خودروسازان تمایلی به انعقاد قرارداد با «رنو» نداشتند!

پرشین خودرو: از وزیر صنعت پرسیدیم که چرا ایدرو با رنو توافقنامه امضاء کرد و چرا خودروسازان نسبت به این کار اقدام نکردند که به ما پاسخ داد: از خودروسازان خواسته بودیم با رنو قرارداد ببندند، اما آنها نظر مثبتی نسبت به این موضوع نداشتند و در نهایت سازمان گسترش برای این کار اقدام کرد.

به گزارش «پرشین خودرو»، مطلب فوق را سعید باستانی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت و افزود: عصر روز گذشته جلسه ای با وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد و موضوعاتی همچون افزایش سهم دولت در بازار خودرو و دریافت غرامت از پژو از جمله مسائل مطرح در این جلسه بود که قرار شد در جلسه بعدی در وزارت صنعت بررسی شود.

وی ادامه داد:‌ در این جلسه موضوع قرارداد شرکت‌های خودروساز با طرف‌های خارجی شامل پژو سیتروئن و رنو مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت قرار شد این موضوع برای بررسی بیشتر در جلسه‌ای در محل وزارت صنعت پیگیری شود.

باستانی ادامه داد: یکی از این موارد آن بود که طبق توافقنامه سازمان گسترش و رنو، ایدرو سهم 40 درصدی و رنو سهم 60 درصدی خواهند داشت و حداقل 30 درصد از محصولات باید صادر شود.

وی تصریح کرد: طبق مصوبات موجود باید وضعیت سرمایه‌گذاری سازمان گسترش مشخص شود تا ببینیم به چه صورت قصد دارد سهم 60 درصدی خود را در این مشارکت ایفا کند.

باستانی با بیان اینکه در توافق‌نامه ایدرو و رنو، شرکت بن‌رو به عنوان آورده سازمان گسترش مدنظر قرار دارد، گفت:‌ در جلسه دیروز، وزیر صنعت عنوان کرد این شرکت با یک قیمت مصوب از سوی سایپا به سازمان گسترش واگذار شده است.

وی ادامه داد: در این مورد باید ببینیم که آیا وزارت صنعت می‌تواند این شرکت را در توافق جدید واگذار کند یا خیر.

باستانی اظهار داشت: در جلسه دیروز، مسئولان وزارت صنعت عنوان کردند که صورتجلسه مربوط به واگذاری شرکت بن‌رو از سوی سایپا به ایدرو در محل وزارتخانه موجود است و ما می‌توانیم قراردادهای مربوط به این مسئله را ببینیم.

وی همچنین با اشاره به موضوع انتقال تکنولوژی در قراردادهای جدید خودروسازان با شرکت‌های خارجی، گفت: در این مورد نیز باید بررسی کنیم تا مشخص شود این انتقال دانش فنی به چه صورت اتفاق خواهد افتاد.



ممنوعیت سهم بیش از 20 درصدی دولت در بازار خودرو

به گفته سخنگوی کمیسیون صنایع، طبق اصل 44 قانون اساسی، وزارت صنعت نمی‌تواند بیش از 20 درصد در بازار خودرو سهم داشته باشد که باید مشخص شود میزان سهم وزارت صنعت در بازار خودرو با اجرایی شدن قرارداد جدید سازمان گسترش و رنو به چقدر خواهد رسید.

وی ادامه داد: در جلسه دیروز، وزیر صنعت عنوان کرد که هم‌اکنون سهم سازمان گسترش در بازار خودرو حدود 11 تا 12 درصد است که با احتساب سرمایه‌گذاری 40 درصدی ایدرو در توافق با رنو، سهم سازمان گسترش در بازار خودرو باز هم به 20 درصد نخواهد رسید.

وی تأکید کرد: قرار شد این موضوع نیز در جلسه وزارت صنعت مورد بررسی قرار گیرد.


پیگیری دریافت غرامت از پژو در جلسه وزارت صنعت

باستانی همچنین با اشاره به مطرح شدن موضوع قرارداد جدید ایران‌ خودرو و پژو، گفت:‌ در جلسه دیروز، اعضای کمیسیون صنایع عنوان کردند که باید نوع تضمین‌های دریافتی از شرکت‌های پژو در قرارداد جدید مشخص باشد تا در صورت بروز اتفاقی مانند تحریم، دوباره شاهد رفتار نادرست فرانسوی‌ها نباشیم.

وی با اشاره به انعقاد قرارداد قبلی ایران‌خودرو با پژو در سال 2003 اظهار داشت: در مورد آن قرارداد، ابهاماتی در خصوص انجام تعهدات پژو وجود دارد و هنوز مشخص نیست که آیا این شرکت تعهدات خود را انجام داده یا خیر.

باستانی افزود: برای جبران رفتار پژو در زمان تحریم‌ها قرار شد غرامتی از سوی این شرکت به ایران پرداخت شود که نمی‌دانیم تا چقدر عملی شده است، به همین دلیل این موضوع نیز برای بررسی بیشتر به جلسه‌ای که در وزارت صنعت برگزار خواهد شد، موکول شد.

 

 

برای دریافت آخرین اخبار از طریق "تلگرام" به کانال اختصاصی «پرشین خودرو»telegram.me/persiankhodro بپیوندید.
 
 
 

منبع فارس

 

کد خبر 62072

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha