پرشین خودرو: گروه صنعتی ایران خودرو همه پتانسیلها و امکاناتش را در ارتباط با مراکز تولید علم و ایجاد فضای علمی بین این شرکت و مراکز علمی به کار گرفته است و روشهای مختلفی را در این مسیر در دستور کار دارد.
به گزارش «پرشین خودرو»، گروه صنعتی ایران خودرو همه پتانسیلها و امکاناتش را در ارتباط با مراکز تولید علم و ایجاد فضای علمی بین این شرکت و مراکز علمی به کار گرفته است و روشهای مختلفی را در این مسیر در دستور کار دارد.
صنعت و دانشگاه، دو بال توسعهای کشور هستند که نمیتوان یکی را بدون دیگری تصور کرد، زیرا دانشگاه زاینده علومی است که صنعت تشنه آنهاست. از طرفی امکانات صنعتی اگر با مقاصد خاص در اختیار دانشگاهها قرار گیرد، میتواند در رشد و ارتقای علمی کشور نقشی بسزا داشته باشد. ارتباطات علمی دانشگاه و صنعت در سراسر جهان از مهمترین ارتباطات این دو به شمار میروند. شاید جالب باشد که بدانید مرسدس بنز سالانه چند صد نفر از فارغ التحصیلان رشتههای مختلف را در اختیار میگیرد تا از پتانسیل و تفکر تازه آنها بهره ببرد یا میتوان به شرکتهای فعال در صنایع هوایی امریکا همچون نورث روپ گرومن و بوئینگ اشاره کرد که از سراسر جهان و به خصوص امریکا افراد نخبه را جذب خود میکنند. گروه صنعتی ایران خودرو نیز به عنوان بزرگترین خودروساز خاورمیانه، از جمله شرکتهای صنعتی در کشور به شمار میرود که علاوه بر ارتباط تنگاتنگ با مراکز آموزش عالی و دانشگاهها، در جذب و پرورش نخبگان علمی نیز نقش بسزایی دارد و در همین راستا مدتی قبل نیز طی فراخوانی از نفرات برتر المپادها و دانشگاهها، مبتکران، مخترعان و برگزیدگان بنیاد ملی نخبگان دعوت به همکاری کرد.
هر چند ایران خودرو تنها در جذب افراد نخبه علمی ایفای نقش نمیکند و از دیرباز همکاریهای مختلفی بین این شرکت با نخبگان و دانشگاهها وجود داشته است که میتوان اوج آن را در دوران جنگ تحمیلی دید، اما با توجه به تدوین سند چشمانداز 1404 کشور و ابعاد علمی آن شامل بندهای برخوردار از دانش پیشرفته، توانا در تولید علم و فناوری، متکی بر سهم برتر منابع انسانی و سرمایه اجتماعی در تولید ملی، به نظر میرسد همکاری صنایع با دانشگاهها باید با سرعتی دوچندان و در فضایی مثبتتر از گذشته ادامه یابد. ایران خودرو با درک صحیح این موضوع مهم ملی، گوی سبقت را در همکاریهای علمی از دیگر خودروسازان ربوده است.
ایرانخودرو همه پتانسیلها و امکاناتش را در ارتباط با مراکز تولید علم و ایجاد فضای علمی بین این شرکت و مراکز علمی به کار گرفته است و روشهای مختلفی را در این مسیر در دستور کار دارد؛ از میزبانی پروژههای اینترن شیپ و پژوهشی گرفته تا حمایت از پایان نامههای تحصیلی و تحقیقات دانشجویی. ضمناً سالهاست دانشجویان در قالب شرایط کارآموزی با ایرانخودرو ارتباط دارند و سالانه بیش از هزار دانشجو در این شرکت دوره کارآموزی را پشت سر میگذارند. همچنین فعالیتهای دیگری در خصوص برگزاری سمینارهای علمی و. . . هم در برنامههای ایرانخودرو وجود دارد.
طبق آمارهای موجود، فقط در سال 93 بیش از 20 پروژه تحقیقاتی توسط تیمهای دانشگاهی و با همکاری ایران خودرو انجام شده است که به رسیدن به اهداف مورد نظر انجامیده است، برای مثال میتوان یکی از پروژههای مهم در قسمت رنگ این شرکت را نام برد که در راستای استانداردسازی تعمیرات و نگهداری از تجهیزات سالنهای رنگ انجام گرفته است. این پروژه در قالب طرحی تحقیقاتی پژوهشی با همکاری تیم دانشگاه آزاد تهران جنوب انجام گرفته است. هدف از این طرح کاهش هزینهها و دستیابی به شرایط کمی تولید بهتر بوده که بعد از عبور از فازهای مطالعاتی در مهرماه به اتمام رسیده و نتایج مثبتی را در پی داشته است. این پروژه تنها یکی از مجاری ارتباطی ایرانخودرو با دانشگاهها به شمار میرود.
نکته جالب توجه در لزوم وجود چنین همکاریهایی کاهش هزینه و در بسیاری از موارد جلوگیری از خروج ارز از کشور و اشتغالزایی است. از طرفی حتی گاهی در فازهای مطالعاتی میتوان اصلاحاتی در پروژه اصلی ایجاد کرد که بهرهوری کلی فرآیند صنعتی را افزایش میدهد و این مهم بارها و بارها توسط متخصصان دانشگاهی و فنی کشور در صنایع گوناگون از جمله صنعت خودرو و به طور ویژه ایرانخودرو انجام شده است.
سوابق و پروژههای حاصل از ارتباط ایرانخودرو با مراکز آموزش عالی و دانشگاهها نشان میدهد، هر گاه مشارکتی از سوی این شرکت با تیمهای تحقیقاتی دانشگاهها انجام گرفته، حاصل آن پروژه موفقی بوده که در صنعت به سرانجام رسیده است. هر چند این همکاریها سابقه طولانی دارند، اما در دهه 80 با امضای تفاهمنامهها و قراردادهای همکاری بین دانشگاهها و ایرانخودرو، این روابط تا به آنجا گسترش یافت که این شرکت در بعضی از دانشگاههای معتبر، دفتری به نام ارتباط با صنعت دایر کرد. در حال حاضر نیز ایرانخودرو از جمله شرکتهای خودروسازی است که از وجود استادان دانشگاهها برای ارتقای سطح علمی مدیران، کارشناسان و کارکنان خودش به نحو احسن بهره میبرد، البته بارها نیز متخصصان باتجربه ایرانخودرو به درخواست مراکز آموزش عالی با هدف انتقال تجربیات صنعتی در مراسم و سمینارهای مرتبط با صنعت خودرو در دانشگاههای کشور حضور داشتهاند.
در حال حاضر نیز با توجه به رویکرد علمی پژوهشی مهندس هاشم یکه زارع مدیرعامل شرکت ایران خودرو، این شرکت طی قراردادهای همکاری با دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در نظر دارد فصلی نو در روابط صنعت و دانشگاه ایجاد کند. این روند در ایرانخودرو را باید حاصل شناخت مناسب مدیران این شرکت از شرایط امروز صنعت خودرو در ایران و جهان دانست، زیرا آنها به خوبی بازخوردهای رویکرد مشتریان و بازار را دریافت کردهاند و به همین دلیل در مسیر همکاری هر چه بیشتر با مراکز تولید علم، به پیش میروند تا با افزایش سطح کیفی و تکنولوژیکی محصولاتشان گوی رقابت را از حریفان بربایند. ضمناً کاهش هزینههای سربار تولید از مهمترین اهدافی است که با کمک پروژههای مشترک با دانشگاهها در دستور کار قرار دارد تا چرخه اقتصادی ایرانخودرو روندی رو به رشد داشته باشد. افزایش توان بهرهوری و بومیسازی تکنولوژیهای روز جهان در پروسههای مختلف از جمله تولید و طراحی از جمله اهدافی است که ایرانخودرو در پی دستیابی به آنهاست، از این رو استفاده از پتانسیلهای علمی دانشگاه میتواند این راه سخت را هموار کند.
منبع: جوان
کد خبر 51715
نظر شما