پرشین خودرو: مدیرعامل رنوپارس از رشد قیمت تمام شده تولید خودرو خبر داد و خواستار افزایش میانگین 15 درصدی قیمت محصولات شد.
به گزارش «پرشین خوردو»، به نقل از ایسنا، پیمان کارگر، نسبت به شرایط فعلی صنعت خودرو هشدار داده و معتقد است که در صورت ادامه شرایط فعلی و تثبیت قیمت ها، صنعت خودرو تا چند ماه آینده دچار مشکلات بیشتری خواهد شد.
وی معتقد است كه در نهایت افزایش قیمت خودرو بهتر از كاهش كیفیت آن است.
مدیرعامل رنوپارس اظهار كرد: موضوعاتی همچون رشد تورم، افزایش قیمت مواد اولیه و نوسانات برابری نرخ ارز تاثیرات منفی بر هزینه تمام شده تولید خودرو در ایران گذاشته است.
به گفته وی در دو خودرو تندر 90 و مگان نیز این موضوع صدق میكند. بخشی از قطعات تندر 90 و مگان وارداتی بوده و تغییر نرخ تبدیل یورو به ریال بر هزینه تمام شده آنها تاثیرگذار بوده است.
وی ادامه داد: البته بخشی از رشد هزینههای تولید را رنوپارس مدیریت میكند، اما بخشی از رشد هزینهها نیز باید در قیمت فروش این خودروها لحاظ شود. مسلما رشد نرخ ارز بر قیمت تمام شده تولید خودروها تاثیر گذاشته است. در این شرایط اگر قیمت فروش خودرو افزایش نیابد، برخی از قطعهسازان ایرانی زمینگیر خواهند شد.
نماینده رنو در ایران در خصوص تاثیر نوسانات و رشد نرخ ارز بر هزینه تمام شده تولید خودرو، اظهار كرد: تك نرخی شدن ارز تاثیر مثبتی در این زمینه داشته است. مدتی بود كه قطعهسازان عنوان میكردند كه باید ارز را به نرخ آزاد تهیه كنیم كه این موضوع تاثیرات منفی زیادی بر هزینه تمام شده داشت، اما در شرایط تك نرخی شدن، اگر قطعهسازان بتوانند از ارز مرجع استفاده كنند وضعیت موجود را بهبود خواهد داد.
او ادامه داد: نرخ یورو در حال حاضر 12 درصد بیشتر از نرخ قبلی آن است كه همین موضوع تاثیر قابل توجهی بر قیمت تمام شده تولید خواهد داشت، زیرا حاشیه سود تولید خودرو كمتر از 12 درصد بوده و بخش عمده هزینههای جدید باید بر قیمت فروش خودرو اضافه شود.
کارگر افزود: از چند ماه گذشته تاثیرات منفی رشد قیمت تمام شده تولید بر صنعت قطعه و خودرو آغاز شده است. در این شرایط هرچه سریعتر افزایش قیمتها اعمال شود، برای صنعت خودرو بهتر خواهد بود. در شرایط فعلی قیمت تمام خودروهای تولیدی در ایران از جمله تندر 90 و مگان باید حداقل 10 تا 15 درصد افزایش یابد.
وی در پاسخ به اینكه اگر كمیته قیمتگذاری خودرو با رشد قیمتها موافقت نكند، چه خواهد شد؟ اظهار كرد: این موضوع اثر منفی بر تولید خودرو خواهد داشت. در آن شرایط تولید در ابتدا كاهش خواهد یافت، زیرا تولید در تیراژ بالا به معنای ضرر بیشتر خواهد بود. پس از آن تولید به كلی ضررده خواهد شد.
وی ادامه داد: البته در آن شرایط كاهش كیفیت از راهكارهای كاهش هزینهها خواهد بود، اما مطمئنا شركت رنو در محصولاتی كه تولید میكند بدون حفظ كیفیت به فعالیتهای خود در ایران ادامه نخواهد داد.
مدیرعامل رنوپارس در پاسخ به اینكه اگر كمیته قیمتگذاری با افزایش قیمت تندر 90 موافقت نكند، آیا مشكل دو سال پیش و كاهش تولید این خودرو پیش نخواهد آمد؟ اظهار كرد: در صورت عدم موافقت، كل فرایند تولید تندر 90 ضررده خواهد شد. البته مشكل دو سال پیش به دلیل عدم وجود اعتماد لازم بین رنو و شركا برای همكاری بلندمدت رخ داد. ایران خودرو و سایپا تندر را تولید میكردند و در عین حال به دنبال تولید خودروهای بعدی بودند. البته در یك سال اخیر تمام این موضوعات حل شده و هم با ایران خودرو و هم سایپا برای تولید خودروهای جدید در حال مذاكره هستیم.
نماینده رنو در ایران در پاسخ به اینكه در حال حاضر عنوان میشود به دلیل تثبیت نرخ ارز دیگر دلیلی برای رشد قیمت خودرو وجود ندارد، خاطرنشان كرد: همان طور كه گفتم تثبیت نرخ ارز نوسان ناعاقلانه و شدید ارز را از بین برده است. البته نرخهای جدید بیشتر از نرخهای قبلی است.
وی توضیح داد: در گذشته نرخ یورو حدود 1440 تومان بود كه الان به 1620 تومان رسیده است كه حدود 12 درصد رشد را نشان میدهد؛ بنابراین قطعهساز مواد اولیه خارجی را باید 12 درصد گرانتر بخرد و نمیتواند این رشد هزینه را به تنهایی جبران كند.
به گفته او صنعت خودرو تاكنون توانسته در این شرایط دوام بیاورد، اما این شرایط و تثبیت قیمت تا چند ماه آینده نباید ادامه یابد.
كارگر تصریح كرد: در مجموع در حال حاضر صحبتهای اساسی در كمیته قیمتگذاری خودرو در جریان است تا قیمت خودرو مقداری آزاد شود؛ در آن صورت مشتری با توجه به كیفیت، محصول مورد نظر خود را انتخاب خواهد كرد. این شرایط بهتر از آن است كه افزایش قیمت 10 تا 15 درصدی رخ ندهد، اما از آن سو كیفیت خودروهای تولیدی در ایران كاهش یابد. البته مسوولان میتوانند شرط كنند كه افزایش قیمت مشروط به حفظ و البته رشد كیفیت خودروهای تولیدی باشد.
کد خبر 9689
نظر شما