به گزارش پرشین خودرو، به طور معمول استراتژیها در دنیا در دو حوزه برنامه و تفکر استراتژیک است از این رو آنچه کشور نیازمند است، تفکر استراتژیک در حوزههای صنعتی است. بنابراین برای شکلگیری چنین تفکری در صنعت خودرو کشور باید مغز متفکری برای سیاستگذاری توسعه صنعتی و فناوری و همچنین تولیدکننده فکر برای توسعه و رقابتپذیری صنعت در کشور وجود داشته باشد که هماکنون جای چنین بخش مهمی در کشور خالی است.
روند موجود نشان میدهد در طول بیش از ۵۰ سال فعالیت صنعت خودرو کشور، سیاست و استراتژی عملی در این صنعت وجود نداشته از این رو امروز با توجه به شرایط فراهم شده باید بسته سیاستی درستی برای صنعت و خودروسازی کشور تدوین شود.
از نکات ضروری و مورد توجه در این بسته این است که سیاستهای حوزه تولید، تحقیق و توسعه، سیاست تجاری و تعرفهای در زمینه فعالیت تجاری و همچنین سیاست صنعتی با سیاستهای کلان اقتصادی و پولی و ارزی در کشور یکپارچه و منسجم شود.
بدون شک ادغام سیاستها باعث میشود سیاستگذاریها یکپارچه شود به طوری که امروز در دنیا عنوان میشود اگر خواستار سیاستگذاری خوبی برای صنعت خودرو و سایر بخشهای صنعتی هستید باید سیاستگذاریهای صنعتی با سیاستهای تجاری یکپارچه شوند، با توجه به چنین موضوعی بحث ادغام وزارتخانههای بازرگانی و صنعتی در کشور شکل گرفت.
به طور قطع در صورتی که دغدغه وزارت صنعت، معدن و تجارت در برنامهریزیهای آینده تبدیل شدن به سیاستگذار خوبی در توسعه صنعت بهویژه صنعت خودرو باشد شاهد موفقیتهای بیشتری در حوزه صنعت خودرو کشور خواهیم بود اما اگر روال گذشته در صنعت خودرو ادامه یابد و مدیریت بنگاهها همچنان برعهده دولت باشد و سیاستگذاریها کنار گذاشته شده و مغز متفکری برای سیاستگذاری ایجاد نشود بدون شک بعد از مدتی مشکلات و ایرادات فعلی همچنان وجود خواهد داشت.
بنابراین نکته ضروری تبدیل شدن بخش خصوصی به بنگاهدار واقعی در صنعت خودرو و تبدیل دولت به سیاستگذار، نظارت پشتیبانی و حمایت هوشمندانه است.
رضا انصاری - عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی
پرشین خودرو: آنچه امروز صنعت خودرو به آن وابسته بوده و بیش از همیشه از نبود آن دچار ضرر و زیان میشود، نبود استراتژی عملی است به طوری که میتوان به وضوح صنعت خودرو ایران را فاقد استراتژی عملی دانست، استراتژی که تنها روی کاغذ نوشته میشود و اهمیتی نخواهد داشت.
کد خبر 80724
نظر شما