پرشین خودرو: در ماههای اخیر در حالی واردات خودرو به کشور با رشد مواجه شده که برخی کارشناسان معتقدند با توجه به تغییر قانون در مورد خودروهای فرسوده، احتمال توقف نرخ رشد واردات وجود دارد.
به گزارش «پرشین خودرو»، چند سالی میشود که اسقاط خودروهای فرسوده به یک پیش شرط واردات خودرو تبدیل شده و طبق مصوبه ستاد مدیریت حمل و نقل و مصرف سوخت، واردکنندگان باید بسته به مقدار سوخت مصرفی محصولات خود، بین یک تا چهار خودرو فرسوده را از رده خارج کنند.
تا همین چند ماه پیش، تنها ارائه فیش و فاکتوری که نشان دهد واردکنندگان مبلغ مربوط به اسقاط خودروهای فرسوده را به حساب ستاد سوخت واریز کردهاند، برای اخد مجوز واردات کافی بود، اما این ستاد ناگهان مصوبهای جدید را رو کرد و شرکتهای واردکننده را به نوعی در منگنه قرار داد.
طبق این مصوبه، واردکنندگان دیگر نمیتوانستند با ارائه فیش واریزی، مجوز واردات بگیرند، بلکه باید به معنای واقعی، خودروهای فرسوده را از رده خارج کنند.
به گزارش اقتصادنیوز، این در حالی بود که تا پیش از مصوبه موردنظر، واردکنندگان حتی بدون آنکه واقعا خودرویی را از رده خارج کنند، صرفا با پرداخت پول به ستاد سوخت، مجوز لازم را اخذ میکردند، اما حالا باید با خرید خودروهای فرسوده و اسقاط آنها، مجوز واردات بگیرند.
اگرچه این مصوبه ستاد سوخت سبب شده به نوعی روند اسقاط خودروهای فرسوده تسریع شود، اما از آن سو پای دلالها را به بازار خودروهای اسقاطی باز کرده و قیمتها را به شدت بالا برده است.
مطابق با مصوبه ستاد سوخت، ارزش لاشه هر خودرو فرسوده، 2.5 میلیون تومان در نظر گرفته شده، این در حالی است که دلالها با توجه به نیاز واردکنندگان به خودروهای اسقاطی، قیمت آنها را تا چهار میلیون تومان نیز بالا بردهاند.
با این حساب، واردکنندگان باید حداقل چهار و حداکثر ۱۶ میلیون تومان بابت اسقاط خودروهای فرسوده و اخذ مجوز واردات، پرداخت کنند و در نهایت این مشتریان هستند که باید باز این هزینه را به دوش بکشند.
با توجه به آنکه بخش قابل توجهی از خودروهای فرسوده کشور را پیکانهای دهه ۶۰ و ۷۰ تشکیل میدهند، حالا این خودرو قدیمی نیز پا به پای خودروهای صفر کیلومتر کشور گران شده است.
کد خبر 38609
نظر شما