به گزارش خبرنگار پرشین خودرو مهدی صالحی نیا معاون وزیر صنعت در امور صنایع با اعلام این مطلب گفت: از کل تسهیلات تخصیص داده شده در سال جاری 29 درصد جذب صنعت شده که نسبت به سال پیش در رقم ریالی بیش از 40 درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: در سال جاری 13440 جواز جدید و 4451 پروانه بهره برداری صادر شده است و برق مصرفی در صنایع نیز 7 درصد رشد را نشان می دهد که برآیند همه این تغییرات خبر از حرکت چرخ صنعت می دهد.
رشد 39 درصدی صنعت خودروی کشور
معاون وزیر صنعت در امور صنایع در مورد صنعت خودرو و تغییرات این حوزه گفت: تا پایان بهمن ماه 39 درصد رشد در تولید خودرو ثبت شده و به تفکیک در سواری 41.5، وانت 7.5، مینی بوس 34.5، اتوبوس 52 و کامیون 36.5 درصد افزایش تولید را شاهد بودیم.
وی ادامه داد: در مئت ذکر شده 1 میلیون و 225 هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شده و پیش بینی ما رسیدن این عدد تا آخر سال به بیش از 1 میلیون و 300 هزار دستگاه خواهد رسید و این یعنی 38 درصد رشد تولید خودرو در مقایسه با سال گذشته به وجود آمده است.
صالحی نیا از افزایش 84 درصدی تولید کمباین کشاورزی در کشور خبر داد و افزود: در سال 94 تنها 194 دستگاه کمباین در کشور ساخته شد که این عدد در سال جاری به 360 دستگاه ارتقا پیدا کرد.
وی ادامه داد: در تولید تراکتور بیش از 20 درصد افزایش تولید داشتیم و توانستیم 13 هزار و 500 دستگاه از این خودروی کشاورزی را تولید کنیم.
رشد 16 درصدی تولید تایر تا آخر بهمن ماه
صالحی نیا در مورد تولید تایر خودرو در سال جاری گفت: با توجه به مدیریت مناسبی که در سال جاری بر واردات تایر و همچنین تولید آن صورت گرفت توانستیم افزایش تولیدد در این بخش را شاهد باشیم.
وی افزود: تا پایان بهمن ماه سال 95 205 هزار تن تایر تولید شده است که این عدد تا پایان اسفند ماه به 230 هزار تن افزایش پیدا خواهد کرد.
افزایش چشم گیر تولید لولزم خانگی در سال جاری
معاون امور صنایع وزارت صنعت در مورد میزان تولیدات بخش لوازم خانگی گفت: در 11 ماهه گذشته 133 هزار دستگاه انواع تلویزیون(10 درصد رشد)، 810 هزار دستگاه یخچال ( 20 درصد رشد)، 745 هزار دستگاه لباسشویی (61.5 درصد رشد) و 600 هزار دستگاه کولر آبی ( 4 درصد رشد) در کشور تولید شده است.
وی افزود: اعداد و ارقام اعلام شده نشان می دهد که چرخ صنعت لوازم خانگی در حال حرکت است و این رشد نمی تواند به اقتصاد کشور کمک شایان توجهی کند.
صالحی نا تنها کاهش در تولید را مربوط به صنعت سیمان، کاشی و سرامیک و شیشه ای جام اعلام کرد و در مورد دلیل این کاهش تولید گفت: در سال های اخیر صنعت ساختمان راکد مانده و سیمان و کاشی و شسرامیک کاملا به ساخت و ساز وابسته هستند.
تا پایان سال 97 هیچ خط تولیدی جمع نمی شود
صالحی نیا در مورد شایعات اخیر در مورد حذف برخی از تولیدات خودرویی از گردونه تولید گفت: به هیچ عنوان چنین بحثی مطرح نیست و تولید یا توقف تولید خودرو وابسته به استانداردهایی است که هر زمان این استانداردها تامین شود و یا خودرویی جوابگوی آن نباشد، می توان در مورد تولید یا عدم تولید تصمیم گرفت.
وی ادامه داد: بر اساس جمع بندی های انجام شده در شورای استاندارد ما 55 نوع استاندارد خودرویی داریم که 4 مورد در بخش سوخت و آلایندگی و 51 مورد در بخش کیفی خودرو است و اتفاقی که در حال رقم خردن است افزوده شدن تعداد استاندارد های خودرویی از 55 به 81 مورد است.
این مقام مسوول در وزارت صنعت تصریح کرد: از ابتدای سال 98 این استانداردها اجباری خواهد شد و در آن زمان اگر خودروهای فعلی توان رساندن خود به حد استاندارد و پاس کردن این 81 مورد را نداشته باشند، از رده خارج و خودروی جایگزین معرفی می شود.
قراردادهای خودرویی بدون هیچ مشکلی در مسیر عملیاتی شده قرار دارند
معاون وزیر صنعت در امور صنایع در مورد قرارداد ایران خودرو و پژو گفت: امروز که با شما صحبت می کنم خط تولید پژو 2008 آماده افتتاح است و شاید در مدت باقی مانده از سال 95 و یا در اوایل سال 96 شاهد اففتاح رسمی این خط تولیدی باشیم.
وی افزود: در سال آینده در مقاطع شش ماهه 2 مدل پژو جدید نیز به چرخه تولید افزوده می شوند که این مهم نشان از عظم طرف های قرارداد برای انجام تعهدات خود دارد.
صالحی نیا در مورد سایر قراردادهای خودرویی گفت: سایپا – سیتروئن، ایدرو – رنو و بنز – ایران خودرو دیزل جزو قراردادهای مهم بخش خودرو هستند که در مراحل پایانی قرار داشته و در سال آینده تعدادی از آنها عملیاتی خواهد شد.
نظر شما