پرشین خودرو: معاون اجرایی سازمان حمل و نقل و ترافیك شهرداری تهران با اشاره به این كه حدود 500 هزار فضای پاركینگ در تهران كم داریم، گفت: در صورت تصویب شورای شهر تهران دریافت هرگونه جریمه كسری پاركینگ در پایتخت ممنوع میشود.
به گزارش«پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، وحید نوروزی، با اشاره به این كه مشكل پاركینگ در حال تبدیل شدن به یكی از معضلات شهر تهران است، افزود: در راستای طرح جامع شهر تهران و طرح جامع حمل و نقل و ترافیك شهر تهران، شهرداری تهران موظف است نسبت به تامین پاركینگ مناسب در شهر تهران به نحوی كه حدود 25درصد سفرهای درونشهری پایتخت كه با خودروهای سواری شخصی انجام میشود را پاسخ دهد، اقدام كند.
وی افزود: در این راستا لایحه توسعه و بهبود وضعیت پاركینگ و توقفگاههای عمومی در شهر تهران اواخر سال گذشته تقدیم شورای شهر تهران شده است كه امیدواریم بزودی به تصویب برسد.
معاون اجرایی سازمان حمل و نقل و ترافیك شهرداری تهران تصریح كرد: با تصویب این لایحه و در راستای قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت، اخذ هر گونه جریمه كسری پاركینگ در كلیه مراحل ساخت و ساز در شهر تهران اعم از صدور پروانه، گواهی عدم خلاف و پایانكار مطلقا ممنوع بوده و تامین كلیه پاركینگهای مورد نیاز برای تمامی ساختمانها و پهنهها الزامی است.
وی خاطرنشان كرد: در صورت عدم امكان تامین پاركینگ در ساختمان به دلیل موانع فنی و شهرسازی مانند شكل و ابعاد زمین، شیب و عرض معبر، وجود درخت و سایر موانع فیزیكی، متقاضی موظف به خریداری و تامین پاركینگ حداكثر در 250 متری بنا خواهد بود. ضمنا پاركینگهای مورد تامین در این فاصله جزو لاینفك بنای احداثی و موضوع سند مالكیت واحد بوده و قابل معامله و نقل و انتقال به صورت جداگانه نخواهد بود.
معاون اجرایی سازمان حمل و نقل و ترافیك شهرداری تهران با تاكید بر این كه در این خصوص تفاوتی بین ساختمان شهروندان معمولی، ادارات، ارگانها، سازمانها، شركتهای دولتی و غیردولتی، بیمارستانها، فروشگاههای بزرگ و سایر مراكز عمده جاذب سفر نخواهد بود به ایسنا گفت: به موجب بند دیگر لایحه پیشنهادی، شهرداری تهران به منظور تشویق اشخاص حقیقی و حقوقی به اختصاص اراضی و املاك خود به ساخت پاركینگهای عمومی همسطح، طبقاتی و مكانیزه و نیز تسهیل ساخت پاركینگهای مورد نیاز در شعاع 250 متری بنای فاقد پاركینگ نسبت به اعطای امتیازات تشویقی هم در تراكم و هم در عوارض اقدام خواهد كرد.
وی تصریح كرد: اگر هر سال را 8 هزار و 700 ساعت درنظر بگیریم و هر خودرو در طول سال به طور متوسط 20 هزار كیلومتر در شبكههای درونشهر تهران با سرعت متوسط 40 كیلومتر بر ساعت تردد كند، مدت زمان حركت هر خودرو در سال حدود 500 ساعت است یعنی به طور متوسط هر خودرو سالانه 8 هزار و 200 ساعت نیازمند توقف بوده و نیاز به محل پارك دارد.
معاون اجرایی سازمان حمل و نقل و ترافیك شهرداری تهران خاطرنشان كرد: متاسفانه سرمایهگذاری در تسهیلات پاركینگ متناسب با توسعه معابر و كاربریها انجام نشده و این عدم تعادل به تراكم و مشكلات ترافیكی افزوده است. از این رو ضرورت تصویب هرچه سریعتر این لایحه احساس میشود.
وی با اشاره به این كه هماكنون در شهر تهران 970 هزار فضای پارك داریم تصریح كرد: این در حالیست كه در ساعات اوج پارك حدود یك میلیون و 400 هزار فضای پارك نیاز داریم كه شامل پارك حاشیه معابر اصلی، كوچهها، پاركهای غیرحاشیهای مانند پاركینگهای طبقاتی و غیرمسطح است.
کد خبر 4253
نظر شما