کد خبر 87141
۵ دی ۱۳۹۶ - ۲۲:۳۵
عوارض نوشابه های انرژی زا

پرشین خودرو: زیاده‌روی در مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا می‌تواند به سردردهای شدید منجر شود که از علائم ترک کافئین است. تغییر دادن میزان کافئین مصرفی در طول روز، می‌تواند باعث سردردهای بیشتر و شدیدتر شود.

به گزارش پرشین خودرو به نقل از هفته نامه سلامت، بیشتر نوشیدنی‌های انرژی‌زا حاوی مقادیر زیادی کافئین هستند و به همین علت می‌توانند انرژی بدن را به صورت موقتی افزایش بدهند. قند و مواد دیگر هم در بعضی از انواع نوشیدنی‌های انرژی‌زا به‌کار می‌روند. با این‌حال، افزایش انرژی ناشی از مصرف این نوشیدنی‌ها واقعا کوتاه‌مدت است و می‌تواند با مشکلات مختلفی همراه باشد.

 
برای مثال می‌توان به انواع نوشیدنی‌های انرژی‌زای حاوی قند اشاره کرد که در افزایش وزن نقش دارند. وجود کافئین بیش از حد یا ترکیبات شبه‌کافئین در این نوشیدنی‌ها نیز می‌تواند به چنین مشکلاتی منجر شود؛ عصبانیت، کج‌خلقی، بی‌خوابی، ضربان قلب شدید و افزایش فشارخون. در سال‌های اخیر، نگرانی‌ها درباره مضرات ناشی از مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا روبه‌رشد بوده است. یکی از گزارش‌های اخیر روزنامه نیویورک‌تایمز، این نگرانی‌ها را بیشتر هم کرده است.
 
11 عارضه افراط در مصرف نوشابه‌های انرژی‌زا
 
براساس این گزارش، به تازگی 13 مورد مرگ مرتبط با مصرف یکی از نوشیدنی‌های انرژی‌زا به سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) اعلام شده است. این نوشیدنی حدودا 215 میلی‌گرم کافئین دارد که برابر است با 2 فنجان قهوه. در ادامه با 11 مورد از مهم‌ترین مشکلات مرتبط با این نوشیدنی‌ها آشنا می‌شویم.
 
1. ایست قلبی

درحالی که برنامه‌های محاسبه‌گر کافئین به ما نشان می‌دهند مصرف چه مقدار از نوشیدنی‌های انرژی‌زا می‌تواند کشنده باشد، این فرمول برای همه افراد یکسان نیست، مثلا افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای قلبی، فقط بعد از مصرف چند نوشیدنی انرژی‌زا، دچار ایست قلبی می‌شوند. بنابراین، پیش از مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا یا کافئین، از سلامت قلب خودتان مطمئن شوید. یکی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد نوشیدنی‌های انرژی‌زا باعث ایجاد انقباض‌های قوی در قلب می‌شوند که واقعا برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی مضر است.

2. میگرن

زیاده‌روی در مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا می‌تواند به سردردهای شدید منجر شود که از علائم ترک کافئین است. تغییر دادن میزان کافئین مصرفی در طول روز، می‌تواند باعث سردردهای بیشتر و شدیدتر شود.

3. اضطراب

افرادی که دارای تنوع ژنتیکی در گیرنده‌های آدنوزین هستند، معمولا بعد از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند نوشیدنی‌های انرژی‌زا با افزایش اضطراب مواجه می‌شوند. افزایش دوز مصرفی کافئین، حتی می‌تواند این افراد را با حملات وحشت شدید مواجه کند.

4.اختلال ‌خواب

نوشیدنی‌های انرژی‌زا برای بیدار نگه‌داشتن افراد، مفید به نظر می‌رسند اما در صورت سوء‌مصرف، می‌توانند فرد را دچار بی‌خوابی کنند. این کمبود خواب، فرد را با اختلال در کارکردهای مختلف ذهن و بدن مواجه می‌کند. رانندگی یا انجام کارهایی که به تمرکز زیادی نیاز دارند، خطرناک است.

5. دیابت نوع2

از آنجایی که بسیاری از نوشیدنی‌های انرژی‌زا حاوی قند بسیار زیادی هستند، درنهایت می‌توانند به سلول‌های تولیدکننده انسولین آسیب برسانند. این وضعیت هم نتیجه‌ای ندارد، جز ابتلا به بیماری دیابت نوع2.

6. اعتیاد

ممکن است هر کسی به مصرف کافئین و نوشیدنی‌های انرژی‌زا اعتیاد پیدا کند. افراد در این وضعیت، در صورت مصرف نکردن نوشیدنی‌های انرژی‌زا، با اختلال کامل عملکردی مواجه می‌شوند. حتی این امکان وجود دارد که افراد، هر روز نسبت به خریدن چند قوطی از نوشیدنی‌های انرژی‌زا دچار استرس شدید شوند.

7. عصبانیت مفرط

زیاده‌روی در مصرف کافئین با استفاده از نوشیدنی‌های انرژی‌زا، بعضی از افراد را به نگرانی شدید و حتی لرزش ناشی از عصبانیت شدید دچار می‌کند. این وضعیت درنهایت می‌تواند انجام وظایف مختلف روزانه را با اختلال جدی مواجه کند یا باعث مشکلات عاطفی شود. نتایج بعضی از تحقیقات نشان می‌دهند کافئین می‌تواند اختلال اضطرابی را تشدید کند.

8. واکنش‌های حساسیت‌زا

بسیاری از ترکیب‌های موجود در نوشیدنی‌های انرژی‌زا می‌توانند باعث بروز انواع واکنش‌های حساسیت‌زا شوند؛ از خارش جزیی گرفته تا تنگی مسیر تنفسی.

9. فشارخون بالا

محصولات کافئین‌دار مانند نوشیدنی‌های انرژی‌زا می‌توانند فشارخون افراد را افزایش بدهند. این اتفاق برای افرادی که فشارخون عادی دارند، نگران‌کننده نیست اما افراد مبتلا به بیماری فشارخون بالا را با خطر بروز سکته مغزی و انواع مشکلات ناشی از این بیماری مواجه می‌کند.

10. مسمومیت با ویتامین B3

ویتامین B3 (نیاسین) در بسیاری از نوشیدنی‌های انرژی‌زا به‌اندازه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد که باعث هیچ آسیبی نمی‌شود و حتی می‌تواند خاصیت درمانی داشته باشد. با این‌حال، مصرف همزمان مکمل‌های خوراکی حاوی ویتامین B3 با نوشیدنی‌های انرژی‌زا، احتمال مسمومیت با این ویتامین را افزایش می‌دهد. علائم مسمومیت ویتامین B3 عبارت‌اند از: برافروختگی پوست، سرگیجه، ضربان قلب سریع، استفراغ، خارش، نقرس و اسهال.

11. استرس

یکی از تحقیقات محققان مایوکلینیک نشان می‌دهد که مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا، ترشح هورمون استرس را افزایش می‌دهد. براساس این تحقیق، سطح نوراپی‌نفرین با مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا به‌طور متوسط 74 درصد افزایش پیدا می‌کند.
کد خبر 87141

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha