پرشین خودرو: یک گروه تولیدی و تحقیقی در شهر یزد توانسته است یک نوع سیستم ترمز پنوماتیک را طراحی، نمونه سازی کند که در نوع خود منحصر به فرد است.
به گزارش «پرشین خودرو»، این ترمز ضمن کارایی بالاتر نسبت به نمونه های مشابه، کم هزینه تر و کم استهلاک تر است و در عین حال طی تست ها و آزمایش های مختلف صورت گرفته توانسته است خطاها را به صفر برساند.
از جمله کارکرهای این ترمز می توان از کنترل نیرو پیش از انتقال آن به چرخها و در نتیجه ایجاد امنیت و جلوگیری از بروز مشکلات عدیده برای خودرو ازجمله خطرات ناشی از سُر خوردن خودرو در زمینهای لغزنده، یا کاهش گیرایی ترمز اصلی در اثر استفاده مکرر از آن و افزایش استهلاک نام برد.
مبتکر و مجری این طرح در گفت و گو با «پرشین خودرو»، اظهار داشت: این سیستم علاوه بر وظیفه کنترلی بدلیل کم کردن تعدد ترمز در خودرو استهلاک خودرورا کاهش داده و می تواند به نحو محسوسی در کاهش آمار تصادفات جاده ای درکشورمان موثر باشد.
حمید اخطاری، درباره ساخت این ترمز منحصر به فرد به خبرنگار ما گفت: همه این برتری ها بدین سبب حاصل شده است که این سیستم از طراحی خاصی سود می برد که تمام مفاهیم پایه در زمینه سیستم های ترمز را دگرگون نموده و از دل آن طرحی نو بیرون آورده که تمام آن مفاهیم را به چالش خواهد کشید.
وی درباره مدت زمان ساخت این ترمز منحصر به فرد گفت: این سیستم در طی مدت زمانی حدود دو سال طراحی و نمونه اولیه آن آماده گردیده است و در این راه ساعتها وقت و بیش از دویست میلیون ریال هزینه شده است. همچنین این سیستم به مدت یکسال تحت آزمایشات عملی در شرایط مختلف قرارگرفته است.
اخطاری توضیح داد: نمونه آزمایشی این سیستم در شهریورماه سال 88 بر روی یک دستگاه تریلی کشنده هوو نصب و مورد آزمایش طولانی مدت و در شرایط مختلف ازجمله برف و یخ، سرازیری، زمین صاف و... قرار گرفت و در همه شرایط فوق انتظارات را از بازدهی به خوبی برآورده کرده است و در این مدت هیچگونه خرابی در آن مشاهده نشده است.
به گفته این مخترع، مکانیزم ارایه شده در این سیستم اولین نمونه در سطح جهان بوده و با سایر مکانیزمها متفاوت است و بنابراین مقایسه این دستگاه با تعرفه های عرضه شده توسط ریتاردر یا سایر ترمز های جانبی امکانپذیر نیست ولی در تست های زمانی که از نظر استاندارد سیستمهای کاهش سرعت که باید در حالت خلاصی گیربکس انجام گیرد، بدین صورت است: کاهش سرعت خودرو از سرعت 60 کیلومتر در ساعت به 40 کیلومتر با وزن 20 تن، 20 ثانیه، کاهش سرعت خودرو از سرعت 60 کیلومتر در ساعت به 30 کیلومتر با وزن 20 تن، 34 ثانیه، کاهش سرعت خودرو از سرعت 60 کیلومتر در ساعت به 00 (توقف کامل) با وزن 20 تن، 74 ثانیه.
وی با بیان اینکه در صورت خلاص نبودن خودرو( درگیر بودن گیربکس) زمان های فوق کاهش بیش از 50 درصدی را خواهد داشت، ادامه داد: بطور مثال کاهش سرعت از 60کیلومتر در ساعت به 40 کیلومتر، در صورت درگیر بودن گیربکس از 20 ثانیه به 9 ثانیه تقلیل می یابد. نکته حائز اهمیت در این دستگاه این است که با استفاده از این سیستم نیاز به استفاده از ترمزهای اصلی خودرو مرتفع گردیده در نتیجه ترمزهای اصلی خودرو همیشه سرد بوده و بعنوان یک عامل حمایتی پرقدرت و در سلامت کامل، در کنار این دستگاه آماده انجام وظیفه است.
اخطاری کارکرد ترمز پنوماتیک را اینگونه توضیح داد: کارکرد این سیستم به این شکل است که پره آلومینیومی در قسمت انتهایی گیربکس و قبل از چهارشاخه گاردان نصب می شود. کفشک ها و شاسی و باقی قطعات سیستم که بر روی شاسی نصب شده اند نیز به رام و داخل شاسی متصل می شوند.
وی گفت: پس از آنکه کفشکها در دوطرف پره آلومینیومی قرار می گیرد، با دستور تایمر و ورود هوا با فشار به جک دوطرفه و انتقال حرکت آن به میل های اهرم و سپس به کفشکها، آنها حرکت کرده و پره آلومینیومی را که لنت بر روی آن کوبیده شده است از دو طرف گرفته و سرعت و دوران آنرا کنترل می نماید و از این طریق نیاز به ترمز گرفتن را کاهش می دهد.
وی درباره شرایط نگهداری از این ترمز گفت: این سیستم نیاز به نگهداری خاصی ندارد و بدلیل مکانیزم ساده تقریبا درصد خرابی آن صفر است. تنها بخشی که نیاز به تعمیر و تازه سازی دارد، بخش پره آلومینیومی است که لنت بر روی آن کوبیده شده است که در هر 50000 کیلومتر نیاز به بازدید و تعویض لنت دارد.
پیش از ارائه جدول مقایسه این ترمز با دیگر ترمزها که در تصاویر مرتبط آمده است، باید به این نکات توجه نمود:
1.در استاندارد های جهانی تست ترمز، یکی از اساسی ترین مبانی، تست در شرایط خلاصی گیربکس است که نمایانگر وخیمترین شرایط (خارج شدن گیربکس از مدار) است.
2.سیستم وب در خودرو های برند ولوو (FH)و ریتاردر در اسکانیا اصولا در حالت خلاصی گیربکس عمل نمی کنند.
پایگاه تحلیلی خبری «پرشین خودرو»، حمایت از ابتکارات، پژوهش ها و طرح نوین در صنعت خودرو و قطعه سازی را به عنوان یکی از وظایف اصلی خود تعریف کرده و این دستاورد مهم را نیز به سازندگان آن تبریک می گوید.
کد خبر 930
نظر شما