاعات ممیزی ایمنی یک ارزیابی سیستماتیک رسمی از وضعیت ایمنی راه است که به طور مستقل توسط بازرس یا سیستم بازرسی واجد شرایط، روی راه یا طرح پیشنهادی آن انجام گرفته و احتمال بروز تصادفات بهرهبرداران از جاده به صورت گزارش تهیه میشود.
ساختار ممیزی ایمنی راهها
این کارشناس حمل و نقل جادهای بیان کرد: ساختار ممیزی ایمنی راهها، متشکل از سه بخش کارفرما به عنوان سفارش دهنده پروژه، طراح به عنوان پیمانکار پروژه و بازرس است.
گودرزی ادامه داد: پروژه توسط طراح انجام میشود و بازرس که شخص یا گروهی در قالب سازمانی مستقل است، وظیفه نظارت و کنترل پروژه انجام شده توسط پیمانکار را بر عهده دارد؛ بازرس باید تمام مقتضیاتی که ممکن است مسایل ایمنی جاده را تحتالشعاع قرار دهد، تعیین و هرگونه ابهامی را از بین ببرد.
منافع و هزینههای ممیزی ایمنی راه
وی بیان کرد: هزینهها و محاسبات مربوط به برآورد هزینه ممیزی ایمنی به خوبی در دسترس نیست اما در یک آنالیز منفعت-هزینه که در کشور دانمارک در سال 1995 میلادی روی 13 طرح انتخاب شده صورت گرفته است، هزینه ممیزی تخمین زده شده در حدود 1 درصد هزینههای ساخت را در بر میگرفت که با توجه به حجم پروژههای مختلف این مقدار قابل تغییر است.
منافع کلان به دست آمده از ممیزی ایمنی راهها
گودرزی کاهش ریسک تصادفات در جادههای جدید نسبت به جادههای موجود را یکی از مزایای ممیزی ایمنی راهها عنوان کرد و گفت: تضمین بیشتر ایمنی برای بهرهبرداران راه، جلوگیری از بروز تلفات و صدمات جدی تصادفات و تثبیت و تخمین کیفیت طرحهای راهسازی به اتمام رسیده، از دیگر مزایای اجرای این مورد است.
وی تأکید کرد: نگاه به استراتژیهای تعیین شده در کشورهای پیشرو در زمینه تأمین ایمنی راهها، بیانگر آن است که ممیزی ایمنی راه به عنوان یک ابزار قطعی و تاثیرگذار شناخته شده و انجام صحیح آن جز ارکان استراتژیهای آن کشور ها تعیین شده است.
گودرزی بیان کرد: در این راستا لازم است بسترهای مورد نیاز جهت اجرای این مورد در کشور نیز فراهم شود تا بتوان از نتایج مطلوب تأیید شده آن، در تأمین و بهبود هرچه بیشتر ایمنی راههای کشور بهرهمند شد.
کد خبر 40338
نظر شما