پرشین خودرو: رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی با اشاره به قانون جدید رسیدگی به تخلفات رانندگی گفت: بر این اساس با تصویب دولت سقف جریمه رانندگی در كشور به 200 هزار تومان افزایش مییابد كه این میزان جریمه برای تخلفات حادثهساز درنظر گرفته شده است.
به گزارش «پرشین خودرو»، سردار اسكندر مومنی در خصوص سقف و كف تخلفات راهنمایی و رانندگی گفت: بخشی از بندهای قانون جدید رسیدگی به تخلفات رانندگی منوط به تصویب آییننامه مربوطه توسط هیات دولت است كه موضوع افزایش نرخ جرایم رانندگی اكنون در كمیسیون اجتماعی هیات دولت به تصویب رسیده و برای تایید نهایی در انتظار تصویب هیات دولت است كه امیدواریم هر چه زودتر به تصویب برسد چرا كه كنترل تخلفات رانندگی با نرخهای قبلی واقعا امكانپذیر نیست.
وی تصریح كرد: سقف و كف جرایم رانندگی در قانون به ترتیب 200 هزار و 50 هزار تومان پیشبینی شده است كه هر سه سال بر اساس نرخ تورمی كه در هر سال وجود دارد افزایش مییابد یعنی نرخ تورم در مجموع سه سال به میزان سقف جریمهها افزوده خواهد شد.
رییس پلیس راهور ناجا در مورد بخشودگی جرایم راهنمایی و رانندگی نیز به ایسنا گفت: ما در قانون جدید موارد ایجابی و تشویقی پیشبینی كردهایم كه بر این اساس تخلفات رانندگی كه افراد تا پایان سال 89 مرتكب شدهاند و 2 برابر شده است اگر تا پایان 19 آذر ماه توسط رانندگان پرداخت شود، 2 برابری آن بخشوده میشود و رانندگان میتوانند اصل جریمه را بپردازند و دو برابری آن بخشوده میشود.
وی با تاكید بر این كه مهلت تعیین شده در این خصوص در قانون پیشبینی شده است، تصریح كرد: این مهلت به هیچ عنوان قابل تمدید نیست و پس از مهلت تعیین شده جرایم معوق سال 89 مجددا به 2 برابر باز میگردد.
رییس پلیس راهور ناجا در خصوص الزامی شدن بستن كمربند ایمنی برای سرنشینان عقب خودروها نیز گفت: این موضوع نیز در قانون تصویب شده است و بر این اساس مهلتی به مالكان خودروها و خودروسازانی كه خودروهای آنها فاقد كمربند ایمنی صندلی عقب بود داده شد تا نسبت به نصب این كمربند اقدام كنند كه مهلت تعیین شده 20 آبان به اتمام میرسد.
وی گفت: بر این اساس از 20 آبان ماه سال جاری بستن كمربند ایمنی برای كلیه سرنشینان در معابر برونشهری و جادهها الزامی است و پلیس قطعا با متخلفان در این زمینه برخورد میكند.
رییس پلیس راهور ناجا خاطرنشان كرد: در این زمینه مجری اصلی مردم هستند و ما مطمئنیم كه مردم خود این كار را انجام میدهند.
وی با بیان اینكه به خودروسازان و مردم شش ماه فرصت داده شده بود تا كمربند ایمنی در بخش عقب خودرو نصب كنند در پاسخ به این سوال كه برخی از مردم خود اقدام به نصب این كمربندها كردهاند در حالی كه بعضا استاندارد نیست و آیا راهنمایی و رانندگی با آن برخورد خواهد كرد یا خیر گفت: هر نقص فنی مشكوكی كه در خودرو وجود داشته باشد و موجب مخاطره برای سرنشینان آن خودرو و یا دیگران باشد تخلف محسوب میشود و راهنمایی رانندگی با آن برخورد میكند.
آخرین اخبار سردار مومنی از ایمنی و شماره گذاری خودرروها
معاون راهور نیروی انتظامی درباره ایمنی خودروهای ساخت داخل و نظارت بر کیفیت خودروهای وارداتی گفت: از کیفیت خودروهای ساخت داخل گله مندیم. امروز باید برای ارتقای کیفیت خودروها تلاش شود.
وی با بیان اینکه رقابت و نظارت تامین کننده کیفیت است، افزود: در حالی که تعرفه واردات خودرو افزایش داشته و سبب از بین رفتن رقابت شده، باید نظارت افزایش یابد تا تامین کننده کیفیت خوروها باشد.
