بررسی ورود مشاوران و سرمایه‌گذاران خارجی به صنعت خودروی ایران‎

پرشین خودرو: در شرایطی که تحریم‌ها برداشته شده‌اند باید نسبت به استفاده از تکنولوژی و دانش روز و همچنین مشاوران و مدیران خارجی در صنعت خودرو اهتمام بیشتری شود. این گفته‌ای است که کارشناسان صنعت خودرو بر آن تاکید دارند.

به گزارش پرشین خودرو، روزنامه دنیای خودرو نوشت: امروز باید از مدیران خوب خارجی در صنعت خودرو استفاده کرد، قطعا می‌توان با استفاده از مشاوران و مدیران خارجی خودروسازی ایران را نجات داد. از دیگر سو، حضور شرکت‌های خارجی در صنعت خودروی ایران بسیار مهم و تاثیرگذار است تا تکنولوژی و دانش‌فنی در صنعت خودرو رشد و توسعه یابد. از دیگر سو، به دلیل این که طبق افق 1404 اهداف صادراتی برای صنعت خودرو لحاظ شده است، کارشناسان معتقدند برای رسیدن به صادرات خودرو باید از مشاورانی استفاده کرد که بدانند تجربه جهانی ارتقای صنعت خودرو چیست.
هرچند تولید صادرات محور در تمام استراتژی‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت برای صنعت خودرو تعبیه شده است، اما در سال‌های گذشته با استناد بر آمار موجود، کمتر شاهد تحقق این هدف از سوی خودروسازان بوده‌ایم. بر این اساس بسیاری از کارشناسان نبود کیفیت مناسب و همچنین بی‌تجربه بودن شرکت‌های خودروساز در امر صادرات را عامل اصلی عدم تحقق اهداف صادراتی صنعت خودرو می‌دانند
استفاده از مشاوران خارجی برای ارتقای صادرات
در همین زمینه حمید گرمابی، عضو کمیسیون صنایع مجلس دهم با اشاره به این موضوع تاکید کرد که در حال‌حاضر شركت‌های خودروساز كشور دارای تجربیات بین‌المللی برای صادرات انبوه نیستند و پشتوانه قوی برای مدیریت فروش ندارند، بنابراین براساس پژوهش‌های میدانی صورت‌گرفته استفاده از مشاوران خارجی جهت به‌كارگیری تكنولوژی‌های نرم‌افزاری به‌عنوان عامل اصلی تقویت شبكه صادراتی محصولات صنعت خودرو از اهمیت بالایی برخوردار است.گرمابی تاکید می کند:«در صورتی که دولت خواهان رشد بالای صادراتی باشد باید با بهره‌گیری از مشاوران خارجی در راستای ساختار بین‌المللی شدن صنعت خودرو گام بردارد.»
فقدان تجربه خودروسازی در صادرات
به‌گفته حمید گرمابی، به دلیل فقدان تجربیات لازم خودروسازی كشور در حوزه صادرات، تردیدی نیست كه شركت‌های خودروساز برای حركت در این مسیر با مشكلات عدیده‌ای در توسعه فروش‌های بین‌المللی مواجهه شوند كه مشاوران خارجی در تسهیل چنین مشکلاتی نقش مهمی را ایفا می‌کند. براساس اظهارات این کارشناس صنعت خودرو به‌نظر می‌رسد، با توجه به تاثیر خودروسازی بر شاخص‌های کلان اقتصادی و برنامه وزارت صنعت نسبت به صادرات یک‌میلیون دستگاهی خودرو، بهره‌گیری از مشاوران خارجی اثر ویژ‌ه‌ای در به نتیجه رسیدن این اهداف داشته باشد.
استفاده از مشاوران و مدیران میانی خارجی
همچنین فربد زاوه،کارشناس صنعت خودرو درباره استفاده از مشاوران خارجی در صنعت خودرو می‌گوید:«به طور قطع استفاده از مشاوران خارجی مورد نیاز است. استفاده از تجربیات جهانی در هر حوزه‌ای بسیار به ارتقای آن صنعت کمک می کند اما در بحث صنعت خودرو معتقدم باید یک گام جلوتر رفت و حتی از مدیران خارجی سود جست. به عنوان مثال در عرصه بین‌المللی اگر نگاه کنیم می‌توان به کاری که شرکت کیا انجام داد، اشاره کرد. این شرکت یک مدیر آلمانی از آئودی آورد و نتیجه بسیار مثبتی در گسترش کیا به نمایش درآمد.
این داستان در بسیاری از صنایع دیگر نیز وجود دارد. درواقع نباید الزامی داشته باشیم که از مدیر محلی یا حتما از توان داخلی استفاده کنیم زیرا هدف ما این است که این صنایع بتوانند رشد و بالندگی داشته باشند و حتما باید در قالب افراد، مشاوره و مدیران میانی ارشد استفاده از نیروهای بین المللی را داشته باشیم. زیرا استفاده از نیروهای بین‌المللی بسیار به ما کمک خواهد کرد تا بدانیم صنعت خودروی دنیا به چه سمتی می‌رود، با چه کیفیتی حرکت می‌کند و چگونه می‌توانیم فاصله‌مان را با صنعت جهانی کم کنیم. از نظر من استفاده از مشاوران و مدیران خارجی، نه تنها در حد پیشنهاد بلکه از الزامات در رشد صنعت خودرو است. »
میزان پتانسیل خودروسازان در استفاده از مشاوران خارجی
این کارشناس صنعت خودرو درباره این که چه میزان پتانسیل استفاده از مشاوران خارجی در خودروسازی‌ها و مسئولان وجود دارد نیز می‌گوید:«واقعیت این است استفاده از مدیران یا مشاوران خارجی اصلا به وزارتخانه ربطی ندارد و سهامداران شرکت‌ها در این زمینه می‌توانند تصمیم بگیرند. تا زمانی که مبنای ما مشارکت دولت در اقتصاد باشد، وجود مشاور خارجی و داخلی تفاوتی ندارد.
اما در مورد شرکت‌ها می‌توان گفت تا زمانی که بازار تحت‌شعاع تصمیمات تصنعی دولتی است، این نیاز(استفاده از مشاور خارجی) در سهامداری خودروسازی احساس نمی‌شود. وقتی بازار خودروسازی ما داخل ایران است، چه نیازی به مشاور خارجی وجود دارد؟ اما اگر شرکت داخلی بخواهد از این پوسته بیرون بیاید و در یک فضای رقابتی داخلی و خارجی فعالیت کند، آن وقت شرکت احتیاج به دانش روز مدیریتی و مهندسی دارد ولی اگر نخواهد تغییری حاصل شود احساس نیاز به مشاوران خارجی هم وجود نخواهد داشت. اگر این شرایط را عوض کنیم، متوجه می‌شویم الزامی برای استفاده از مشاور و مدیر کارآمدتر مورد نیاز است.

کد خبر 80592

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha