حاشیه امن محصولات ایرانی با افزایش هزینه مونتاژ خودروهای چینی

پرشین خودرو: گروه رسانه

به گزارش «پرشین خودرو»، روزنامه دنیای خودرو نوشت: در هفته گذشته اكثرخودروهای چینی موجود در بازار افزایش قیمت محسوس چند میلیون تومانی را تجربه كردند تا جایی که این افزایش قیمت تا سقف ١٠ میلیون تومان نیز ادامه یافت مثلا لیفان ٨٢٠ كرمان موتور، با افزایش قیمت ١٠ میلیون تومانی به قیمت ٩٢ میلیون تومان رسید یا چری تیگو ٥ نیز با تجربه افزایش قیمت ٧ میلیون‌تومانی به محدوده قیمت ٩٩ میلیون تومان وارد شد.


دلیل این اتفاق افزایش تعرفه واردات مجموعه قوای محركه یعنی موتور و گیربكس در پی حذف سهمیه ارز مبادله‌ای برای این قطعات بود. از سوی دیگر،‌ وزارت صمت اخیرا اقدام به افزایش تعرفه واردات مجموعه قوای محركه كرده است.


این افزایش تعرفه باعث شده است تولید‌كنندگان عمده خودروهای چینی یعنی كرمان موتور و مدیران خودرو اقدام به افزایش قیمت محصولات خود كنند. اما حقیقت این افزایش تعرفه به چه دلیل است؟!


در نگاه خوشبینانه افزایش تعرفه باعث خواهد شد تولید‌كنندگان بخش خصوصی از CKD كاری فاصله بگیرند و به‌سمت واردات قطعات منفصله بیشتر بر روند و روی تولید یا حداقل مونتاژ مجموعه‌های قوای محركه سرمایه‌گذاری كنند.


تا امروز عمده سرمایه‌گذاری این مجموعه روی سالن مونتاژ پنل‌های بدنه‌، خط رنگ و سالن مونتاژ نهایی خودرو بوده است و وارد سرمایه‌گذاری برای تولید قطعات بدنه (‌سالن‌های پرس‌) و تولید یا مونتاژ موتور‌، گیربكس و مجموعه متعلقات قوای محركه نشده‌اند‌.


به‌طور عمده هیچ‌كدام از این محصولات از حالت فول CKD یا SKD خارج نشده و حجم داخلی‌سازی آنها از مونتاژ قطعات بدنه و ساخت اتاق خودرو و رنگ و مجموعه‌‌های قطعات پلاستیكی و تریم‌های داخل اتاق جلوتر نرفته است.


در این نگاه وزارت صمت با افزایش تعرفه‌ها قصد دارد این دسته از تولید‌كنندگان بخش خصوصی را به‌سمت افزایش میزان تولید داخلی قطعات و فاصله گرفتن از CKD كاری سوق دهد. قطعا سرمایه‌گذاری روی تولید بدنه یا قوای محركه نیاز به نقدینگی و هزینه زیادی دارد اما در جهت افزایش اشتغال و كار‌آفرینی اقدام مناسبی خواهد بود.


اما با توجه به تنوع تولید مدل‌های هر یك از برند‌های چینی در بازار ایران و غیر‌اقتصادی بودن تیراژ تولید بسیاری از آنها باید دید كه شركت‌های خودروسازی چینی تمایلی به انجام این نوع سرمایه‌گذاری برای تولید قوای محركه یا ایجاد سالن‌های پرس تولید قطعات بدنه دارند؟


اما در نگاه بدبینانه وزارت صمت با افزایش تعرفه واردات فول CKD قوای محركه خودرو سعی كرده است با افزایش قیمت خودروهای چینی موجود در بازار حاشیه قیمتی امن برای خودروهای جدید جاده مخصوص كه از تولیدات پژو و سیتروئن هستند، ایجاد كند.


با وجود تبلیغات انجام شده برای محصولات جدید ایران خودرو و سایپا‌، در صورت ورود به بازار، آنها رقابت سختی را با خودروهای چینی موجود در بازار خواهند داشت.


بدین‌ترتیب شاید این اقدام وزارت صمت به‌عنوان اقدامی در جهت ایجاد حاشیه قیمتی امن برای محصولات جدید جاده مخصوص بتوان در نظر گرفت به‌خصوص برای خودروهایی چون پژو ٢٠٧، ٢٠٨‌و ٣٠١ كه به احتمال زیاد با موتور TU5 داخلی‌سازی شده ایران خودرو به بازار ایران عرضه خواهند شد و مشمول این مصوبه جدید در‌خصوص حذف سهمیه ارز مبادله‌ای و افزایش تعرفه قوای محركه نخواهند شد.


بدین‌ترتیب ایران‌خودرو خواهد توانست برای این پژو‌های جدید خود فاصله قیمتی معنادار با رقبای چینی‌شان ایجاد كند.





 

برای دریافت آخرین اخبار از طریق "تلگرام" به کانال اختصاصی «پرشین خودرو» telegram.me/persiankhodro بپیوندید.






 

کد خبر 59595

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha