کد خبر 51888
۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۰
انتقاد از انتخاباتی کردن آلودگی هوا

پرشین خودرو: محمدهادی حیدرزاده با استقبال از حساسیت شورای اسلامی شهر تهران نسبت به موضوعات حوزه محیط زیست، اظهارنظرهای چندروز گذشته رئیس شورای شهر تهران در حوزه آلودگی هوا را غیرفنی دانست.

به گزارش «پرشین خودرو»، کارگروه ملی آلودگی هوا امروز با دستور کار پیگیری بندهای مصوبه هیأت وزیران در خصوص کاهش آلودگی هوا باحضور ریاست سازمان حفاظت محیط زیست برگزار خواهد شد.

محمد هادی حیدرزاده مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اعلام این خبر گفت: با توجه به اهمیت موضوع مصوبه هیئت وزیران در خصوص کاهش آلودگی هوا، کارگروه های استانی در ۸ کلانشهر آلوده هوا نیز در جلسات خود به بررسی و پیگیری برش های استانی پرداخته اند.

وی با اشاره به اینکه کارگروه ملی آلودگی هوا هر ماه به طور منظم توسط ریاست سازمان حفاظت محیط زیست برگزار و مصوبات و پیشرفت برنامه های مربوطه بررسی می‌شود، افزود: در این مصوبه در چند محور اقدامات مناسبی صورت گرفته، از جمله آن ارتقاء کیفیت سوخت، که می توان با اطمینان گفت هم اکنون بنزین توزیعی در ۸ کلانشهر از استاندارد لازم برخوردار است.

وی ادامه داد: بر اساس آزمایشاتی که شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران و آزمایشگاههای معتمد بین المللی در بنزین توزیعی در جایگاههای پخش سوخت به انجام رسانیده‌اند، میزان بنزن و ترکیبات آروماتیک حتی مقداری پایین تر از حد استاندارد بوده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران همچنین با بیان اینکه در بحث استاندارد خودروها نیز اقدامات مناسبی صورت پذیرفته تصریح کرد: بعد از چندین سال وقفه در انجام تعهدات شرکت های خودروساز داخلی و پیگیری های صورت گرفته توسط سازمان حفاظت محیط زیست، از سال گذشته تمام خودروهای تولید داخل استاندارد یورو ۴ دارند.

وی با اشاره به اینکه طی سال‌های قبل از آغاز به کار دولت یازدهم، میزان از رده خارج کردن خودروهای فرسوده تقریباً نزدیک به صفر بوده است، اظهار داشت: فقط در سال ۹۳، 400 هزار خودروی فرسوده از رده خارج شده که از این میزان سهم شهر تهران صدهزار خودرو بوده است.

حیدرزاده ادامه داد: الیته اعتقاد داریم این اعداد نسبت به تعداد خودروهای فرسوده کماکان پایین بوده و تلاش بیشتری باید در این حوزه صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه تدوین استانداردهای جدید معاینه فنی خودرو و آلودگی صوتی درمراحل پایانی خود قرار دارد، بیان کرد: در بحث معاینه فنی خودروها تمام تلاش دولت متقاعد کردن مجلس برای بازگرداندن سن معاینه فنی به دو سال است.

کلید کاهش آلودگی هوا توسعه حمل و نقل عمومی است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران همچنین گفت: در بحث حمل و نقل عمومی اعتقاد بر این است که کلید کاهش آلودگی هوا، توسعه حمل و نقل عمومی و فرهنگسازی استفاده از آن است که امیدواریم هم دولت و هم شهرداری ها در این حوزه اقدامات جدی تری صورت دهند.

وی افزود: در این زمینه رئیس جمهور دستورات لازم را در خصوص حمایت از حمل و نقل عمومی شهرتهران درمراسم افتتاح خط ۳ مترو تهران صادر کرده است.

حیدرزاده ادامه داد: همچنین با توجه به آسیب شناسی های صورت گرفته نیاز به قانون هوای پاک که متناسب با وضعیت فعلی آلودگی هوا باشد، احساس شد که در این راستا لایحه هوای پاک بعد از چندین ماه بررسی کارشناسی و فنی به مجلس ارائه شد.

وی گفت:این لایحه پس از بررسی در کمیسیون های مرتبط، آماده ارائه به صحن علنی مجلس می باشد که امیدواریم این اتفاق تا آغاز بکار مجلس جدید تحقق یابد و برگ زرینی در کارنامه مجلس فعلی رقم خورد.

