پرشین خودرو: اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراه های آمریکا تحقیقات همه جانبه ای را در خصوص خودروهای خودران (خودروهایی بدون نیاز به کنترل راننده) آغاز کرده است.
به گزارش «پرشین خودرو»، در جمع مقام های حکومتی و خودرویی در سفارت سوئد در واشنگتن موضوع تلاش گوگل و شرکت خودروسازی ولوو سوئد برای تولید خودروهای خودران و همچنین آغاز تحقیقات همه جانبه اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراه های آمریکا در تدوین استانداردهای مربوطه مطرح شد.
دیوید استریکلند رئیس اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراه های آمریکا گفت: گسترش خودروهای خودران روشی مهم اما چالشی برای کاهش ریسک تصادف به حساب می آید. خطاهای انسانی در حال حاضر عامل 90 درصد تصادفات به شمار می آیند و در سال 2010 مسبب مرگ 33 هزار نفر در آمریکا بوده است. با استفاده از خودروهای خودران امکان کاهش قابل ملاحظه مرگ و میر و جراحت وجود دارد.
این ابتکار به طور جدی از سوی گوگل شروع شد و تقریباً همه خودروسازان بزرگ دنیا به هیچ وجه مایل نیستند که از رقبا عقب بمانند، از این رو به تحقیقات گسترده در این زمینه روی آورده اند. سه ایالت نوادا، فلوریدا و کالیفرنیا هم رسماً اجازه آزمایش خودران ها را در جاده ها صادر کرده اند. در چند ایالت دیگر هم لایحه آن در مراحل بررسی و رأی گیری است.
در حال حاضر آن چه مد نظر محققان است سپردن کنترل کامل راندن خودرو به فناوری ها و کامپیوتر های خودرو با قابلیت به دست گرفتن کنترل توسط سرنشین خودرو در مواقع ضروری است.
خودران ها باید بتوانند بعد از دریافت مقصد و مسیر از سوی صاحب خودرو بدون نیاز به کنترل و هدایت سرنشینان، آنان را به مقصد برسانند. از همین حالا هم برخی از فناوری های مرتبط با خودران ها در خودروهای امروزی باب شده اند از جمله ارتباط الکترونیکی، ماهواره ای و اینترنتی میان خودروهایی که در جوار هم در حال حرکت هستند.
برای این منظور باید استانداردهای ایمنی جدید تدوین شوند. این موضوع حتی به بازنگری در استانداردهای کنونی ایمنی خودرو خواهد انجامید.
خودران ها علاوه بر کاهش تصادفات در اثر خطاهای انسانی، برای افراد نابینا و کهنسال بسیار مفید واقع خواهد شد به ویژه که در همه جوامع افراد مسن و پیر وجود دارند که برای حمل و نقل دچار مشکل هستند.
اگر خودران ها به وسیله ای متداول تبدیل شوند جهش بزرگی در صنعت حمل و نقل به حساب خواهد آمد.
کد خبر 16082
نظر شما