پرشین خودرو: این روزها اخبار زیادی مبنی بر ایجاد قطب سوم خودروسازی در نقاط مختلف کشور به گوش می رسد به طوری که برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی داعیه ایجاد قطب سوم خودروسازی کشور در شهر و استان خود را در سر می پرورانند.
به گزارش خبرنگار «پرشین خودرو»، در حالی كه سال گذشته وزیر سابق صنایع و معادن از برنامهریزی برای ایجاد قطب سوم خودروسازی در اصفهان خبر داده و میزان سرمایه گذاری اولیه را هم برای این پروژه تعیین کرده بود، اما مدیران گروه خودروسازی بهمن اعلام كردند كه این گروه برای ایجاد قطب سوم خودروسازی در استان خوزستان سرمایهگذاری كرده است.
همچنین اخباری مبنی بر اینکه نمایندگان بوشهر، سمنان و برخی شهرستان های دیگر هم مدعی شده اند که قطب سوم خودروسازی کشور باید در این شهرها شکل بگیرد، بر سر زبان ها افتاده است.
اما رییس کارگروه خودرو سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران معتقد است: مهم نیست قطب سوم خودروسازی کشور در کجا تشکیل شود بلکه مهم این است که با ایجاد این قطب، انحصاری که در بازار خودرو کشور وجود دارد، شکسته شود.
محمدرضا روشنی مقدم افزود: در حال حاضر کشور ما نیازمند آن است که رقابت در بازار و صنعت خودرو شکل دیگری به خود بگیرد تا انحصار بازار خودرو شکسته شود و رقابت به معنای واقعی در این بازار شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بازار خودرو کشور بین دو شرکت خودروسازی ایران خودرو و سایپا تقسیم شده است، اظهار داشت: این که قطب سوم خودروسازی کشور در کدام منطقه تشکیل شود به مراتب درجه اهمیت کمتری نسبت به نقشی که این قطب در صنعت خودرو کشور ایفا خواهد کرد، دارد.
قائم مقام ایدرو با اشاره به اینکه قرار است قطب سوم خودروسازی توسط بخش خصوصی تشکیل شود، گفت: انتخاب مکان ایجاد قطب سوم خودروسازی کشور، به شرکت سرمایه گذاری بستگی دارد که می خواهد در این کار ورود کند. مهم این است که این شرکت میخواهد چه محصولی تولید و وارد بازار کند تا رقابتی شدن هر چه بیشتر بازار خودرو کشور را در پی داشته باشد.
رییس کارگروه خودروی سازمان گسترش با بیان اینکه ایجاد قطب سوم خودروسازی باید در نهایت به نفع مصرف کننده بوده و منجر به توسعه صنعت خودرو کشور شود، اظهار داشت: این قطب باید بتواند برندی داخلی برای صنعت خودرو کشور شکل داده و محصولی با استانداردهای روز دنیا و کیفیت بالا به بازار عرضه کند.
روشنی مقدم با بیان اینکه نمی توان از راهاندازی هر شرکت کوچک خودروسازی در گوشه کنار ایران به عنوان قطب نام برد، افزود: تاسیس یک کارخانه برای مونتاژ خودرو دیگر خودروسازان جهانی آن هم در یک سطح پایین به معنی ایجاد قطب نیست بلکه قطب خودروسازی باید دارای چند محور کلیدی از جمله زنجیره تامین قطعه، خدمات پس از فروش، عمق ساخت داخل محصول، دانش فنی طراحی و تولید پلت فرم باشد.
به گفته وی، ایجاد قطب سوم خودروسازی باید به یک سیستم برنده-برنده منتهی شود چرا که در نهایت باید هم به نفع مشتری، هم خودروسازان و هم صنعت خودروسازی کشور باشد.
در همین رابطه رییس سازمان صنایع و معادن استان خوزستان، در مورد شرایط رشد صنعت خودروسازی در این استان گفت: استان خوزستان با داشتن سه شركت قطعهساز فعال، ظرفیت تبدیل شدن به قطب سوم خودروسازی ایران را دارد.
به گفته خلف موسوی، استان خوزستان ظرفیت تبدیل شدن به قطب اول خودروسازی كشور را هم دارد، اما هدفگذاری این است كه با قطب سوم آغاز كنیم. این استان مزیتهای فراوانی برای سرمایهگذاری خودروسازان دارد.
وی در تشریح مزایای استان خوزستان برای صنعت خودروسازی گفت: وجود بنادر مهم و استراتژیك مثل بندر امام (ره) و بندر خرمشهر و آبادان در دراز مدت میتواند به رشد خودروسازی این استان كمك كند.
رییس سازمان صنایع و معادن خوزستان با بیان اینكه سه كارخانه چرم ایران خودرو و رینگ و قطعات سایپا در خرمشهر و دزفول قرار دارند، به ایسنا گفت: پیشبینیها این است كه قطب خودروسازی خوزستان بتواند در دو سال به ظرفیت 150 هزار دستگاه در سال برسد.
وی در ادامه با اشاره به سرمایه گذاری گروه بهمن برای ایجاد قطب سوم خودروسازی در خوزستان اظهار كرد: برنامهریزی انجام شده این است كه خودروهای سنگین و تجاری این شركت در منطقه آزاد و خودروهای سبك آن در اهواز تولید شود.
او در مورد تعهدات شركت بهمن برای راهاندازی خطوط تولید خودرو در این استان گفت: گروه بهمن متعهد شده است كه ظرف 24 ماه بعد از تحویل زمین از طرف ما خط را به ظرفیت نهایی برساند.
به گفته موسوی در حال حاضر زمین مورد نیاز برای راهاندازی خط تولید سبك گروه بهمن در اهواز به وسعت 300 هكتار آماده تحویل است.
کد خبر 4511
نظر شما