اظهارنظرهای غیررسمی و احساسی می‌تواند تبعات قانونی داشته باشد

حیدرزاده در ادامه ضمن استقبال از حساسیت شورای اسلامی شهر تهران نسبت به موضوعات حوزه محیط زیست، اظهارنظرهای چندروزه گذشته رئیس شورای شهر تهران در حوزه آلودگی هوا را غیرفنی دانست و افزود: براساس قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا تنها مرجع اعلام نقش آلودگی هوا در سلامت شهروندان و آمار مرگ و میر صرفاً وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده و اظهارنظرهای غیررسمی و احساسی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی می تواند تبعات قانونی داشته باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه گفت: بر اساس گزارش رسمی نماینده اورژانس تهران در جلسه اخیر کمیته هماهنگی مواقع اضطرار، میزان مراجعه به اورژانس در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته حدود ۳% افزایش در مأموریت های ذاتی اورژانس داشته که بر اساس نظریه همین مرجع، برودت بیشتر هوا نسبت به سال گذشته و شیوع بیماری های ویروسی در افزایش این میزان تأثیرگذار بوده است.

وی افزود: اگرچه اعتقاد داریم، آلودگی هوا در بحث تهدید سلامت شهروندان اثر مستقیم دارد و به همین دلیل دولت در این حوزه دغدغه جدی و برنامه عملیاتی دارد.

حیدرزاده تصریح کرد: در حوزه معادن شن وماسه به عنوان یکی از کانون های ایجاد آلودگی هوا، سازمان حفاظت محیط زیست از منظر قانونی صرفاً در مواردی می تواند نقش حاکمیتی و نظارتی خود را ایفا کند که این معادن دارای بار آلودگی زیست محیطی باشند.

وی ادامه داد: موضوعاتی از جمله میزان عمق برداشت، پروانه بهره برداری و میزان آن اساسا در حوزه مأموریت های این سازمان نیست.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: البته حسب وظایف ذاتی، دهها معدن طی سه ماهه گذشته در محدوده استان تهران مورد پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران قرار گرفته و بسیاری از آنها به علت دارا بودن معضلات زیست محیطی با برخورد قانونی و حاکمیتی این دستگاه مواجه شده اند.

حیدرزاده با اشاره به اینکه معادن شن و ماسه منطقه ۱۸ تهران نیز عمدتاً دارای مشکلاتی هستند، اظهار داشت: موضوعات این معادن در حوزه مأموریت های اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران نبوده، البته در بحث آلودگی های زیست محیطی با این معادن نیز برخورد خواهد شد.

وی در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه کمیته هماهنگی مواقع اضطرار آلودگی هوا صرفاً برای اجرای برنامه های فوری و کوتاه مدت طبق دستورالعمل شرایط مواقع اضطرار اختیار تصمیم گیری دارد، گفت: تعطیلی این معادن در شرایط هشدار و اضطرار به جهت کاهش بار آلودگی ذرات معلق، تصمیمی درست، فنی، کارشناسی و قانونی بوده است.

عدم اشرافیت ریاست شورای اسلامی شهر ناشی از عدم حضور نماینده شورا در جلسات مربوطه است

حیدرزاده افزود: به نظر می رسد عدم اشرافیت ریاست شورای اسلامی شهر به حوزه اختیارات کمیته هماهنگی مواقع اضطرار می تواند ناشی از عدم حضور نماینده شورای اسلامی شهر تهران علی‌رغم دعوت های مکرر در جلسات مربوطه باشد، گرچه حضور نماینده رسمی شهرداری تهران در جلسات و تصمیم گیری ها، مبین مشارکت مدیریت شهری تهران در تصمیم گیری های قانونی و کارشناسی این کمیته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران افزود: قدرت خودپالایی شهر تهران به علت بارگذاری جمعیت شدید، ساخت و سازهای لجام گسیخته و تخریب باغات به شدت کاهش پیدا کرده بطوریکه بعد از بارش های مقطعی بلافاصله کیفیت هوای تهران افت چشمگیری حتی در روزهای تعطیل پیدا می کند.

حیدرزاده گفت: پیشنهاد می دهم چمران علاوه بر پیگیری مأموریت های دستگاههای حاکمیتی، گزارشی از تراکم فروشی های مکرر، تخریب باغات و ساخت و سازهایی که باعث مسدود شدن کریدورهای هوای تهران شده است، را در دوران مختلف ریاست شورای شهر تهران اعلام کند.

وی در پایان ضمن تأکید مجدد به سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری درحوزه محیط زیست به عنوان نقشه راه، خاطرنشان کرد: با توجه به سیاستهای ابلاغی ایشان و قرارگرفتن در سال «دولت، ملت همدلی و هم زبانی» معتقدم عزم ملی در حوزه حل بحرانهای زیست محیطی لازم و ضروری است، ضمن اینکه در شرایط فعلی و نزدیکی به انتخابات استفاده ابزاری از این مقولات شایسته نظام دینی و مردم سالاری نیست.
منبع: مهر

کد خبر 51888

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha