به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از زومیت، خودروهای جدید برای بزرگسالان، حکم زمین بازی کودکان را دارند، داخل آنها بخشهای بسیاری برای کاوش و سرگرمی وجود دارد، اما درست مانند یک سرسرهی داغ در میانهی تابستان، تمام این بخشها جذاب نیستند. صرف نظر از قیمت، برخی از خودروها معقول و استاندارد به نظر نمیرسند. در این مقاله به لیست محدودی از این چیزهایی که بدون آنها نیز میتوان از خودروهای جدید استفاده کرد، خواهیم پرداخت.
۱- تایر زاپاس
در حال حاضر وجود تایر یدکی به عنوان یک استثنا است و وجود آن به صورت قانونمند رعایت نمیشود. در زمانهای نه چندان دور حداقل شاهد یک تایر یدکی در صندوق عقب خودرو بودیم، اما امروزه باید خوششانس باشیم تا یکی از آنها در خودروی جدیدمان تعبیه شده باشد.
بسیاری از خودروسازان برای کاهش وزن و هزینه، از کیت تعمیر اضطراری به جای تایر یدکی بهره میبرند. در حقیقت برخی از این کیتها به صورت اختیاری (آپشنال) هستند، به عنوان مثال کادیلاک برای مدل CT6 جدید خود، مبلغ ۲۱۰ دلار را برای اضافه کردن کیت نجات (rescue kit) دریافت مینماید.
آیا پنچر شدن لاستیک در یک روز آفتابی، به تنهایی خستهکننده و طاقتفرسا نیست، که اکنون باید مبلغ اضافهای را نیز برای تعمیر کردن آن، بپردازیم؟!
۲- روکشهای صندلی از جنس وینیل
از نظر ما، چنانچه روکشی گرانقیمت و تجملی نباشد، نباید در خودروهای لوکس به کار گرفته شود، با این حال برخی از سازندگان خودروهای لوکس، امروزه از روکشهایی غیر استاندارد در خودروهای با قیمت بالای ۳۰ هزار دلار خود استفاده میکنند. مرسدس بنز از این روکش در خودروهای خود با عنوان MB-Tex یاد میکند و بیامو آن را SensaTec مینامد و از نظر ما، این روکشها به نسبت قیمتی که دارند، چندان باکیفیت نیستند.
۳- صندلیهای قابل تنظیم
هنوز هم شرکتهایی وجود دارند که در سدانهای خانوادگی خود از صندلیهای قابل تنظیم برای سرنشینهای جلو استفاده نمیکنند. به عنوان نمونه فولکس واگن در یک نسخهی بالاتر از نسخهی پایهی خودروی Passat صندلی رانندهی قابل تنظیمی را به صورت آپشنال در اختیار مشتریان خود قرار میدهد. صندلی قابل تنظیم برای راننده و سرنشینان در نسخهی ۳۱ هزار دلاری این خودرو وجود دارد، این در حالی است که قیمت پایهی این سدان حدود ۲۳ هزار دلار است و این اختلاف بسیار فاحش است.
۴- دید به عقب مناسب
دید عقب شاید یکی از قابلیتهای ویژهی خودروهای امروزی به حساب آید. در خودروهای اسپرتی همچون شورولت کامارو، دید عقب نسبتا قابل قبول است. ولی در بسیاری از خودروهای دیگر مانند کراساوورهای خانوادگی، ستونهای عقب عریض این خودروها، تقریبا دیدن نقاط کور را در ترافیک ناممکن کردهاند.
۵- بهرهوری سوخت
تست بهرهوری سوختی EPA چندان باعث تعجب نیست. خودروسازها از این موضوع آگاهی کاملی دارند و در بسیاری از مواقع خودروی نمونهای را برای طی کردن تست و گرفتن نمرهی قبولی، تولید میکنند.
اما مسئلهی جدید، چالش پیش روی رانندگان، وفق دادن خود با پیشرانههای توربوشارژ و با حجم کم است. خریداران تراک جدید فورد به نام F-150، بیشترین تعداد منتقدان را به خود اختصاص داده است، البته خودروی ولو XC60 نیز در مورد میزان بازده مصرفی سوخت در مسافت پیموده شده توسط آن، بسیار بدنام است، این خودرو در تستهای EPA حتی قادر به برابری با خودروی هوندا پایلوت که توربو نیست، هم نبوده است.
۶- آپشنها
خودروسازان عادتی دارند که براساس آن ویژگیهای محبوب (و گاهی اوقات ضروری) را از پکیج خودرو حذف میکنند که بعدها بتوانند آنها را با عنوان آپشن جداگانه و با قیمتی بالاتر به خریداران ارائه دهند.
به طور مثال شرکت خودروسازی مینی در خودروی کوپر ۲۰۱۷ دوربین دید عقب ۵۰۰ دلاری را با یک دستیار پارک مجاورت ۵۰۰ دلاری که ممکن است چندان کاربردی نباشد، ترکیب کرده است، اما مینی تنها شرکت خودروسازی نیست که اینگونه عمل میکند. مرسدس بنز و جنرال موتورز نیز میتوانند در مورد پکیج آپشنهای خود، چنین عمل کند.
۷- سیستمهای هوشمند
پذیرش سیستمهایی هوشمندی مانند اپل کارپلی و اندروید اتو در خودروها، بسیار بیشتر از پیشبینیهای صورت گرفته، طول کشیده است. حتی بزرگترین خودروساز دنیا (تویوتا) تعهدی به آن ندارد. ما تردید خودروسازان را در این خصوص درک میکنیم، اما مردم میگویند: خودروسازان نمیتوانند سیستم عاملی بهتر از آن چیزی که اکنون در گوشیهای هوشمند ما وجود دارد، بسازند.
۸- همه چیز به صورت لمسی
کنترلرهای لمسی در دههی ۱۹۴۰ که مطابق پیشبینیهای آیندهپژوهان قرار بود تا قادر به کنترل امواج رادیویی، با ذهن خود باشیم، بسیار جذاب بود.
از آن زمان، ما آموختیم که نیازی نیست که همه چیز با صفحهی لمسی کنترل شود. ما در تعجب هستیم که چرا برخی خودروسازها هنوز متوجه این موضوع نشدهاند.
اسلایدر حساس به لمس لینکلن برای تنظیم صدا و دما زمانی دشمن درجهی یک برای ما محسوب میشد اما به نظر میرسد که اینفینیتی قصد دارد تا با صفحهنمایش دوگانهی خود در این خصوص با لینکلن به رقابت بپردازد. ما حدس میزنیم که کنترلرهای لمسی در صبح یک روز سرد زمستانی، زمانی که برای استفاده از آنها مجبور به در آوردن دستکشهایتان خواهید شد، دیگر قابلیت جذابی نخواهد بود.
۹- پخشکنندههای CD
دوران استفاده از CD در پخشکنندهی خودروها، زمانی کهامکان ذخیرهسازی هزاران قطعه موسیقی در یک کارت حافظهی کوچک فراهم شد، به سر رسید. این فناوری متعلق به ۱۵ سال پیش است.
بسیاری از خودروسازان هنوز هم پافشاری زیادی بر قرار دادن پخشکنندههای CD در داخل خودروهای خود دارند. یک تحقیق جامع نشان میدهد که تا سال ۲۰۲۰، حداقل یک سوم خودروهای جدید، یک پخشکنندهی فیزیکی خواهند داشت. موضوع یاد شده برخلاف این حقیقت است که سه چهارم خودروهای جدید دارای پورتهای USB و AUX در پخشکنندههای خود هستند.
آیا ممکن نیست به جای پخشکنندهی CD یک صفحهنمایش بهتر داشته باشیم؟
۱۰ - لولاها
با وجود این که برخی از خودروسازان قبول کردهاند تا در صندوق عقب خودروهای خود از لولای پیانوئی (piano hinge) استفاده کنند تا به این ترتیب عملکرد باز و بسته شدن درب صندوق بهبود یافته و در عین حال فضای بیشتری در صندوق فراهم شود، با این حال هنوز هم بسیاری از خودروسازها از لولاهای جاگیر قدیمی در محصولات خود استفاده میکنند.
نظر شما