به گزارش «پرشین خودرو»،کسانی که نگاه خوشبینانه به مونتاژ برخی مدلهای بامو در ایران و آن هم در آینده نزدیك دارند، معتقدند با ورود آلمانیها و اینبار با امضای قرارداد جدید بین گروه ماموت و فولکس واگن آن هم بهصورت تولید مشترك، به نظر میآید گفتههای مدیران سایر شركتهای واردكننده خودرو از آلمان مبنیبر اینكه آلمانیها حاضر به تولید در ایران نیستند، تا حدودی زیر سوال میرود .
بسیاری سوال میكنند چگونه فولكسواگن بهعنوان بزرگترین تولیدكننده خودرو در آلمان و اروپا برای تولید مشترك پای میز مذاكره با ایرانیها نشست و برای تولید در ایران علاقه نشان داد اما با سایر شركتهای آلمانی در این زمینه توافقی نشده است؟ اشكال كار كجاست؟ آیا شركتهای ایرانی تمایلی به این كار نداشتند یا در مذاكرات ناتوان بودند یا آلمانیها واقعا قصد تولید در ایران را ندارند؟! بهعنوان مثال در گذشته از شرکت پرشیاخودرو شاهد تلاشی مبنیبر تولید مشترك با آلمانیها در جریانات پسابرجام و رفع مشکلات موجود با شركت مادر بامو بهصورت نتیجهبخش نبودیم .
پرشیاخودرو پیشتر اعلام کرده بود شرکتهای آلمانی تا برطرف شدن کامل مشکلات ناشی از تحریمها و نتیجه انتخابات آمریکا بههیچوجه تمایل به همکاری با شرکتهای ایرانی ندارند اما میبینیم در همین مقطع زمانی، مذاكرات ماموت با فولكسواگن به بار نشست و حتی مذاكرات این غول خودروساز آلمان با دو شركت ایرانی دیگر كه حتی یكی از آنها نیز واردكننده بود، تا همین اواخر ادامه داشت. بهعبارت دیگرباید دید چرا سایر شركتهای واردكننده خودرو از آلمان مسیر ارتباط مجدد و مذاکره برای تولید را در شرایط کنونی غیرممکن میدانند و حتی كار را برای دریافت نمایندگی مستقیم از شركت مادر دشوار اعلام میكنند.
اما شاید حالا با ورود فولکسواگن به ایران آن هم در سطح تولید، دیگر نتوان بهانهای برای عدم تمایل آلمانیها در ناکامی مذاکرات با شرکتهای آلمانی آورد . پیشتر نیز برندهای بنز و پورشه که هر دو از برندهای لوکس آلمانی هستند، قرارداد خود را با شرکتهای ستاره ایران و معینموتور تمدید کرده بودند و امضای قرارداد جدید دومین خودروساز بزرگ دنیا یعنی فولکس با گروه ماموت نشاندهنده روشن بودن روابط تجاری بین ایران و آلمان است.
افراد خوشبین به تولید خودروهای برند آلمانی در ایران میگویند سایر مدیران ارشد شرکتهای واردكننده خودرو از آلمان باید بیشتر تلاش كنند و به عملیات واردات صرف كه بالطبع از عملیات مونتاژ بسیار آسانتر است، بسنده نكنند. اكنون مدیران میانی پرشیا خودرو نیز در مصاحبهها اعلام كردهاند كه این روزها به تولید مشترك با آلمانیها میاندیشند و باید دید تا چه اندازه در مذاكرات با شرکت بامو برای امضای قرارداد مستقیم و قرارداد تولید تلاش خواهند كرد و موفق خواهند شد؟ ظاهرا بعد از قرارداد فولكسواگن با ماموت، سایر شركتها نیز در حال فراهمسازی این بستر همكاری هستند. ولی دارندگان نگاه منفی به همکاری با آلمانیها معتقدند آنچه از شواهد پیداست شرکت بامو فعلا حتی قصد ورود در حد واردات به ایران را ندارد، چه برسد به تولید. البته تولید بامو در ایران با توجه به استانداردهای پیچیده این کمپانی بزرگ بسیار دشوار است.
در حال حاضر خبرها نشاندهنده این است که بامو فقط قصد ورود به ایران از طریق شرکت پرشیاخودرو را ندارد و ادامه فعالیت این شرکت تنها در صورتی است که وزارت «صمت» مانند سالهای تحریم اجازه فعالیت از طرف نمایندگان منطقهای بدهد. این افراد فقط امیدوارند که بامو مانند سالهای نهچندان دور بهصورت رسمی وارد ایران شود و شاهد عرضه مدلهای جدید و چشمگیر این برند دوستداشتنی به صورت وارداتی باشیم. همچنین آنهایی که بدبینانه به این موضوع نگاه میکنند معتقدند بامو مطلقا در ایران و توسط پرشیاخودرو دست به تولید نخواهد زد، زیرا آنها دلایل خود را دارندو
میگویند: این تصور که بامو با احتمال تولید به ایران وارد شود، بسیار دور از ذهن است. چراکه کشور همسایه یعنی ترکیه با وجود نمایندگی قدرتمند بامو که در اختیار شرکت هلدینگ بروسان است، با آمار فروش سالانه 30هزار دستگاه و مالیات و عوارض ورودی بسیار بالا هنوز نتوانسته نظر مدیران آلمانی را جلب کند. حال با این وجود چطور میتوان انتظار داشت کمپانی بامو برای تولید در کشوری که نهایت آمار فروش محصولش بیش از 3هزار دستگاه یعنی یکدهم کشور ترکیه است و حدود یکسوم آن توسط شرکت پرشیاخودرو عرضه میشود، قصد تاسیس کارخانه داشته باشد. البته حدود 70درصد از تولیدکنندگان اروپایی در کشور ترکیه اقدام به تاسیس کارخانه کردهاند و در این میان جای بامو هنوز با وجود آمار فروش بالا در این کشور خالی است.
منبع: دنیای خودرو
نظر شما