به گزارش پرشین خودرو، در شرایطی که قطعهسازان برای خرید هر کالا یا تامین مواد اولیه موردنیاز باید به شکل خرید نقدی و یا پیشپرداخت اقدام کنند اما هزینههایی که در جریان تولید متحمل میشوند را به موقع دریافت نمیکنند بهطوری که تاخیرهای انجام شده در پرداخت مطالبات روزبهروز شرایط اقتصادی قطعهسازان را حادتر میکند. ادامه یافتن مشکل نقدینگی و پرداخت نشدن مطالبات، بسیاری از فعالان در این صنعت را در برنامهریزی برای تولید و توسعه با مشکلات جدی روبهرو کرده است.
چنانچه جریان رو به رشد آمار تولید خودرو مورد تفکیک قرار گیرد درصد خودروهای تولید داخل و مونتاژی بهطور کامل روشن و مشخص خواهد شد در حالی که براساس این آمار به نظر میرسد جریان تولید خودروسازان و آمار محصولات مونتاژی، بازار فروش قطعهسازان داخلی را تهدید میکند.
جریان کنونی تولید به گونهای است که روزبهروز موجب کاهش تولید قطعهسازان داخلی شده است. در شرایطی که در سالهای گذشته شاهد تولید نشان (برند)های معتبر اروپایی در برخی از شرکتهای خودروساز داخلی بودیم تولیدات امروز قابل مقایسه با تولیدات قبلی این شرکتها بهلحاظ کیفیت و اعتبار نشان نیستند.
در گذشته بیش از یکهزار و ۲۰۰ قطعهساز در کشور فعالیت داشتند که این آمار درحالحاضر با توجه به جریان تولید ممکن است به ۷۰۰ تا ۸۰۰ قطعهساز برسد و در این وضعیت هیچکس توجهی به سرمایهگذاری انجام شده در صنعت قطعه ندارد. نقدینگی بهعنوان اصلیترین مشکل واحدهای قطعهسازی موجب شده که این بخش از صنعت کشور امکان برنامهریزی و سرمایهگذاری برای توسعه و خرید فناوری و ماشینآلات به روز دنیا را نداشته باشد.
به هر روی شرایط کنونی تولید و صنعت کشور به نحوی نیست که تولیدکنندگان چشمانداز روشنی را پیش روی خود داشته باشند ازاینرو تولیدکنندگان امکان خطرپذیری ندارند چراکه از فردای خود به طور کامل بیاطلاع هستند.
امروز لازمه برنامهریزی آگاهی از وضع موجود است؛ شرایطی که ثابت است و قرار نیست در کوتاهمدت تغییرات بسیاری داشته باشد و اگر چنین ثباتی وجود نداشته باشد نمیتوان امیدوار بود که در برنامهریزیها موفق عمل کرد و به مقصد نهایی رسید.
محمود نجفیسهی - عضو هیات مدیره انجمن تخصصی همگن نیرومحرکه و قطعهسازی خودرو
نظر شما