به گزارش «پرشین خودرو»، صاعقه یکی از اسرار آمیزترین پدیدههای خلقت است، که در عین زیبایی بسیار مخرب بوده و در طول حیات بشری بر کره خاکی موجب ضرر و زیان مالی و جانی بسیاری شده است. برخورد ابرهای با بارهای غیر همنام، واکنشهای الکتریکی شدیدی به صورت نور و صدای شدید بنام صاعقه یا رعد و برق تولید می شود که با نور و صدای شدید همراه است.
رعد و برق میتواند قلب انسان را از کار بیاندازد، ششها را پاره کند و یا سبب سوختگیهای جدی در بدن شود، زیرا از جریان الکتریکی بسیار بالایی برخوردار است و اگر چه به لحاظ زمانی بسیار کوتاه است اما قدرت بسیار زیادی دارد.
براساس آخرین گزارش سازمان امداد و نجات هلال احمر ایران از 19 فروردین ماه تا چهارم اردیبهشت ماه سال 95 سه نفر به دلیل برخورد صاعقه در ایلام و خوزستان فوت کردند.
مهمترین و ساده ترین دلیل حوادث ناشی از صاعقه، عدم آگاهی از روشهای صحیح حفاظت است، شانس اصابت رعد و برق به یک فرد حدود یک در 600 هزار است و با رعایت توصیههای این شانس را کاهش داد.
با نگاه به آسمان و کسب آخرین اخبار هواشناسی میتوان به وقوع طوفان و رعدو برق پی برد و در چنین شرایطی باید کارهای بیرون از خانه را به تعویق انداخت و نکات ایمنی را در این خصوص رعایت کرد.
وسایل برقی مانند رادیو و تلویزیون را از برق بکشید و سیم آنتن را خارج کنید، از درب و پنجره و بخاری دیواری، شوفاژ و دیگر هادیهای الکتریسیته دور شوید، از رفتن به حمام و دوش گرفتن خودداری کنید.
در صورتیکه خارج از خانه هستید، زیر تک درختهای بلند یا نقاط مرتفع پناه نگیرید بلکه در محلی باز به حالت خمیده باقی بمانید تا کمترین سطح تماس با زمین را داشته و هرگز روی زمین دراز نکشید.
از تیرکها، سیم برق هوایی، فنسها، لولههای فلزی آب، مناطق و علفزار های مرطوب و جویبارها و مکانهای پر آب و رودخانهها دور شوید. اگر در ناحیه جنگلی هستید بهتر است به ناحیه کم ارتفاع در زیر درختان تنومند و کوتاه پناه ببرید.
اگر لباسهای شما خیس است سعی کنید آنها را هر چه زودتر خارج کرده و از خود دور کنید.
اگر هنگام رعد و برق، احساس کردید که موهای سر یا دستهای شما سیخ شده یا بوی نامطبوعی از اطراف به مشام رسید، فورا محل را ترک کنید.
اگر در حال شنا یا داخل آب هستید یا روی قایق سوارید فوراً از آب بیرون بیائید.
در صورتیکه در اتومبیل هستید، در محل مطمئن توقف کنید و موتور را خاموش کنید و آنتن ماشین را پائین بکشید.
هنگام رعد و برق از تجمع خودداری کرده و دستگاههای الکتریکی خود را خاموش کنید.
*بعد از طوفان و رعد و برق
به گزارش معاونت آموزش، پژوهش و فن آوری جمعیت هلال احمر در صورت وجود مصدوم ناشی از رعد و برق فورا با 115 تماس بگیرید، و سپس موارد زیر را بررسی کنید: تنفس و ضربان قلب مصدوم را چک کرده و در صورتیکه مصدوم نفس ندارد فوری تنفس دهان به دهان داده و در صورت نداشتن ضربان قلب، فوری احیای قلبی و ریوی را شروع کنید.
اگر مصدوم تنفس یا ضربان قلب دارد، اما برق وارد بدن شده و از آن خارج شده است، باید انتظار سوختگی داشت. همچنین باید به آسیب دیدگی اعصاب، شکستگی استخوانها و فقدان شنوایی و بینایی توجه کنید.
برای دریافت آخرین اخبار از طریق "تلگرام" به کانال اختصاصی «پرشین خودرو» telegram.me/persiankhodro بپیوندید.
منبع: تسنیم
نظر شما