تاکید بر استفاده از فرصت اسلواکی در صنعت‌خودرو و قطعه‌سازی

پرشین خودرو: در جریان دیدار هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی رییس هیات عامل ایدرو گفت: در زمینه خودرو و قطعه‌سازی اسلواکی فرصت‌های زیادی دارد و شرکت‌های ایرانی باید از این فرصت استفاده کنند.

به گزارش پرشین خودرو،  منصور معظمی،رییس هیات عامل ایدرو در دیدار با هیات عالی رتبه اسلواکی با اشاره به اینکه روابط ایران و اسلواکی، روابطی دیرینه است و دو کشور دارای فرصت‌های فراوانی هستند، گفت: اکنون فرصتی فراهم شده که دو کشور ارتباط بیشتری با یکدیگر داشته باشند و مراودات سیاسی و اقتصادی خود را توسعه دهند. معظمی با اشاره به اینکه حجم روابط دو کشور زیاد نیست، اما دو کشور دارای فرصت‌های فراوانی هستند، عنوان کرد: سفر این هیات با این سطح نشان از قصد اسلواکی برای توسعه روابط با ایران است.

وی با بیان این‌که ایران علاقمند است که روابط خود را در همه ابعاد با کشورهای جهان توسعه دهد، تاکید کرد: خوشبختانه در جریان سفر هیات اسلواکی به ایران تفاهم‌های خوبی صورت گرفته و شرکت‌های ایران و اسلواکی برای گفت‌وگو و شناخت از یکدیگر فرصت دارند و اطمینان دارم بعد از این سفر و انجام مذاکرات دوجانبه، سطح همکاری‌های دو کشور افزایش می‌یابد.
رییس هیات عامل ایدرو، تکنولوژی، انرژی‌های نو، قطعات اتومبیل و تایر را از زمینه‌های مشترک همکاری دانست و گفت: در طول مذاکرات تاکید شد که ایران دارای فرصت‌های فراوانی است که می‌توانند نسبت به صادرات محصولات خود اقدام کنند.

ایدرو بنگاه‌داری نمی‌کند

معظمی با تاکید بر این‌که بازار ایران بر روی شرکت‌ها و کشورهایی باز خواهد بود که قصد مشارکت داشته باشند، ادامه داد: در واقع اگر قصد توسعه صادرات باشد، این فرصت برای کشورها فراهم نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه ایدرو به عنوان دروازه ورود شرکت‌های خارجی به ایران عمل می‌کند و براساس سیاست‌هایش، قرار نیست بنگاه‌داری کند، گفت: ما فکر می‌کنیم فرصت‌های فراوانی بعد از برجام برای کشور فراهم شده که تلاش می‌کنیم از آنها حداکثر استفاده را کنیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به اینکه ما فکر می‌کنیم فرصت‌های فراوانی بعد از برجام برای کشور فراهم شده که تلاش می‌کنیم از آنها حداکثر استفاده را داشته باشیم، تصریح کرد: در مذاکراتی که داشتیم، در بخش‌های انرژی‌های نو و تایر فرصت‌هایی وجود دارد، چون ما 4 واحد تایرسازی به ظرفیت 200هزار تن در حال اجرا داریم.

وی با بیان این که تاکید ما روی سه بخش است، گفت: بخش سوم، تکنولوژی است و ایدرو تلاش می‌کند که این فرصت‌ها را متقابلا برای شرکت‌های اسلواکی در ایران فراهم کند و من خوشحالم که امروز ما میزبان در چنین سطح سیاسی و اقتصادی هستیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سوال اقتصاد آنلاین مبنی بر این‌که آیا مذاکراتی برای سرمایه‌گذاری مشترک با اسلواکی در زمینه خودروسازی و قطعه‌سازی صورت گرفته است، اظهار کرد: امروز اولین مرحله مذاکرات بود و به جمع‌بندی خاصی در این زمینه نرسیدیم.
معظمی با بیان این‌که در بخش خودرو، سرمایه‌گذاری و مشارکت با دیگر کشورها بوده است، خاطرنشان کرد: اسلواکی در زمینه خودرو و قطعه‌سازی فرصت‌های زیادی دارد، بنابراین شرکت‌های ایرانی باید از این فرصت استفاده کنند.

تمایل سه بانک اروپایی برای فعالیت در ایران

پیتر کاژیمیر، وزیر اقتصاد اسلواکی در این دیدار درباره محدودیت‌های موجود در زمینه مبادلات بانکی که مشکلاتی را برای توسعه همکاری‌ها ایجاد خواهد کرد، گفت: بستر شروع هر رابطه و مبادله اقتصادی، مسایل بانکی است.
وی با بیان این‌که ما از چند سال قبل این موضوع را پیگیری کرده بودیم، افزود: در رابطه با مالیات‌های مضاعف و فرار از پرداخت‌های مالیاتی جلساتی داشتیم و گروه‌هایی اعزام شده و تفاهم‌نامه‌هایی امضا شده بود.
کاژیمیر تصریح کرد: تاکنون روی این بسترها کار شده و نتایج خوبی نیز به‌دست آمده است.

وی افزود: در حال حاضر اگزیم بانک در هیات حضور دارند و تا این‌جا قرارداد کرده‌اند که تمام ضمانت مبادلات را انجام می‌دهند؛ در ابتدا هم قرار شده سالانه تا 100 میلیون یورو را پشتیبانی کنند و در آینده بسته به نوع پیشرفت روابط اقتصادی، حمایت خود را گسترش خواهد داد.

وزیر اقتصاد اسلواکی تصریح کرد: تبادلات اقتصادی هنوز برپا نشده و فقط بحث ضمانت بانکی است، سه بانک اروپایی نیز هم‌اکنون طبق مذاکراتی که داشتند، تمایل دارند در ایران شروع به فعالیت کنند؛ بانک‌های ایتالیایی، آلمانی و اتریشی.
کاژیمیر متذکر شد: با این حال، هنوز زود است و باید صبر کرد تا مبادلات اقتصادی تسهیل شود، گرچه کار سختی است.

نتایج مذاکرات پس از یک‌سال

پیتر پلگرینی، معاون نخست‌وزیر اسلواکی نیز در این نشست خاطرنشان کرد: کشور اسلواکی آمادگی دارد که ایران را در ورود بانک‌های جهانی کمک کند.
وی در پاسخ به این پرسش که سال گذشته یک کارگروه مشترکی بین اسلواکی و ایران در زمینه سرمایه‌گذاری در ایران تشکیل شد. برآیند یک‌ساله این کارگروه چه بوده است؟ گفت: نتایج بعد از یک‌سال، در حدود 100 میلیون یورو به صورت پتانسیل سرمایه‌گذاری در ایران بوده که در حال حاضر 30 میلیون یورو محقق شده است.

پلگرینی عنوان کرد: صحبت‌هایی در رابطه با نوسازی شرکت‌های واگن‌سازی صورت گرفته که این هم پتانسیل سرمایه‌گذاری 70 میلیون یورویی دارد. در کل در آینده نزدیک امیدواریم شاهد سرمایه‌گذاری‌های بیشتری باشیم.
وی تاکید کرد: ما برای ورود در یک زمینه خاص این‌جا نیستیم. انرژی، تکنولوژی، IT، مدیریت آب، نفت و گاز و... در همه زمینه‌ها آماده هستیم.

پیتر ژیکا، وزیر خزانه‌داری اسلواکی نیز گفت: بین ایران و اسلواکی و زیر چتر این دو دولت قرار است حمایت‌هایی صورت گیرد که شرکت‌های خصوصی با اطمینان‌خاطر وارد این کمیته‌ها شوند و از نظر سرمایه‌گذاری در امان باشند، این باعث تحقق فرصت‌های سرمایه‌گذاری می‌شود.

 

کد خبر 69577

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha