پرشین خودرو: رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان اتانول با اشاره به جای خالی اتانول سوختی در سبد سوخت خودروهای ایرانی، چالش های پیش روی برای ورود ایران به باشگاه تولیدکنندگان بنزین گیاهی را تشریح کرد.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از مهر، پیروز پروین در گفتگو با مهر درباره آخرین اقدامات انجام گرفته برای تولید بنزین اتانولی در ایران، گفت: در حال حاضر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تجهیز انبار نفت نظامیه خوزستان را برای اختلاط اتانول سوختی و بنزین معمولی آغاز کرده است.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان اتانول ایران با اعلام اینکه هم اکنون یکی از مشکلات پیش روی برای تولید اتانول سوختی در داخل کشور نامشخص بودن قیمت خرید این محصول توسط دولت است، تصریح کرد: تولیدکنندگان داخلی برای تولید این سوخت زیست محیطی ابتدا باید قراردادهای بلند مدت تضمینی برای فروش محصولات خود امضا کنند.
وی با تاکید بر اینکه در صورت فراهم شدن شرایط امکان تولید اتانول زیستی در داخل کشور تا نیمه دوم سال آینده وجود دارد، بیان کرد: اخیرا شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی یک فراخوان برای استعلام قیمت خرید اتانول سوختی منتشر کرده است که تولیدکنندگان داخلی از این فراخوان استقبال نکرده اند.
پروین در خصوص قیمت تمام شده تولید اتانول سوختی در داخل کشور، توضیح داد: در حال حاضر متوسط قیمت هر یک لیتر اتانول سوختی در بازارهای آمریکا و اروپا حدود 70 سنت است.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان اتانول ایران بر اساس بررسی های انجام شده با احتساب هزینه خرید، حمل و نقل دریایی، عوارض گمرکی و توزیع در شبکه داخلی هزینه تولید اتانول در داخل 20 تا 30 درصد بالاتر از قیمت جهانی این محصول است.
پروین با اعلام اینکه هزینه تولید اتانول سوختی در مقایسه با بنزین تولیدی واحدهای پتروشیمی به مراتب پایین تر است، تاکید کرد: تولید سوخت اتانول دار در داخل کشور دارای توجیه اقتصادی و زیست محیطی است.
وی با اعلام اینکه با اختصاص 30 میلیارد ریال سرمایه امکان تولید سوخت اتانولی در داخل کشور وجود دارد، تبیین کرد: بر اساس برنامه تدوین شده در فاز اول امکان تولید سالانه 40 میلیون لیتر بنزین اتانول دار در داخل کشور وجود دارد.
پروین با بیان اینکه با توافق انجام شده با شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی قرار است در فاز اول به صورت پایلوت بنزین با مخلوطی پنج درصد اتانول در داخل کشور تولید شود، بیان کرد: همچنین در مراحل بعدی امکان تولید بنزین با مخلوطی 10 تا 15 درصد اتانول وجود دارد.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان اتانول همچنین درباره میزان نفوذ اتانول به سبد سوخت خودروهای کشورهای مختلف جهان، گفت: هم اکنون به طور متوسط پنج تا شش درصد سبد سوخت کشورهای پیشرفته صنعتی را اتانول تشکیل می دهد.
وی با اشاره به سهم 10 و 20 درصدی اتانول در سبد سوخت خودروهای آمریکا و برزیل، خاطرنشان کرد: در سال های اخیر روند استفاده از اتانول به عنوان یک سوخت زیسنت محیطی افزایش قابل توجه ای یافته است.
کد خبر 655
نظر شما