پرشین خودرو: به اطرافتان نگاه کنید: نگاه های خیلی از مردم امروز به تلفن های همراهشان است.
به گزارش «پرشین خودرو»، صبح روز 22 اکتبر، «کوین فرای» طبق عادت تلفن همراه خود را چک کرد و در یکی از شبکه های اجتماعی ویدئویی به دستش رسید که در یوتیوب منتشر شده بود. در این ویدئو که در اصل وبسایت مستقل و معتبر خودرویی ادموند منتشر کرده بود دعوای یک مشتری با یک نمایندگی فروش خودرو به نحوی به تمسخر کشیده شده بود.
«کوین فرای» که مدیر تجارت الکترونیک گروه نمایندگی های خودرو در سینسیناتی آمریکا است دست به کار شد و در صفحه فیس بوک خود این سؤال را مطرح کرد که «چه کسی دعوا را شروع کرد؟ مشتری یا نمایندگی فروش؟» آن چه بعد از این اتفاق افتاد نشان داد که تأثیر شبکه های اجتماعی تا چه حد می تواند بالا باشد. بحث در بین گروه های مختلف آن قدر بالا گرفت که ظرف 24 ساعت وبسایت ادموند کلیپ ویدیویی را از روی سایت برداشت، بعد هم از کل نمایندگی های فروش خودرو به دلیل توهین صورت گرفته عذرخواهی کرد.
تأثیر گذاری در شبکه های اجتماعی نیز به میزان نفوذ افراد در بین مخاطبان بستگی دارد. اگر یک پیام به درستی شکل بگیرد، هیچ رسانه ای به اندازه شبکه های اجتماعی قدرت انتقال آن را ندارد. چون خبر در این شیوه به بهترین شکل «دهان به دهان» و مثل انتشار ویروس یا شاید هم مثل یک دومینو منتشر می شود. اکنون بسیاری از افراد باهوش و بااستعداد از این شیوه اطلاع رسانی که ریشه در نیازهای واقعی بشر دارد استفاده می کنند و حرف خود را به گوش تعداد زیادی از مخاطبان می رسانند. این شیوه هم می تواند برای معرفی یک نوآوری مورد استفاده قرار گیرد و هم می تواند شکایت و گلایه از یک جفا را به گوش تعداد زیادی از مشتریان برساند. مردم از این طریق استفاده می کنند و از مسائلی که راضی هستند توصیه می کنند و از مواردی که زیان دیده اند به اطلاع دیگران می رسانند. اما مهم تعداد مخاطبان و سطح نفوذ منتشر کننده پیام است که به سادگی شکل نمی گیرد.
کریگ واتکینز استاد مطالعات رسانه ای دانشگاه تگزاس در شهر آستن و نویسنده ی کتاب «جوان و دیجیتال» می گوید: تکثیر سریع تلفن همراه و تبلت در بین مردم، باعث شده که میزان نفوذ «پیام» در بین مردم ابعاد عظیم تری به خود بگیرد.
برخی از افراد در این شبکه های اجتماعی صاحب نفوذ شده اند و به راحتی می توانند پیام خود را مثل موج حاصل از افتادن سنگ در آب منتشر کنند. این افراد صاحب نفوذ اکنون به سرعت نور می توانند کلمه، عکس و ویدئو را در میان عده زیادی از مردم انتشار دهند. نکته این جا است که انتشار دیگر محلی نیست و به سرعت نور به دورترین نقاط دنیا هم می تواند برسد. اما از این نکته مهمتر این است که چگونه می توان از این امکان بسیار مهم درست استفاده کرد. در حقیقت می توان گفت که عرصه ای بسیار نو به روی تبلیغات برند هم باز شده اما روش صحیح آن باید به تدریج شناخته شود.
بسیار از مردم امروزه از تماشای تیزر تلویزیونی و تبلیغات روزنامه و مجله پرهیز می کنند اما شبکه های اجتماعی رسانه ای نو به حساب می آیند و خیلی از مردم از تماشای یک کلیپ چند ثانیه ای استقبال هم می کنند و به انتشار آن دامن می زنند. همین باعث شده خودروسازان در دنیا برای معرفی محصولات یا تسهیلات جدید خود از شبکه های اجتماعی بهره بگیرند.
جنرال موتورز 30 وبلاگ نویس پرمخاطب را در نمایشگاه بین المللی دیترویت در ژانویه امسال دعوت کرد تا از قدرت رسانه و مخاطبان خود برای معرفی شورولت ولت استفاده کنند. همچنین جنرال موتورز سه نفر از کسانی که در ایسنتاگرام مخاطبان و ببینندگان بالایی داشتند دعوت کرد و به عنوان مهمان به جمع طراحان و خلاقان خودروی ولت برد تا آنها از قدرت رسانه ی خود استفاده و ولت را به مخاطبان خود معرفی کنند.
«آلیسا موسری» استراتژیست رسانه ای برند تویوتا در آمریکا می گوید تویوتا هوشیارانه به دنبال افرادی است که در شبکه های اجتماعی صاحب نفوذ هستند و مخاطبان بالایی دارند. آلیسا می گوید تویوتا رسانه ایی مثل توییتر را رصد می کند تا ببیند مردم آمریکا در مورد تویوتا چه می گویند.
مهم این است که عرصه ی شبکه های اجتماعی به دلیل اتصال به شبکه ای اینترنتی و مخابراتی قابلیت اندازه گیری دارند و خودروسازان هم به همین دلیل این رسانه را بیشتر می پسندند چون به دلیل ذات کارشان از مسائلی استقبال می کنند که قابلیت اندازه گیری دارد.
فورد در نمایشگاه دیترویت امسال از هشت تگ #fordespanol استفاده کرد تا ببیند در بین اسپانیایی زبان های آمریکا چقدر محبوبیت دارد.
الواردو کابال مدیر «ارتباطات فرهنگ های مختلف فورد» multicultural communications manager می گوید شرکت فورد هر بار که مراسمی دارد از هشت تگ استفاده می کند و افرادی را برای رصد این موضوع می گمارد. از اندازه گیری همین می توان میزان توجه مردم را اندازه گرفت.
درست است که هنوز عده ی زیادی از مردم تلویزیون نگاه می کنند اما تلفن همراه و نسل جدید رسانه در حال گسترش شدید است به ویژه در بین نسل های جدیدتر. خیلی از مردم امروزه کمتر به تلویزیون نگاه می کنند ولی به اطرافتان نگاه کنید: نگاه های خیلی از مردم امروز به تلفن های همراهشان است.
کد خبر 43502
نظر شما