کد خبر 125260
۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۳
فرار مغزها بزرگترین چالش صنعت خودرو آمریکا

استعفای قائم مقام عملیاتی جنرال موتورز و استخدام در یک شرکت تجارت الکترونیک را به فرار مغزها از صنعت خودرو تعبیر کرده اند.

به گزارش پرشین خودرو، «ظیویا سوریادوارا» Dhivya Suryadevara از پست قائم مقامی خود در جنرال موتورز خداحافظی کرد و از 31 اوت (10 شهریور) قائم مقام عملیاتی شرکت استرایپ خواهد شد که در حوزه پرداخت در تجارت الکترونیک فعال است.

خروج وی از جنرال موتورز به دغدغه دیرینه ی صنعت خودرو، یعنی خروج استعدادها و جذب افراد مؤثر و کارآمد در سایر صنایع، دامن زده است. جنرال موتورز و فورد برای کسانی که تمام عمر خود را در صنعت خودرو سپری می کنند از اصطلاح lifers استفاده می کند و نسل چنین افرادی در حال انقضا است.


چاک استیونس Chuck Stevens پیش از ظیویا سوریادوارا همین پست را 40 سال حفظ کرده بود. در کمپانی رقیب، باب شانکس Bob Shanks بعد از گذشت 42 سال در کمپانی فورد همین کارراهه را با بازنشستگی به پایان برد. قبل از او هم، همین پست 34 سال در اختیار یک فرد بود. برای همین خروج ظیویا سوریادوارا از جنرال موتورز فقط برای صنعت خودرو شوک آور نبود بلکه وال استریت [منظور بازارهای مالی آمریکا] هم نسبت به این خروج ناهنگام واکنش نشان داد.

جالب این است که ظیویا سوریادوارا پله های ترقی در جنرال موتورز را خیلی سریع طی کرد و در سال 2018 به این مقام رسید و برای همین است که تصمیم به خروج از این پست بعد از 2 سال برای همه شگفت آور بود. این بانوی 41 ساله 15 سال در جنرال موتورز سابقه داشت.

 

ظیویا سوریادوارا



کمپانی های بزرگ معمولا برای حفظ استعدادها و افراد بسیار مؤثر اقدام های و مشوق های خاصی دارند. اما این سال های اخیر فناوری های کامپیوتر، اینترنت و تلفن همراه با خود تغییرات بنیان برانداز به بار آورده است از جمله خودروهای متصل یا connected cars، خودروهای برقی و خودران ها. همین تحولات بنیان برانداز رقابت برای جلب و حفظ استعدادها را شدت بخشیده و آن را به یکی از چالش های مهم صنعت خودرو به ویژه خودروسازان سنتی و قدیمی مثل جنرال موتورز و فورد تبدیل کرده است.

صنعت خودرو به اندازه فناوری اطلاعات، کامپیوتر، اینترنت و تلفن همراه فرصت و جاذبه خلق نمی کند و همین موضوع هم باعث نگرانی صنعت خودرو از فرار استعدادها و مغزها می شود. طوری که ادام جوناس Adam Jonas از تحلیل گران مورگان استنلی می گوید: «رقابت برای جذب استعدادها و فرار مغزها بزرگترین چالش خودروسازان دیترویت آمریکا است.»

بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط Universum 53 هزار دانشجو علاقه به استخدام در تسلا نشان داده اند که خودروی برقی با الایندگی صفر تولید می کند و جالب این است که تسلا مقام هشتم را کسب کرده و اکثر متقاضیان بیشتر علاقه دارند به ترتیب در گوگل، اَپل، والت دیسنی، آمازون،‌ نایکی، جی پی مورگان و نتفلیکس استخدام شوند. در بین مهندسان هم رتبه فورد 12 و جنرال موتورز 15 است.

البته صنعت خودرو هم بی کار ننشسته است. برای مثال کمپانی فورد سال گذشته بعد از بازنشستگی قائم مقام مالی خود توانست تیم استون Tim Stone‌ از کمپانی آمازون بخش اپلیکیشن اسنپ جذب کند.

اما واقعیت این است که صنعت خودروی آمریکا بیشتر از جذب استعداد در حال از دست دادن استعدادها به ویژه در بخش های نوآوری، مهندسی و مالی است. برای مثال آلیشیا بولر دیویس بعد از 24 سال تجربه در جنرال موتورز در سال 2019 به آمازون پیوست. جان کرافچیک John Krafcik که از مدیران باسابقه فورد و هیوندایی آمریکا بود اکنون خودران وایموی گوگل را هدایت می کند. ند کوریک Ned Curic‌ هم تویوتا را در سال 2017 ترک کرد و به الکسای آمازون پیوست. در ابتدای امسال هم فورد دو مدیر اجرایی در بازاریابی را به گوگل و فیسبوک باخت. تو خودروساز جدید لوسید و ریویان هم در حال تور زدن استعدادها از خودروسازان قدیمی اند.

البته تصمیم گیری برای افراد با استعداد هم کار آسانی نیست چون از محیطی به محیط دیگر می روند و لزوماً موفق نمی شوند.

ظیویا سوریادوارا هم هنگام خروج از جنرال موتورز گفت: «تصمیم بسیار سختی بود.» با این حال دلیل واقعی خروج از جنرال موتورز را هم بیان نکرد. وی این بهانه را چاشنی کار کرد که : «مأموریت استرایپ، افزایش درآمد ناخالص ملی در بخش اینترنت است که در حال حاضر بیشتر از هر چیزی مهم است.»

به طور طبیعی شرکت استرایپ هم جزئیات حقوق و مزایایی که برای ظیویا سوریادوارا در نظر گرفته فاش نمی کند. اما این را می دانیم که در سال 2019 حقوق و مزایای ظیویا سوریادوارا در جنرال موتورز 6.8 میلیون دلار بوده است. یعنی بعد از مری بارا مدیر عامل جنرال موتورز و مارک ریوس رئیس هیئت مدیره این شرکت،‌ نفر سوم از لحاظ حقوق و مزایا در جنرال موتورز به حساب می آمد. در اهمیت جایگاه وی در این پست همین بس که گردش مالی 85 میلیارد دلاری کانون بازنشستگی جنرال موتورز بخشی از شرح وظایف او بود و نقش بسیار کلیدی در فروش فعالیت های جنرال موتورز در اروپا به شرکت «پ اس آ» بازی کرد و سرمایه گذاری به مبلغ 5 میلیارد دلار توسط سافت بانک و هوندا در بخش کروز (خودران جنرال موتورز) از فعالیت های برجسته ی ظیویا سوریادوارا بود.

مری بارا در باره خروج ظیویا سوریادوارا گفت: «ظیویا از رهبرانی بود که دگردیسی ایجاد می کرد، او به تصحیح و تقویت تراز مالی شرکت کمک کرد، ساختار هزینه را بهبود بخشید و روی مولدهای نقدینگی تمرکز داشت و سرمایه گذاری های آینده شرکت را به سمت درستی هدایت کرد و ما برای او آرزوی موفقیت می کنیم.»

منبع: سایپا

کد خبر 125260

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha