به گزارش «پرشین خودرو»، زومیت نوشت: بسیاری از مرگ و میرهای انسانی که در اثر حملهی حیوانات رخ میدهد، بیشتر از این که به خود حیوانات مرتبط باشد ناشی از بیماریهای منتقل شده توسط آنها است. به این نکته هم توجه داشته باشید که دستیابی به آمار بعضی از این حیوانات بسیار سختتر از آن است که ارقام دقیقی ارایه شود. از این رو در این جمعبندی به تخمینهای کلی بسنده شده است. فهرست نه چندان جامع پیش رو، شماری از انواع کشندهترین موجودات جهان را معرفی میکند.
در اینجا برخی از این حیوانات مسئولیت بیشتری در مرگ انسانها داشتهاند. ضمن این که ترسناکترین این شکارچیان ممکن است خیلی هم از نظر شما خطرناک به نظر نرسند. با این حال نباید این جانوران کوچک را دست کم گرفت.
۱۵. کوسه: باعث مرگ ۶ نفر در سال
حملات کوسهها بسیار نادر است. در سال ۲۰۱۴ تنها ۳ مورد مرگ انسان توسط کوسه در جهان گزارش شد و در سال ۲۰۱۵ این رقم ۶ بود. از این رو رقم گزارش شده یک عدد میانگین است.
۱۴. گرگها: باعث مرگ ۱۰ نفر در سال
حملات گرگ در بسیاری از نقاط جهان که زیستگاه این جانور وحشی است، اتفاق مرسومی نیست. بررسیها حاکی از آن است که طی ۵۰ سال در اروپا و آمریکای شمالی موارد کمی اتفاق افتاده که مرگ انسان توسط گرگ گزارش شده باشد. این در حالی است که طی دو دههی اخیر چند صد مرگ ناشی از حملهی گرگ در مناطقی مانند هند صورت گرفته که میانگین مرگ و میر توسط این جانور ۱۰ مورد گزارش شده است.
۱۳. شیرها: باعث مرگ بیش از ۲۲ نفر در سال
آمارهای گزارش شده از حملهی شیرها سال به سال متفاوت است. یک بررسی در سال ۲۰۰۵ نشان داد که از سال ۱۹۹۰ شیرها به تنهایی ۵۶۳ نفر را در تانزانیا کشتهاند. احتمال وقوع دیگر مرگ و میرهای ناشی از حملهی شیر در خارج از تانزانیا وجود دارد اما آمار حتمی از آنها در دست نیست.
۱۲. فیل: باعث مرگ ۵۰۰ نفر در سال
فیل هم رقمی از آمار مرگ و میر در سال را به خود اختصاص داده است. بر اساس گزارش نشنال جئوگرافیک در سال ۲۰۰۵، سالانه ۵۰۰ نفر طی حملات فیلها کشته میشوند. هر چند که فیلهای زیادی تا کنون توسط انسانها کشته شدهاند.
۱۱. اسب آبی: باعث مرگ ۵۰۰ نفر در سال
تا مدتهای طولانی اسبهای آبی جزو مرگبارترین حیوانات حاضر در آفریقا بودند. اسبهای آبی حملات زیادی به انسان کردهاند که یکی از روشهای آنها واژگون کردن قایقها بوده است.
۱۰. کرمهای نواری: باعث مرگ ۷۰۰ نفر در سال
کرم نواری باعث عفونت کشندهای به نام "سیستیسرکوزیس" (cysticerosis) است که سالانه ۷۰۰ نفر را به کام مرگ میکشاند.
۹. تمساح: باعث مرگ ۱۰۰۰ نفر در سال
بنا به گزارش سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد تمساحها جزو مرگبارترین حیوانات در آفریقا هستند که سالانه تعداد زیادی از انسانها را به کام مرگ میکشند.
۸. کرمهای گرد رودهای: باعث مرگ ۴۵۰۰ نفر در سال
بنا به نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ کرمهای گرد رودهای منجر به بروز عفونتی به نام آسکاریازیس میشوند که سالانه باعث مرگ و میر ۴۵۰۰ نفر میشوند.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) محل وقوع عفونت را رودهی کوچک انسان معرفی کرد که در کودکان بیشتر از بزرگسالان رایج است.
۷. مگس تسه تسه: باعث مرگ ۱۰۰۰۰ نفر در سال
مگس تسه تسه با انتقال یک بیماری به نام مرض خواب، عفونتی انگلی را ایجاد میکند که میتواند در ابتدا باعث سردرد، تب، درد مفاصل و خارش شده و بعد از آن به مشکلات عصبی منجر شود. البته تعداد مرگ و میرهای ناشی از این مگس در حال کاهش است.
۶. حشره قاتل: باعث مرگ ۱۲۰۰۰ نفر در سال
حشرهی قاتل که به ساس بوسهزن هم معروف است با انتقال بیماری شاگاس سالانه ۱۲۰۰۰ نفر را در جهان میکشد.
۵. حلزونهای آب شیرین: باعث مرگ بیش از ۲۰/۰۰۰ نفر در سال
حلزونهای آب شیرین حامل کرمهای انگلی بوده که ناقل مرضی به نام شیستوزومیازیس هستند. این بیماری با دردهای شدید شکمی همراه بوده و علائم آن وجود خون در ادرار و مدفوع است. میلیونها نفر از مردم مبتلا به این عفونت هستند و بنا به گزارش سازمان بهداشت جهانی مرگ و میر ناشی از این بیماری بین ۲۰/۰۰۰ تا ۲۰۰/۰۰۰ نفر است.
۴. سگ: باعث مرگ ۳۵۰۰۰ نفر در سال
سگها، به خصوص آن دسته از سگهایی که به ویروس هاری آلوده هستند، جزو یکی از مرگبارترین حیوانات جهان به حساب میآیند. البته امروزه واکسنهای هاری میتوانند با این ویروس مقابله کنند.
تاکنون ۳۵۰۰۰ مورد مرگ در اثر مرض هاری توسط سازمان بهداشت جهانی گزارش شده است که مسئول ۹۹٪ آنها سگها شناخته شدهاند.
۳. مارها: باعث مرگ ۱۰۰/۰۰۰ نفر در سال
در سال ۲۰۱۵ نیش مار بیش از ۱۰۰/۰۰۰ انسان را در جهان به کام مرگ کشاند. از گذشته تاکنون این نگرانی همواره وجود داشته که پادزهرهای ضروری برای نیش مار کم بوده است.
۲. انسانها: باعث مرگ ۴۳۷/۰۰۰ نفر در سال
بنا به گزارش سازمان ملل متحد در مبارزه با جرم و مواد مخدر، حدود ۴۳۷۰۰۰ نفر در سال ۲۰۱۲ به قتل رسیدهاند که همین امر توانسته است انسان را در جایگاه دومین موجود مرگبار جهان قرار دهد! البته ما انسانها هنوز بدترین دشمن خودمان نیستیم اما با کسب این رتبه با جایگاه بدترین فاصلهای نداریم.
۱. پشه: باعث مرگ ۷۵۰/۰۰۰ نفر در سال
پشههای مزاحم با مکیدن خون، بیماری را از فردی به فرد دیگر منتقل میکنند و توانستهاند اولین جایگاه در زمینهی مسئولیت مرگهای ناشی از حیوانات را به خود اختصاص دادهاند.
مالاریا خود به تنهایی عهدهدار بیش از نیمی از مرگ و میرهای منسوب به پشهها بوده است. بنا به گزارش WHO شیوع مالاریا در بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ روند کاهش ۳۷ درصدی داشته است.
تب دانگ هم از دیگر بیماریهایی است که از حشرات به انسان منتقل میشود و یکی از علتهای اصلی بستری و مرگ کودکان در بعضی از کشورهای آسیایی و آمریکای لاتین است.
نظر شما