پرشین خودرو: همزمان با بیستمین سال اقدام تاریخی ایران در واگذاری جاده کنار ارس برای تردد وسایل نقلیه جمهوری آذربایجان به نخجوان و بالعکس، باکو حدود صد کامیون ایرانی را توقیف کرد
به گزارش «پرشین خودرو»، از بیست سال پیش به واسطه مناقشه ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره باغ، ارتباط نخجوان با بخش اصلی خاک جمهوری آذربایجان قطع شد، اما ایران با قراردادن جاده کنار ارس زمینه تردد روزانه صدها کامیون سوخت و آذوقه، اتوبوس و سواری بین دو بخش خاک جمهوری آذربایجان را فراهم ساخته و در شرایط محاصره نخجوان مانع از بروز فاجعه انسانی در این منطقه شده است.
طی بیست سال اخیر مقامات جمهوری آذربایجان نه تنها به این حمایت استراتژیک ایران اشاره نکردهاند بلکه بارها در تردد کامیونهای ایرانی در جمهوری آذربایجان که فواید اقتصادی فراوانی برای باکو دارد مشکل تراشی کردهاند.
در جدیدترین مورد، جمهوری آذربایجان همزمان با تشدید سیاستهای ضد ایرانی خود این هفته حدود صد کامیون ایرانی را بمدت چهار روز در نزدیکی منطقه سلیان توقیف کرد که بر اثر آن رانندگان این کامیونها در شرایطی دشوار چهار شبانه روز را در سرمای زیر ده درجه بسر کردند.
بهانه جمهوری آذربایجان برای این اقدام، به اصطلاح استاندارد نبودن ارتفاع کانتینر کامیونها بوده، اما این سوال مطرح است که اگر کامیونها استاندارد نبوده چرا اجازه داده شد از مرز عبور و حدود شصت کیلومتر وارد خاک جمهوری آذربایجان شوند؟
ضمن اینکه مقامات جمهوری آذربایجان که بارها از اهمیت کریدور شمال – جنوب و توجه به استانداردها سخن گفتهاند، چرا بدنبال استاندارد کردن راههای آستارا و بیله سوار به سمت باکو که به اذعان نشریات آذری حتی فاقد حداقل استاندارد جادههای روستایی میباشند، نیستند.
به گزارش فارس، اگر چه برغم درخواست جریمه چهار هزار دلاری از هر کامیون نهایتاً با پیگیری سفارت کشورمان در باکو این کامیونها پس از چهار روز از توقیف آزاد شدند اما همین اقدام بار دیگر سیاستهای ضد ایرانی جمهوری آذربایجان را به نمایش گذاشت.
اقدام اخیر جمهوری آذربایجان در شرایطی است که عبور صدها کامیون و تانکر سوخت از جاده کنار ارس ایران باعث آلودگی محیط زیست، مشکلات فنی متعدد برای این مسیر و ساکنان شهرهای اطراف آن از جمله بیله سوار شده است.
جمهوری آذربایجان اردیبهشت گذشته نیز یک تریلر ایرانی حاوی دارو به مقصد بلاروس را به مدت بیش از یک ماه توقیف و موجب فاسد شدن محموله آن شد.
این بار بهانه جمهوری آذربایجان برای این اقدام غیر مسئولانه تعلق محموله دارو به یک شرکت بلاروسی بود که رئیس آن ارمنی تبار میباشد.
کد خبر 9599
نظر شما