پرشین خودرو: دبیر انجمن مدیریت كیفیت ایران گفت: با توجه به بالا بودن ریخت و پاش شركتهای خودروساز، قیمت تمام شده تولیدات این واحدها نسبت به مشابه خارجی آنها بسیار بالاتر است.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از فارس، سعید امامی با اشاره به تصویب قانون ارتقاء كیفیت خودرو و تولیدات داخل اظهار داشت: موضوع مهمی كه كمتر به آن توجه میشود بیش از حد بزرگ بودن كارخانههای خودروسازی و بالا بودن تعداد شاغلین در این واحدها است كه قیمت تمام شده خودرو را افزایش داده است.
به گفته وی، در حال حاضر با توجه به بالا بودن ریخت و پاش شركت های خودروساز قیمت تمام شده تولیدات این واحدها نسبت به مشابه خارجی آنها بسیار بالاتر است.
امامی افزود: زمانی كه پیكان با قیمت چهار میلیون و 500 هزار تومان عرضه میشد قیمت تمام شده قطعات این خودرو حدود یك میلیون و 300 هزار تومان بود و بقیه مبلغ فروش شامل سود و یا هزینههای سربار كارخانه میشد.
وی ادامه داد: در آن زمان ایران خودرو حدود 14 هزار نفر پرسنل داشت ولی الان این رقم به بیش از 20 هزار نفر رسیده است.
وی اظهار داشت: در آن زمان برآورد ما این بود كه ایران خودرو با نصف تعداد پرسنلش میتواند به همان میزان تولید دست یابد.
وی افزود: خودروسازان در برخی فعالیتها مانند تحقیق و توسعه كه باید بیشتر خرج كنند، این كار را انجام نمیدهند و در مقابل، هزینه زیادی را در فعالیتهای غیر ضروری صرف میكنند.
لزوم ریشهیابی وجود سولههای خالی و طرحهای نیمه تمام در شهركهای صنعتی
امامی در ادامه در خصوص ادغام وزارتخانههای صنایع و بازرگانی نیز گفت: اصولاً بحث ادغام وزارتخانهها و رسیدن به اهداف كمی در تعداد وزارتخانهها كار درستی نیست بلكه باید فعالیتها در این وزارتخانهها ساماندهی شود.
وی تصریح كرد: ابتدا باید برنامهریزی دقیقی برای سازماندهی كارها صورت گیرد و بر آن اساس مشخص شود كه در راستای كوچكسازی دولت و اجرای اصل 44 قانون اساسی تعداد وزارتخانهها به چه عددی برسد.
دبیر انجمن مدیریت كیفیت ادامه داد: معنای مدیریت كیفیت آن است كه خروجی یك سازمان را رقابتپذیر كنیم، به این معنی كه قیمت تمام شده پایین بیاید، كیفیت افزایش یابد و مدت زمان اجرای فرآیند نیز كوتاهتر شود.
امامی تأكید كرد: باید به تمام مراحل دخیل در این مسئله توجه كنیم كه در این خصوص یكی از مشكلات موجود طولانی بودن بروكراسی اداری است كه باید با استفاده از تكنیكهای خاص این مسائل را برطرف كرد.
وی با بیان اینكه در وزارتخانه جدید باید با دید كاهش هزینه ها به فرآیند تولید و فروش نگاه شود، گفت: برای ورود به بازار جهانی بخش بازرگانی باید تحقیقات لازم را داشته باشد و بخش صنعت نیز برای مشتریان جهانی محصول تولید كند.
وی با اشاره به وجود سولههای خالی و طرحهای نیمه تمام در شهركهای صنعتی اظهار داشت: باید دید دلیل وجود این سولهها و طرحهای نیمه تمام چیست و در این مورد ریشهیابی صورت گیرد.
دبیر انجمن مدیریت كیفیت تصریح كرد: وقتی كه در شهركهای صنعتی، زمین به متقاضیان عرضه شده، سرمایهگذار به این موضوع توجه نكرده كه آیا كارش توجیه اقتصادی دارد یا خیر.
کد خبر 5980
نظر شما