پرشین خودرو: جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی، هدف از افزایش جریمه ها در قانون جدید را ارتقا فرهنگ رانندگی و پیشگیری از تلفات جاده ای بیان کرد.
به گزارش «پرشین خودرو»، سردار تقی مهری گفت: سالانه 23 هزار کشته در حوادث جاده ای داشته ایم که امیدواریم با افزایش مبلغ جریمه ها این تعداد کاهش یابد.
وی با بیان اینکه افزایش نرخ جریمه ها فرآیند طولانی در دولت و مجلس طی کرده است و کار کارشناسی شده ای است افزود: هم مبلغ جریمه ها و هم میزان آگاهی مردم از آن ها می تواند از بروز تخلفات جلوگیری کند.
سردار مهری گفت: از زمان اعلام مبلغ جریمه های جدید در هشت ماهه اخیر 12 هزار کشته و مجروح حوادث جاده ای کاهش یافته است.
وی افزود: با توجه به اینکه در هشت ماهه اخیر بیش از یک میلیون خودرو وارد چرخه حمل و نقل شده است و یک میلیون و 250 هزار نفر گواهی نامه گرفته اند تعداد تصادفات جاده ای کاهش یافته است.
جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی گفت: در حالیکه حدود 20 میلیون موتور سیکلت و خودرو در چرخه حمل و نقل کشور داریم تعداد حوادث رانندگی پرخطر کمتر از نیم درصد است.
وی درباره امتیازهای منفی رانندگان متخلف افزود: اگر کسی امتیاز منفی اش در مرحله نخست به 30 برسد گواهینامه آن ضبط و به مدت 3 ماه حق رانندگی ندارد و برای رانندگی دوباره باید مبلغ 40 هزار تومان جریمه پرداخت کند.
سردار مهری گفت: برای بار دوم اگر امتیاز منفی راننده به 25 برسد به مدت 6 ماه حق رانندگی ندارد و برای رانندگی مجدد باید 60 هزار تومان جریمه پرداخت کند.
وی افزود: برای بار سوم اگر امتیاز منفی راننده متخلف به 20 برسد گواهینامه اش باطل می شود و اگر راننده بخواهد گواهی نامه جدید بگیرد باید صد هزار تومان جریمه پرداخت کند.
جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی درباره امتیازهای منفی گفت: به عنوان نمونه اگر خودروی شخصی از چراغ قرمز عبور کند 5 امتیاز منفی و اگر خودروی عمومی این تخلف را انجام دهد 10 نفره منفی برای راننده آن منظور خواهد شد.
سردار مهری گفت: اگر راننده متخلف به وسیله پلیس متوقف شود جریمه به آن فرد تعلق می گیرد اما اگر خودرو از طریق دیگری جریمه شود جریمه به نام صاحب پلاک ثبت می شود.
وی افزود: اگر کسی شش ماه تخلف نکند همه امتیازات منفی آن پاک خواهد شد.
جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی گفت: نیروی انتظامی تلاش زیادی برای آموزش قوانین جدید راهنمایی و رانندگی با همکاری دستگاه های مختلف انجام داده است.
سردار مهری افزود: رانندگان متخلفی که گواهینامه آنها ضبط شده است اگر بخواهند گواهینامه خود را بازپس گیرند باید در کلاس های آموزشی پلیس راهنمایی و رانندگی شرکت کنند.
وی گفت: در قانون جدید راهنمایی و رانندگی نبستن کمربند ایمنی در جاده ها 15 هزار تومان و در آزادراه ها 30 هزار تومان جریمه دارد.
جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی افزود: اگر راننده ای با سرعت بیش از 60 کیلومتر در ساعت با تلفن همراه صحبت کند 50 هزار تومان جریمه و سه امتیاز منفی خواهد داشت و اگر سرعت آن زیر 60 کیلومتر باشد فقط 30 هزار تومان جریمه خواهد شد و امتیاز منفی به آن تعلق نمی گیرد.
سردار مهری گفت: رانندگان متخلف دو ماه برای پرداخت جریمه ها فرصت دارند و اگر پرداخت نکنند جرایم آنها دو برابر خواهد شد.
جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی افزود: اگر راننده متخلفی یک میلیون تومان جریمه داشته باشد خودروی آن متوقف و حق رانندگی از وی سلب خواهد شد.
وی درباره به روز کردن ثبت تخلفات در سامانه تخلفات راهنمایی و رانندگی گفت: حدود 10 هزار دستگاه ثبت جریمه در اختیار پلیس و راهوران راهنمایی و رانندگی قرار می گیرد و همه افراد مجاز تا سال آینده به این دستگاه ها مجهز می شوند.
سردار مهری افزود: به وسیله این دستگاه ها در کمتر از 48 ساعت جریمه در سامانه تخلفات پلیس راهنمایی و رانندگی ثبت می شود.
جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی گفت: در قانون جدید اگر راننده متخلف همزمان با حمل خودرواش به وسیله جرثقیل در صحنه حاضر شود مامور راهنمایی و رانندگی موظف است خودرو را به پارکینگ منتقل نکند و فقط راننده را جریمه کند.
وی همچنین درباره رفتار ماموران راهنمایی و رانندگی با رانندگان متخلف افزود: دوره های متمرکز استانداردسازی رفتار کارکنان راهنمایی و رانندگی دو سال است که در قالب 25 دوره برگزار می شود و به این دلیل تعداد گزارشات نحوه برخورد کارکنان با مردم کاهش یافته است.
سردار مهری گفت: اگر راننده ای از برخورد مامور راهنمایی و رانندگی شکایت داشت می تواند آن را از طریق شماره تلفن 197 اعلام یا با بازرسی پلیس راهنمایی و رانندگی مکاتبه کند.ش
کد خبر 8535
نظر شما