به گزارش خبرنگار «پرشین خودرو»، -گروه ایران- یک برف پاک کن که خودش به تنهایی جور جفت برف پاک کن های روی شیشه را می گیرد و تک و تنها یک شیشه کامل اتومبیل را با همان سرعت تمیز می کند؛ ربات هایی که قطعات گالوانیزه خودرو را به هم جوش می زند و اتومبیل های جدیدی که قرار است در آینده چشم خیابان های تهران به جمالشان روشن شود. البته این تنها پژوهای جدید نبودند که «تازه وارد» این نمایشگاه به حساب می آیند؛ رنوهای تازه هم بود؛ بنز هم همین طور؛ خودروهایی که تقریبا هیچ کدامشان تا به حال گذرشان به تور دوست داران اتومبیل گیر نکرده بود. در نمایشگاه توانمندی های صنعت خودرو ایران، 4 روز همه با اتومبیل سر کار دارند؛ از قطعه هات چند گرمی تا کشنده های چند تنی.
آماده سازی غرفه ها در دقیقه 90
ساعت 11 در محل دائمی نمایشگاه های تهران هنوز کارکنان در حال کار برای آماده سازی نمایشگاه هستند. چو انداخته شده که شاید وزیر زودتر از ساعت 1 سر زده وارد نمایشگاه شود و وضعیت غرفه ها را بازدید کند. همین شایعه برخی غرفه داران را به تکاپو انداخته تا این یکبار را محض رضای خدا آبرو داری کنند و کارها را در دقیقه 90 به پایان نرسانند گرچه در تمامی نمایشگاه های کشور در هر زمینه ای که باشد اقدامات لحظه آخری اصلا مزه یک نمایشگاه به حساب می آید! غرفه ایران خودرو اما به نظر می رسد از قبل آماده شده و کارکنان آرام سر جای خود نشسته اند و پاسخگوی مراجعینی هستند که به ظاهر زودتر از مدیران نمایشگاه را افتتاح کرده اند.
رقابت خلاقیت در شرکت های خودروسیازی
به زعم بازدید کنندگان ایران خودرو در خصوص طراحی و جا نمایی قطعات و خودروها و در کل دیزاین غرفه یک سر و گردن بالاتر از از دیگر شرکت ها عمل کرده است. همه چیز مرتب سرجای خودش است؛ البته اگر این نظم و ترتیب به چشم نیاید نمایش حدود 30 خودرو که یا توسط این شرکت تولید یا مونتاژ می شود چشم بازدید کنندگان را حسابی به خود گرفته است. یک بنز E200 سیاسی اما از همه بیشتر به چشم می خورد بازدید کنندگان برای لحظه ای نشستن در اتومبیل بدون اینکه کلاس شان پایین بیاید سر صف ایستاده اند. رنو کپچر، پژوهای 303 و 301 که قرار است تا چند ماه دیگر میهمان خیابان های یاران شود هم از چشم مراجعین دور نمانده اند و همه می خواهند زودتر از دیگران اتاق این اتومبیل های پر سر و صدا را مشاهده کنند. آیرودینامیک و داشبورد گرچه به سبک و سیاق همیشگی پژو فریبنده کار شده اما باز از دور هم هویداست کار، کار پژو است.
کار بامزه تر را اما غرفه سایپا در سالن خلیج فارس انجام داده است. از اولین تا آخرین خودروهایی که به نوعی در این کارخانه تولید شده اند در معرض نمایش عموم قرار گرفته اند. یک ژیان که به ظاهر مشخص است برای این نمایشگاه، رنگ سبز متالیک به خود گرفته است به اندازه همان بنز سیاسی مورد استقبال مردم واقع شده است. بماند که مردم برای بیرون آمدن از اتومبیل باید از بیرون در را باز می کردند و چون چندین دهه از عمر تولید این اتومبیل در کشور گذشته تنها این اصفهانی ها بودند که می تواستند در را هم از بیرون باز کنند هم از داخل اتومبیل !
از اتوبوس های 2 کابین تا SUV های عظیم
دیگر غرفه ها هم هر یک به نوبه خود اقداماتی انجام داده اند؛ عقاب افشان آخرین اتوبوس های اسکانیای خود را به این نمایشگاه آورده است که هم ظاهر بهتری دارند هم از ایمنی بیشتری برخوردارند. ایران خودرو دیزل هم از اتوبوس های 2 کابین خود رو نمایی کرده که شاید دل شهرداری چی ها را برباید؛ بگذرد که شهرداری فعلا سیاستی در جهت خرید اتوبوس پیش رو ندارد و می گوید تا دولت سهم خود را به شهرداری پرداخت نکند تولید کارخانه های خودروهای تجاری باید در حد همان نمونه باقی بماند. شاید همین امر هم باشد که خودروسازی اسنا که سابق بر این تولید اتومبیل های خطوط بی.آر.تی در تهران را بر عهده داشت قید حضور در این نمایشگاه را زده است.
عظیم خودرو هم با اتومبیل های جدید خود هاوال، حسابی جو بخشی از نمایشگاه را به خود اختصاص داده است. SUV های عظیم جثه عظیم خودرو با قیمت هایی از 100 تا 200 میلیون تومان حسابی کار کارشناسان این شرکت را برای ترغیب مردم جهت خرید خودرو سخت کرده است. دیگر شرکت های قطعه سازی هم سرتاسر خیابان های داخا نمایشگاه غرفه برپا کرده اند و مشغول معرفی توانمندی های خود هستند.
حضور وزیر و دردسرهای مشایعت
یک قانون نانوشته در ایران می گوید هنگام بازدید یک شخص دولتی مشایعت پر تعداد افراد خود یک مزیت به حساب می آید؛ مزیتی که احتمالا هم خود شخص را گرفتار می کند هم صاحبان غرفه را. هنوز عقربه های ساعت به 2 بعداظهر نرسیده که وزیر و هیات همراه وارد نمایشگاه می شوند. حالا نوبت غرفه داران است که هر یک با ترفندی وزیر را به غرفه مطبوع خویش بکشانند. کت محمد رضا نعمت زاده چند باری در معرض پاره شدن قرار دارد که محافظان با اصرار از غرفه دارن خواهش می کنند آرامش وزیر را بر هم نزند. وزیر صنعت، معدن و تجارت 2 ساعتی را صرف دیدار و گفت و گو با مسئولان غرفه ها سپری می کند و سپس خارج می شود. به نظر این نمایشگاه که تا 12 اسفند ادامه خواهد داشت یک اتفاق تازه در صنعت خودرو سازی کشور به حساب آید.
مراجعین هیجان زده
بازدید کنندگان هم از اقداماتی که برگزار کنندگان این نمایشگاه ترتیب داده اند استقبال به عمل آورده اند هم از ابتکارات صاحبان غرفه ها. سایپا از بازدید کنندگان می خواهد جمله ای که با شنیدن نام سایپا به ذهن شان خطور می کند را روی کاغد بنویسند و آن را به ساینای تازه وارد این گروه خودروسازی متصل کنند.رانندگی با خودروهای موجود در نمایشگاه هم اقداماتی است که مورد توجه ویژه مراجعین قرار گرفته است. مراجعینی که حکما از گرفتن ورودی های 2 هزار تومانی نگهبانی تا حدی آزارده خاطر شده اند با دیدن خودروهای «درب باز» در نمایشگاه ناراحتی خود را فراموش می کنند.
خارجی ها در پی شناسایی صنعت اول ایران
بیش و کم 2 ماهی می شود که صنعت خودرو کشور مستقیم یا غیر مستقیم درگیر این نمایشگاه و سومین همایش بین المللی صنعت خودرو ایران است. گویا همه حساسیت های روزهای پسا برجام را «درک» کرده اند و می خواهند به هر نحوی که شده ثابت کنند می توانند اقداماتی انجام دهند تا خودروسازان بزرگ جهان انگشت به دهان بمانند. حضور خارجی ها با اندکی اقماض کمتر از تعداد کارشناسان و برگزار کنندگان این نمایشگاه نیست. اینجا زبان خارجی بلد بودن یک حسن به حساب می آمد چه آنجا که گاهی اوقات در نبود مترجم، مراجعین چشم آبی و چشم بادامی در پی ارتباط برقرار کردن با قطعه سازان و خودرو سازان برای گرفتن اطلاعات لازم بودند.
در پایان باید گفت به نظر می رسد این نمایشگاه می تواند نقطه آغازی باشد برای «جهانی» تر شدن صنعت خودرو ایران.
برای دریافت آخرین اخبار از طریق "تلگرام" به کانال اختصاصی «پرشین خودرو» telegram.me/persiankhodro بپیوندید.
نظر شما