پرشین خودرو: با اتمام فرایندهای طراحی و مکانیکی و آزمونهای عملکردی موتور ملی ای.اف 4، آزمونهای دوام در آزمایشگاه بر روی این موتور آغاز شده است.
به گزارش «پرشین خودرو»، میرجواد سلیمانی قائم مقام مدیرعامل ایران خودرو در کیفیت و توسعه محصول با بیان این مطلب، گفت: به موازات آزمونهای دوام، عملیات انطباق موتور بر روی رانا نیز در جریان است و کالیبراسیون سیستم ای.ام.اس نیز توسط شرکت بوش (سازنده ای.ام.اس) انجام میشود.
وی افزود: رانا با موتور ای.اف 4 برای بازار داخل با استاندارد یورو 4 و برای بازار صادراتی با استاندارد یورو 5 عرضه میشود.
سلیمانی مدت زمان رسیدن به تولید انبوه رانا با موتور ای.اف 4 را از هم اکنون 15 ماه برآورد کرد و گفت: در مجموع سه موتور شامل تی.یو 5 که موتور پایه برای رانا به شمار میرود و تا پایان سال به تولید میرسد، موتور ای.اف 7 پایه گازسوز و موتور ای.اف 4 بنزینی برای این خودرو در نظر گرفته شدهاند.
وی از انجام عملیات انطباق موتور ای.اف 7 بر روی رانا نیز خبر داد و گفت: این فرایند در مرحله آزمونهای ای.پی قرار دارد و بر اساس برنامه زمان بندی، در آذر ماه سال آینده، رانا با موتور دوگانه سوز ای.اف 7 به تولید انبوه میرسد.
قائم مقام مدیرعامل ایران خودرو، عرضه رانا با موتور ای.اف 4 و استاندارد یورو 5 را منوط به انجام عملیات کالیبراسیون مورد نظر دانست که در اواخر سال آینده تمام شده و خودرو با موتور ای.اف 4 تولید انبوه میشود.
سلیمانی از تغییر سیستمهای مشترک به منظور انطباق موتور ای.اف 7 بر روی رانا خبر داد و سیستم خنک کاری، رادیاتور، شلنگها، لولهها، سیستم گازسوز، دسته موتورها، پلوس ها و گیربکس را از آن جمله دانست.
وی افزود: گیربکس مورد نظر برای این موتور تماما طراحی و نمونه ساخته شده در مرحله تستهای ای.پی قرار دارد و برای انجام آزمونهای سطح خودرو نیز شش دستگاه خودرو تا دو هفته دیگر به موسسه ایدیادا ارسال میشود.
قائم مقام مدیرعامل در کیفیت و توسعه محصول افزود: عملکرد رانا با هر یک از سه موتور یاد شده تفاوت چندانی ندارد و موتور ای.اف 7 تنها نسخه پایه گاز سوز آن خواهد بود که به دلیل عدم افت گشتاور در حالت شیفت سوخت، به عنوان تنها موتور پایه گازسوز از بالاترین عملکرد برخوردار است.
سیمانی تصریح کرد: نزدیک به 70 درصد تستهای خودرویی رانا با استفاده از تجهیزات و امکانات مرکز تحقیقات ایران خودرو انجام گرفته و برخی آزمونهای تکمیلی که نیروی انسانی، فضا و زمان لازم برای آن در این جا کافی نیست، در آزمایشگاه های دیگر مانند ایتراک و ایدیادا انجام میشود.
وی افزود: سازندگان قطعات موتور ای.اف 4 توسط ساپکو مشخص شده و در مرحله قالب سازی و آمادگی تولید انبوه هستند.
سلیمانی از تولید انبوه موتور ای.اف 4 در همان خطی که موتور ای.اف 7 تولید میشود خبر داد و گفت: در صورت افزایش تیراژ، خط تازه ای برای این منظور راه اندازی خواهد شد.
کد خبر 8938
نظر شما