پرشین خودرو: رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی سی.ان.جی با اشاره به عدم نصب تجهیزات میترینگ در جایگاههای CNG از صدور قبوض نجومی گاز به عنوان یکی از دلایل تعطیلی جایگاههای CNG یاد کرد.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از مهر، اردشیر دادرس با اشاره به ارسال نامه ای به دفتر رستم قاسمی وزیر نفت با موضوع تعطیلی جایگاههای CNG و مشکلات این صنعت پاک، گفت: در حال حاضر جایگاههای CNG با مشکل اساسی اختلاف حجمی مصرف گاز و نحوه فروش و صدور قبوض گاز روبرو هستند.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی سی.ان.جی کشور با اعلام اینکه هم اکنون عدم هماهنگی و اختلاف بین شرکت ملی گاز و شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در نحوه محاسبه میزان مصرف گاز طبیعی در جایگاه های CNG مشکل آفرین شده است، تصریح کرد: وزیر نفت پیشتر با صدور دستوراتی خواستار نصب و راه اندازی دستگاههای میتیرینگ در جایگاههای CNG شده بود.
وی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی شرکت ملی گاز ایران معیار تعیین مصرف گاز را قرائت کنتور جایگاه ها اعلام می کند، اظهار داشت: این در حالی است که شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی معیار تعیین مصرف گاز در جایگاههای CNG را دیسپنسر در نظر می گیرد.
دادرس با یادآوری اینکه این اختلاف به سود شرکت ملی گاز ایران است، تبیین کرد: شرکت ملی گاز تاکنون اقدامی برای نصب و راهاندازی تجهیزات میتیرینگ در جایگاههای CNG نکرده است.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی سی.ان.جی کشور با بیان اینکه عدم نصب این تجهیزات منجر به اختلاف در تعیین میزان مصرف گاز در جایگاهها و صدور قبوض نجومی برای این بنگاههای اقتصادی شده است، تاکید کرد: یکی از دلایل تعطیلی جایگاههای CNG در کشور صدور این قبوض نجومی گاز است.
وی همچنین با اشاره به خلا وجود شورای عالی تامین سوخت و انرژی در کشور، اعلام کرد: هم اکنون برای ساخت یک جایگاه CNG حدود 12 دستگاه دولتی و غیر دولتی تصمیم گیری می کنند.
دستورات وزیر نفت درباره جایگاههای CNG چه بود؟
آبان ماه سالجاری با دستور رستم قاسمی وزیر نفت مقرر شده بود با نصب کنتورهای جرمی مشکل اختلاف در چگالی و حجم فروش گاز طبیعی در جایگاههای CNG به طور کامل مرتفع شود.
بر این اساس، پیش بینی می شد با نصب کنتورهای جرمی در جایگاههای گاز اختلافات بخش خصوصی و دولت در گاز عرضه شده به این بنگاههای اقتصادی از بین برود.
فعالان صنعت سی.ان.جی کشور معتقدند: با نصب و راه اندازی کنتورهای جرمی با هزینه 7 تا 10 میلیون تومان، اختلاف وزنی گاز به دلیل اختلاف چگالی این حامل انرژی در بخشهای مختلف کشور از بین می رود.
در حال حاضر یکهزار و 821 جایگاه CNG در سطح استانهای مختلف کشور فعال است که ظرفیتی برای عرضه روزانه حدود 30 میلیون متر مکعب سوخت به خودروهای دوگانه سوز کشور فراهم شده است.
پیش بینی می شود تا پایان سالجاری تعداد کل جایگاههای CNG کشور از مرز دو هزار باب عبور کند که در این صورت امکان عرضه بیشتر این حامل انرژی به عنوان سوخت جایگزین بنزین فراهم می شود.
در حال حاضر تعداد نازلهای راه اندازی شده در سراسر کشور بیش از 10 هزار و 500 مورد است و با احتساب تولید و تبدیل خودروهای دوگانه سوز در دو بخش تبدیل کارگاهی و تولید کارخانه ای، هم اکنون نزدیک به سه میلیون دستگاه خودروی گازسوز در کشور وجود دارد.
کد خبر 9308
نظر شما