به گزارش «پرشین خودرو»، براساس اعلام وبسایت منبع، این پروژه در قالب دو طرح متفاوت توسعه پیدا کرده که شامل "اتوبانهای الکتریکی" و "کامیونهای هیبریدی" میشود و قرار است تا سال 2030 میلادی در کل کشور سوئد فراگیر شود.
برای پروژه اول یعنی الکتریکی سازی بزرگراهها، تاکنون طرحها و ایدههای مختلفی داده شده و بعضا برخی از آنها شبیه سازی شده و نمونه اولیه آنها به حالت اجرایی درآمده است که به عنوان مثال میتوان به ایستگاه شارژ الکتریکی ولوو در اتوبان اشاره داشت که از طریق پمپهای آب و پنلهای فشاری و عبور خودروها از روی آن، برق مورد نیاز برای شارژ خودروهای الکتریکی را فراهم میکرد. اما حالا شرکت زیمنس در سوئد طرحی متفاوت را در پیش گرفته است. برای اجرای این طرح، زیمنس آلمان از دکلهای برقی استفاده کرده که سیمهای آن با ارتفاعی بیش از 5.5 متر، لاین آخر اتوبان را پوشش میدهند.
پروژه دوم هم مربوط به هیبریدی سازی کامیونهای سوئد میشود. علاوه بر موتور درون سوز دیزلی، یک موتور الکتریکی با باتریهای ذخیره سازی هم بر روی کامیونها نصب میشود که انرژی مورد نیاز آن از سوی برجکهای سقفی تامین میشود. به طور واضحتر، زیمنس با همکاری اسکانیا از برجکهای متحرک دریافت شارژ بر روی سقف کامیونها استفاده کرده که با قرار گرفتن در لاین آخر بزرگراه و در زیر سیمهای شارژ کننده که مربوط به پروژه اول میشود، برق مورد نیاز را از طریق سیمها به صورت DC دریافت کرده و در باتریهای کامیون ذخیره میکند. البته برای شارژ باتری میتوان از موتور درون سوز هم کمک گرفت، ولی برای کاهش وابستگی به موتور درون سوز که با سوختهای فسیلی و انرژیهای تجدید ناپذیر کار میکنند، از چنین طرحی استفاده شده است.
برای دریافت آخرین اخبار از طریق "تلگرام" به کانال اختصاصی «پرشین خودرو» telegram.me/persiankhodro بپیوندید.
نظر شما