پرشین خودرو: با وجود گذشت چند ماه از برنامهریزی برای صدور جواز تاسیس و تولد رسمی قطب سوم خودروسازی كشور، سرمایهگذاران این طرح هنوز به توافق نهایی در این زمینه نرسیدهاند.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، سال گذشته وزیر صنایع و معادن وقت در ابلاغی به رییس هیات عامل ایدرو، دستور برنامهریزی برای ایجاد قطب سوم خودروسازی كشور در اصفهان را صادر كرد.
علیاكبر محرابیان در ابتدای سال جاری نیز اظهار كرده بود كه سال 1390 سالی است كه سومین قطب تولید خودرو در ایران تاسیس خواهد شد.
اگرچه از آن زمان تاكنون اقدامات مقدماتی در این زمینه صورت گرفته است، اما طبق جدیدترین اطلاعات به دست آمده، علیرغم برگزاری جلسات مختلف سرمایهگذاران هنوز به توافق نهایی در خصوص چگونگی حضور و مشاركت در این طرح نرسیدهاند.
طبق اطلاعات به دست آمده سرمایهگذاران با زمینههای كاری و حجم سرمایههای مختلف نظرات متفاوتی در خصوص چگونگی تامین سرمایه مورد نیاز برای راهاندازی قطب سوم خودروسازی دارند.
در حال حاضر سرمایهگذاران اصلی طرح ایجاد قطب سوم خودروسازی كشور را تعدادی از قطعهسازان و برخی تجار اصفهانی تشكیل میدهند. البته موضوع مشاركت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) نیز در این طرح همچنان مطرح است.
حجم سرمایهگذاری پیشبینی شده برای ایجاد قطب سوم خودروسازی كشور بین1500 تا دو هزار میلیارد تومان است. البته برای راهاندازی فاز اول این پروژه با ظرفیت تولید 300 هزار دستگاه خودرو حداقل هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری باید صورت گیرد.
قطب سوم تولید خودرو كشور با ظرفیت یك میلیون دستگاه راهاندازی خواهد شد. البته در فاز اول این پروژه، ظرفیت300 هزار دستگاهی تولید خودرو راهاندازی شده و به مرور به ظرفیت یك میلیون دستگاه خواهد رسید.
طبق طرح توجیهی آماده شده، سالانه باید20 تا30 درصد تولیدات این خودروسازی به خارج از كشور صادر شود.
در حال حاضر طرح مطالعاتی مكانیابی ایجاد قطب سوم خودروسازی كشور به پایان رسیده است. براساس نتایج این مطالعه، دو منطقه شاهینشهر و میمه و شرق اصفهان بیشترین شانس را برای میزبانی قطب سوم خودروسازی كشور دارند.
زیربنای كلی قطب سوم خودروسازی كشور500 هكتار خواهد بود كه حدود50 هكتار آن به ساختمانها، تاسیسات و سایتهای تولید اختصاص خواهد یافت.
کد خبر 9447
نظر شما