به گزارش پرشین خودرو به نقل از مهر، پژوهشگران موفق به شناسایی ژنی شده اند که به احتمال زیاد عامل اساسی چاق شدن انسان ها در اثر افزایش میزان دریافت گلوکز در بدن است.
همه ما با افرادی مواجه هستیم که علیرغم مصرف مداوم مواد غذایی چاق نمی شوند و در مقابل آنها اشخاصی وجود دارند که با کوچکترین زیاده روی در تغذیه روزانه به سرعت دچار اضافه وزن می شوند.
بررسی که به تازگی در دانشگاه دوک انجام شده ثابت می کند ویژگی های ژنتیکی در این وضعیت دخیل است. به گفته آنان ژنی موسوم به ankyrin-B که بیش از ۳۰ سال قبل کشف شده در تمامی بافت های بدن انسان فعال است می تواند به تسریع روند چاقی کمک کند.
جهش ژنتیکی را می توان به بیماری های گوناگونی در بدن انسان نسبت داد. چند سال قبل نیز ثابت شد جهش ژن ankyrin-B می تواند عامل برخی بی نظمی ها در ضربان قلب انسان باشد. تحقیقات تازه در این زمینه که بر روی موش ها صورت گرفته ثابت می کند علت این بی نظمی تاثیر ژن یادشده در چاقی موش هاست و همین مساله کارکرد قلب را هم دچار مشکل می کند.
ژن ankyrin-B بر روی نوع خاصی از پروتئین موسوم به Glut۴ تاثیر می گذارد که میزان گلوکز وارد شده به سلول های چربی را کنترل می کند. هرگونه تغییر یا دستکاری ankyrin-B باعث ورود سریع گلوکز به سلول های چربی با سرعتی بالاتر از حد عادی وچاق شدن سریع انسان منجر می شود. دانشمندان امیدوارند این یافته های جدید به ابداع روش های جدید درمانی برای مقابله با چاقی بینجامد.
نظر شما