پرشین خودرو: تولید تایرهای رادیال(سواری، باری و اتوبوسی) در سال گذشته با هفت درصد افزایش نسبت به سال قبل به بیش از 63 هزار تن رسید که سهمی در حدود 27درصد از کل محصولات را به خود اختصاص داد.
به گزارش«پرشین خودرو» به نقل از موج، صنعت تایر کشور یکی از ده ها صنعتی است که تکنولوژی فرسوده و قدیمی و طول عمری بیش از 50 سال دارد و با بوجود آمدن بحران مالی در جهان و اثرات آن به همراه برخی روابط غیر عادی تجاری در کشور، هم اکنون شاهد افزایش واردات تایر که بخش عمده آن چینی است، هستیم.
با توجه به نیاز داخلی کشور، تایرسازان داخلی حدود 65 درصد نیاز را برآورده کرده و مابقی از طریق واردات تامین می شود که عمده این تایرها از چین وارد می شود و به لحاظ کیفی در سطح قابل قبول قرار ندارد!
تولید کل سال1389 صنعت تایر کشور بیش از 231 هزار و 415 تن برابر 34.2 میلیون حلقه انواع تایر خودرو، تایر دوچرخه و موتور و انواع تیوپ بوده است. تولید مذکور در مقایسه با ارقام مشابه سال 1388 به ترتیب دو درصد کاهش و دو درصد افزایش نشان می دهد.
در میان تولیدکنندگان تایر کشور، شرکت های کیان تایر، ایران تایر و آرتاویل تایر با کاهش تولید و سایر شرکت ها با افزایش تولید روبرو بوده است.
بیشترین میزان افزایش مربوط به شرکت لاستیک دنا با رشد 30 درصدی است. پس از "دنا" به ترتیب شرکت های ایران یاسا، خوزستان، کویر، یزد، بارز و لاستیک پارس در رتبه های بعدی قرار دارد.
ادامه روند بحران در شرکت کیان تایر که از سال 1387 گریبانگیر شرکت شده، در سال گذشته نیز پس از یک بهبود نسبی در سال 1388 باز هم شدت گرفت و تولید این شرکت را در مرز چهار هزار تن نگه داشت.
هم اکنون گروه صنعتی بارز با 31 درصد بیشترین و لاستیک خوزستان با یک درصد کمترین سهم از تولیدات داخل را به خود اختصاص داده است.
براساس این گزارش، شرکت های تولیدکننده تایر پیش بینی کرده بودند که در سال 1389 تولیدی بالغ بر 271 هزار تن را داشته باشند اما در پایان سال، مقایسه تولید واقعی سال89 نشان داد که به لحاظ وزنی فقط 85 درصد از برنامه تولید سال89 محقق شده است. شرکت های خوزستان، ایران یاسا و بارز به ترتیب 13، پنج و یک درصد بیشتر و مابقی شرکت ها کمتر از برنامه تولید خود در سال قبل تولید داشته است.
این گزارش می افزاید: تایرهای دوچرخه، باری و اتوبوسی رادیال به ترتیب با 36 و 24 درصد افزایش، بیشترین رشد تولید را در گروه های محصول به خود اختصاص داد. بیشترین سهم تولید نیز مربوط به گروه های باری اتوبوسی بایاس، سواری رادیال و وانتی و به ترتیب 32، 23 و 19 درصد بوده است.
کد خبر 4302
نظر شما