معاون راهور ناجا ادامه داد: در کنار راننده و هوشیاری وی، ایمنی خودرو و ایمنی جاده باید به کمک راننده بیایند، زیرا نمیتوان خطای انسانی را به صفر رساند. بنابراین باید ایمنی جاده و خودرو یاری رسان راننده باشند.
مومنی به ضرورت ایمن سازی خودرو اشاره کرد، اظهار داشت: خودرویی داشتهایم که در سرعت 220 کیلومتر بر ساعت دچار حادثه شده و واژگون شده است و علی رقم آسیب دیدن خودرو، برای سرنشینان اتفاق خاصی نیفتاد و جان سالم به در بردند، اما در همین شرایط خودور دیگری داشته ایم که در سرعت 80 کیلومتر بر ساعت دچار حادثه و واژگونی شد که نه تنها خودرو تخریب شد، بلکه سرنشینان آن فوت کردند.
مومنی در پاسخ به سوالی درباره محدودیت تردد برخی خودروها در جاده ها از جمله پراید، اظهار داشت: در ایام نوروز تردد خوردوی هوو را محدود و در برخی مسیرها ممنوع کردیم که نتایج خوبی هم داشت، اما درباره پراید فعلا برنامه ای در دستور کار نداریم.
فرمانده راهور ناجا درباره نظارت بر خودروهای وارداتی به تابناک گفت: نظارت زیست محیطی با سازمان محیط زیست است و ایمنی بر عهده سازمان استاندارد. ولی در برخی موارد چه داخلی و چه خارجی قانونگذار برعهده پلیس گذاشته است. مثلا اگر خودرویی ترمز ضد قفل (ای بی اس) و کیسه هوا نداشته باشد، شماره گذاری نمیشود. ولی متولی اصلی موسسه استاندارد است.
مومنی در ادامه گفت: بر اثر ایستادگی در سال گذشته کلیه خودروهای تولیدی از ابتدای سال 90 مجهز به ترمز ضد قفل (ای بی اس) می باشند. اکنون از این مسله عبور کردهایم. امسال نیز بحث تجهیز خودروها به کیسه هوا می باشد، بنابراین تا پایان سال یا باید خودروها به کیسه هوا مجهز شوند و یا باید قانون تغییر یابد. زمان اینکه قانون مصوب اجرا نشود، گذشته است.
وی درپاسخ به سوال دیگری درباره جاپلوگیری از شماره گذاری وانت پیکان و موافقت ایران خودرو یا موسسه استاندارد برای تولید این محصول تا پایان سال 90 گفت: از توافق بین ایران خودرو و موسسه استاندارد اطلاع ندارم، اما خودرویی که استاندارد 55 گانه را نداشته باشد و مجهز به سیستم ترمز ضد قفل نباشد، شماره گذاری نمی شود.
مومنی درباره این بحث خودروسازان که کیسه هوا و ترمز ضد قفل جزو آپشن های خودرو می باشند، گفت: بله در خارج اینگونه است، اما در آنجا رقابت مشکل ایمنی را حل کرده است. رقابت را آزاد کنند، سپس این ایمنی ها را هم آپشن کنند. دراین صورت مردم این محصولات را نمیخرند. در این شرایط خودروساز باید استاندارد را رعایت کند و اگر رعایت نکرد، ما عقب نشینی نمیکنیم.
احتمال محدودیت تردد برخی خودروها در آزادراه قم - گرمسار
رئیس پلیس راهور ناجا گفت: نواقص آزادراه قم- گرمسار در حال برطرف شدن است اما ممکن است محدودیتهایی برای تردد برخی از خودروها در این جاده در آینده ایجاد کنیم.
مومنی به مهر گفت: هم اکنون نصب دوربین در جاده های هراز، کندوان و فیروزکوه در حال اجراست و امیدواریم این اقدام در جاده های هراز و فیروزکوه تا طرح نوروزی تکمیل شود.
وی افزود: از بیستم آبان ماه بستن کمربند ایمنی برای سرنشینان عقب خودروهای در حال تردد در جاده های برون شهری اجباری می شود.
سردار مومنی با بیان اینکه اکنون این قانون فقط در جاده های برون شهری قابل اجراست گفت: پیام قانون، پیام ایمنی و آرامش قانون است و از مردم می خواهیم که این قوانین را اجرا کند.
کد خبر 7384
نظر شما