پرشین خودرو: متوسط مصرف سوخت خودروهای داخلی بر مبنای تایید سازمان ملی استاندارد ایران حدود ۸.۵ لیتر در هر ۱۰۰کیلومتر است.
به گزارش «پرشین خودرو»، حسین هاشمی مدیر صنایع خودرویی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور، با با بیان این مطلب گفت: در دنیا متوسط استاندارد مصرف سوخت ۶.۵ لیتر در هر ۱۰۰کیلومتر است که متوسط مصرف سوخت در ایران دو لیتر یعنی بین ۲۰ تا ۳۰ درصد از متوسط جهانی بیشتر است.
وی اظهار داشت: هدفمندی یارانهها با تفکر و تدابیر خوبی آغاز شد اما خودروسازان نتوانستند خود را با آن تطبیق داده و خودروهای کم مصرف جدید تولید و عرضه کنند.
هاشمی، با اشاره به توافق خودروسازان و تولیدکنندگان سوخت برای رعایت استانداردهای یورو۴ پس از تاخیر در رعایت استاندارد یورو۳ تصریح کرد: به نظر میرسد عدم رعایت استانداردهای بالاتر اروپایی در خودروهای داخلی مشکل ریشهای تری داشته باشد و به این مساله بازگردد که اصولا خودروسازان در بعضی خودروها امکان ارتقاء استاندارد را ندارند و از استاندارد نبودن سوخت به عنوان یک وسیله برای پوشاندن این ضعف خود استفاده میکنند.
وی با تاکید بر اینکه بهبود مستمر کیفیت خودروهای ساخت داخل وظیفه ذاتی خودروسازان محسوب میشود، تصریح کرد: به دلیل اینکه تولید خودروهایی که ۲۰ تا ۲۵ سال پیش از دور خارج شده است، برای خودروسازان توجیه اقتصادی دارد، از تولید آن دست بر نمیدارند کما اینکه در این خودروها به صورت کلی امکان ارتقا استاندارد به استانداردهایی چون یورو۴ و یورو۵ ممکن به نظر نمیرسد.
مدیر صنایع خودرویی ستاد مدیریت حملونقل و سوخت به مصوبه مربوط به تولید خودروهای با استاندارد بالای شش ماه پس از ارائه سوخت استاندارد اشاره کرد و افزود: در دسترس ترین مصوبهای هم که خودروسازان میتوانند به وسیله آن توقف تولید خودروهای بیکیفیت را به عقب بیندازند، همین مصوبه مربوط به سوخت است.
وی اظهار داشت: درست است که کیفیت سوخت در کاهش آلودگی هوا و مصرف سوخت موثر است، اما تاثیر کیفیت خودروها نیز در این باره انکارناپذیر است، چنانکه وقتی ۱۰ سال پیش خودروهای کاربراتوری به تدریج از چرخه تولید حذف و خودروهای انژکتوری جایگزین آنها شد، مصرف سوخت و آلایندگی ناشی از تردد خودروها کاهش قابل ملاحظهای یافت.
هاشمی با بیان اینکه کیفیت گازوئیل پائین است و بخشی از آلایندگی نیز به آن باز میگردد، گفت: در مقابل خودروسازان به دلیل صرفه اقتصادی تولید خودروهای قدیمی، خودروهایی تولید میکنند که ۲۵ سال پیش از چرخه تولید شرکتهای بزرگ خودروساز خارج شده است.
وی اضافه کرد: خودروسازان میگویند جایگزینی این خودروها و ارتقای استاندارد هزینهبر است در صورتی که در چرخه رشد و توسعه خودروسازی بخشی از هزینه به رشد و ارتقای فنآوری اختصاص دارد اما خودروسازان بدون چشمانداز مشخصی تنها به تولید بیشتر و سود بیشتر ناشی از آن میاندیشند.
سخنگوی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت افزود: هر خودرو یک چرخه زندگی دارد که پس از آن خودروی با تکنولوژی جدید باید جایگزین آن شود و این اتفاق ارتباطی به سوخت ندارد و از جمله حقوق طبیعی مردم محسوب میشود.
وی تصریح کرد: حتی قطعهسازان چینی هم بر روی تامین قطعات خودروهای قدیمی تولید ایران سرمایهگذاری و بخشی از قطعات مورد نیاز خودروسازان را تامین میکنند که به نظر میرسد در صورت جایگزینی خودروهای جدید در خطوط تولید حتی به اشتغالزایی داخلی هم کمک شود.
کد خبر 9002
نظر شما